20 / 05 / 2024

karot testi neden yapılır

karot testi neden yapılır

Karot testi nedir? Karot testi neden yapılır? Karot alınacak yerin tespiti nasıl olur? sorularının cevapları ve karot testiyle ilgili diğer bilgiler detaylı olarak haberimizde yer alıyor..

Prof. Dr. Doğangün 'Deprem işaret veriyor, neyi bekliyoruz' diyerek yapılması gerekenleri sıraladı

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adem Doğangün, Bursa'da 300'ü aşkın kişi binasına karot testi yaptırmak için başvurduğunu ancak test yaptırmadığını belirterek isyan etti.

Uzmandan karot testi uyarısı: Eviniz depreme dayanıklı mı? Aman dikkat! 

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından Türkiye’nin pek çok bölgesinde bina dayanıklılık testlerine talep yağmıştı. Ancak depremden 2 ay sonra talepler durdu. Uzman isimden son dakika uyarısı geldi. İşte ayrıntılar...

Karot testine talep katlandı! Binaya yapılacak test zarar verir mi? Karot testi binalara zararlı mı? 

Vatandaşlar karot testi yaptırarak binalarının sağlamlığını öğrenmek istiyor ancak binalardan alınacak parçanın zarar verebileceği endişesi vatandaşları tedirgin ediyor. Peki binaya yapılacak test zarar verir mi? Karot testi binalara zararlı mı? 

Güngören'deki kentsel dönüşümde karot örneği krizi!

Güngören Belediyesi tarafından 9 bloktan oluşan 4 Kent Sitesi’nde karot testi yapmak istedi. Site sakinleri, belediye ekiplerinin zabıta ve polislerle gelmesine tepki gösterdi. Sakinler, konuyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Kartal'daki 10 blokluk lojmanda karot testi iddiası!

Kartal’ın Gümüşpınar Mahallesi’nde 10 bin metrekarelik alana 40 yıl önce lojman olarak inşa edilen, 10 bloktan meydana gelen 100 dairede oturanlar, binaların bir kısmına karot testi yapıldığını iddia etti.

Aydın'da 760 okuldan 160'ı çürük çıktı!

Aydın'da karot testi yapılan 760 devlet okulundan 160'ının çürük olduğu belirlendi. Uzmanlar 15 okul için yıkım kararı aldı, Aydın Valiliği’ne iletilen rapora göre Efeler ilçesinde 5, Bozdoğan'da 3,Nazilli'de 2, Didim, Karacasu, Köşk, Kuşadası ve İncirliova'da ise 1'er okul yıkılacak.

Çanakkale'de konut satışları neden arttı?

Çanakkale’de emlak ve konut piyasasının önde gelen firmalarına “Konut Satışlarında Neden Rekor Kırdık?” sorusunu cevapladı. Emlak ve konut piyasasının Çanakkale’deki konut satışlarına ilişkin cevapları.

İki kişinin ölümüne neden olan müteahhit serbest bırakıldı!

İZMİR’in Konak İlçesi’nde, geçen 11 Ağustos’ta Lütfiye Yurdaer ile Ecem Haliloğlu’na otomobille çarparak ölümlerine neden olan ve olay yerinden kaçan müteahhit N.D., geçen pazartesi günü Ankara’da polise teslim oldu. N.D. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Topraklar Karot Su Yalıtım İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Topraklar Karot Su Yalıtım İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi 10 bin TL sermaye ile bugün Gül Ayşe Çiçek imzasıyla kuruldu.

Mg Karot İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mg Karot İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Gökhan Güney tarafından 100 bin TL sermaye bedeli ile Başakşehir'de kuruldu.

Düşük faiz oranları ekonomik resesyona neden olabilir!

Fed Başkan Yardımcısı Stanley Fischer, faiz oranlarının uzun dönemde düşük kalmasının ekonomi üzerinde yarattığı etkiler hakkında değerlendirmelerde bulundu. "Düşük faiz oranları ekonomik resesyona neden olabilir" dedi.

Yabancıya yapılan konut satışı neden düştü?

Adana Ekspres gazetesi yazarı Feridun Arseven bugünkü yazısında yabancıya konut satışının neden düştüğünü kaleme aldı. İşte Feridun Arseven'in o yazısı...

Emlak franchise diğer franchiselardan neden daha mantıklı?

Franchise sistemi iş kurma için ideal olmakla birlikte, sektör seçimi asıl önemli konudur. Doğru bir sektörde yer almak, iş başarısızlığı ihtimalini de en aza indirecektir. Peki Emlak franchise diğer franchiselardan neden daha mantıklı?

karot testi neden yapılır Haberi

karot testi neden yapılır

Karot testi nedir?


Karot testi, inşaatlarda taze betondan numune alınamadığında durumlarda bitmiş binalarda betonarme karkas sistemin betonun sağlamlığını (mukavemetini) tesbit etmek için yapılıyor. Karot makinası yardımı ile silindir şeklinde alınan beton numuneleri,deney için kesilerek, başlıklanıp ve basınç deneyine tabi tutularak beton sağlamlıkları tespit ediliyor. 


Karot yöntemi tahribatlı bir yöntemdir. Her ne kadar taşıyıcı elemanlarda açılan boşlukların yüksek sağlamlıklı bir harçla kapatılsa da sonuçta taşıyıcı elemanda en az 5cm 

çapında kesme payı ile birlikte 8-10 cm uzunluğunda boşluklar oluşturuyor.


Karot alınacak yerin tespiti nasıl olur?


Numune alınacak elemanların seçiminde öncelik sırası şu şekilde olmalıdır;


- Yapısal elemanlarla aynı betona sahip yapısal olmayan elemanlar (parapet, bölme duvar, vb.)

- Perde

- Kolon

- Kiriş/Döşeme


Sonuç olarak beton karot numunesi alımı her şartta yapıya zarar veren tahribatlı bir yöntemdir. Karot alınacak yer...