10 / 05 / 2024

Karot fiyatlarına etki eden faktörler!

Karot fiyatlarına etki eden faktörler!

İlk olarak Almanlar tarafından çalışmaları başlatılan karot, betonu silindir şeklinde delerek, silindir içerisinde kalan ve havuca benzeyen betonu çıkarmaya yarıyor. Karot fiyatlarına etki eden faktörler nelerdir?



Karot fiyatlarına etki eden faktörler!


Karot uygulamaları yapılarda, binanın depreme dayanıklılığını test etmek amacıyla betondan numune alınmasında kullanılmaktadır. Betondan karot makinası ile alınan numune test labarotuarındaki makinalarla dayanıklık testine tabi tutulur. Buradaki değerlere göre binadan kullanılan betonun sağlamlığı test edilmiş olur. Eğer binanızla ilgili test taptırmak isterseniz binanızın bir sütunundan karotçular vasıtasıyla, karot makinaları ile numune aldırtarak test edebiliyorsunuz.



Karot ile beton delme, beton kesme, beton çürütme uygulamalarında fiyatlar, yapılacak işin özelliklerine göre belirlenir. Karot fiyatları na etki edecek faktörleri şekilde sıralayabiliriz.


1- Uygulamanın yapılacağı yer, mesafe, koşullar


2- Yapılacak işin az yada çok olması,


3- Betonda delinecek deliklerin büyüklüğü ve sayısı


4- Kullanılacak araç ve gereçlerin maliyetleri


5- İşçilik giderleri, konaklama giderleri


6- Çıkan molozun kaldırılması vs..


Etkenler dikkate alınarak karot fiyatları belirleniyor. 


Fikir edinillmesi açısından aşağıdaki fiyatlar verilmiş olsada son fiyatlar değildir.Çünkü bu fiyatlara işin çok olması, koşulları  mesafesi, hafriyat araçları gereksinimi gibi bir çok faktör etki etmektedir.


Karot fiyatları delinecek deliklerde cm başına, Q20 -  Q350   çap arasında,  0.50 TL den başlayarak 3.50 TL ye kadardır.



Karot alma işlemi!

Karot testinin amacı!


Tuğçe ERSOY/Emlakkulisi.com


Geri Dön