25 / 07 / 2024

karot fiyatları neye göre değişiyor

karot fiyatları neye göre değişiyor

İlk olarak Almanlar tarafından çalışmaları başlatılan karot, betonu silindir şeklinde delerek, silindir içerisinde kalan ve havuca benzeyen betonu çıkarmaya yarıyor. Karot fiyatlarına etki eden faktörler nelerdir?

Ticari gayrimenkul fiyatları ilk çeyrekte yüzde 12 arttı! Kiralama ve satın almada neye dikkat edilmeli?

Ticari Gayrimenkul Fiyat Endeksi bu yılın ilk çeyreğinde Türkiye genelinde, bir önceki çeyreğe göre yüzde 12 oranında arttı. Peki ticari gayrimenkul alım satımında neye dikkat edilmeli? Altın Emlak Global Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı açıkladı...

Arsa yatırımcıları dikkat! Arsa fiyatları neden yükseldi? Arsa alırken neye dikkat edilmeli?

Konut fiyatlarındaki yüksek fiyat artışları vatandaşların arsaya yönelmesini sağladı. Arsaya talebin artmasıyla arsa fiyatları da yükselmeye başladı. Peki  arsa alırken neye dikkat edilmeli?

Altında balans ayarı bozuldu! Altın fiyatları resmen çakıldı! Yatırımcılar neye uğradığını şaşırdı!

Güçlü dolar ve ABD tahvillerinin, alternatif yatırımları cazip hale getirmesi ile beraber altın fiyatları resmen çakıldı. Uzmanlar altının 1.900 doların üzerine çıkması için doların ve tahvil getirilerinin zayıflaması gerektiğini söylüyor.

Site aidatları neye göre belirlenir?

Türkiye'de son iki senede artan konut ve kira fiyatlarıyla birlikte site aidatları da yükseldi. Peki, Site aidatları neye göre belirlenir? İşte detaylar...

İkinci el otomobil piyasası fiyatları katladı! Herkes neye uğradığını şaşırdı! Aklınızı başınızdan alacak!

​​​​​​​Sıfır araç beklemekten sıkılan binlerce insan, ikinci el pazarına akın etti. Durum böyle olunca yılbaşından bu yana ikinci elde fiyatlar yüzde 15 oranında arttı.

Mutfak tüpüne bir zam daha! Tüp değil fiyatlar patladı! İşte Aygaz, İpragaz, Milangaz 19 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Bir sene içinde mutfak tüpüne yüzde 141 zamlanan mutfak tüpü rekoru zorluyor. Mutfak tüpüne bir zam daha yapıldı! Yeni fiyatları görenler neye uğradığını şaşırdı. Peki, zamdan sonra mutfak tüpü fiyatları ne kadar oldu? Aygaz, İpragaz, Mogaz ve Milangaz... İşte 19 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Ev kirası artışı neye göre yapılır?

Türkiye genelinde artan kira fiyatları tartışma konusu oldu. Peki, kira oranları neden yükseliyor? Kiraya yapılan zamlar neye göre yapılıyor? İşte detaylar...

Ev fiyatları neye göre belirlenir?

Ev alırken fiyatların oldukça değişkenlik gösterdiği biliniyor. Peki bu fiyatlar neye göre değişiyor? Bir evin fiyatını belirlerken hangi kalemler dikkate alınıyor?

O şehirdeki ev fiyatlarına Kovid-19 göçü dopingi!

Konutta son bir yılda en çok prim yapan iller güney iller oldu. Kovid-19 salgını nedeniyle güneye göç arttı. Bu sebeple güney illerde konut fiyatları rekor seviyede arttı...

Doğalgaz fiyatları neye göre değişir?

Doğalgaz tarifeleri 4646 sayılı Doğalgaz Piyasası Kanunu ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) bu kanuna dayanarak yürürlüğe koyduğu Kurul Kararları çerçevesinde belirleniyor. Peki, doğalgaz fiyatları neye göre değişir?

Karot fiyatlarına etki eden faktörler!

İlk olarak Almanlar tarafından çalışmaları başlatılan karot, betonu silindir şeklinde delerek, silindir içerisinde kalan ve havuca benzeyen betonu çıkarmaya yarıyor. Karot fiyatlarına etki eden faktörler nelerdir?

Konut fiyatları yükselecek mi?

Emlak uzmanı Tebernüş Kireçci, Başlama Vuruşu programında konut fiyatları için öngördüklerini açıkladı

Konut fiyatlarının istikrarlı hale gelmesi bekleniyor!

2009 ikinci yarı Türkiye gayrimenkul piyasaları raporuna göre yatırımcı güveni geri geldiğinde konut fiyatları istikrarlı hale gelecek

karot fiyatları neye göre değişiyor Haberi

karot fiyatları neye göre değişiyor

Karot fiyatlarına etki eden faktörler!


Karot uygulamaları yapılarda, binanın depreme dayanıklılığını test etmek amacıyla betondan numune alınmasında kullanılmaktadır. Betondan karot makinası ile alınan numune test labarotuarındaki makinalarla dayanıklık testine tabi tutulur. Buradaki değerlere göre binadan kullanılan betonun sağlamlığı test edilmiş olur. Eğer binanızla ilgili test taptırmak isterseniz binanızın bir sütunundan karotçular vasıtasıyla, karot makinaları ile numune aldırtarak test edebiliyorsunuz.



Karot ile beton delme, beton kesme, beton çürütme uygulamalarında fiyatlar, yapılacak işin özelliklerine göre belirlenir. Karot fiyatları na etki edecek faktörleri şekilde sıralayabiliriz.


1- Uygulamanın yapılacağı yer, mesafe, koşullar


2- Yapılacak işin az yada çok olması,


3- Betonda delinecek deliklerin büyüklüğü ve sayısı


4- Kullanılacak araç ve gereçlerin maliyetleri


5- İşçilik giderleri, konaklama giderleri


6- Çıkan molozun kaldırılması vs..


Etkenler dikkate alınarak karot fiyatları belirleniyor. 


Fikir edinillmesi açısından aşağıdaki fiyatlar...