27 / 04 / 2024

Kartal'daki 10 blokluk lojmanda karot testi iddiası!

Kartal'daki 10 blokluk lojmanda karot testi iddiası!

Kartal’ın Gümüşpınar Mahallesi’nde 10 bin metrekarelik alana 40 yıl önce lojman olarak inşa edilen, 10 bloktan meydana gelen 100 dairede oturanlar, binaların bir kısmına karot testi yapıldığını iddia etti.



İstanbul Kartal’ın Gümüşpınar Mahallesi’nde 10 bin metrekarelik alana 40 yıl önce lojman olarak inşa edilen, 10 bloktan meydana gelen 100 dairede oturanlar, binaların bir kısmına karot testi yapıldığını, yapıların çürük olduğunu inceledi. 

Hürriyet'te yer alan habere göre; bloklardan biri belediye tarafındance mühürlenirken, bazı vatandaşların binaları terk ettiği ortaya çıktı. Ancak maddi imkanı bulunmayanlar ise hâlâ riskli yapılarda yaşamaya devam ediyor.

EV ÇOK KÖTÜ SALLANIYOR

Daire sahiplerinden Gönül Taş, “Çok tehlikeli, mutfak çatlak, duvarlar çatlak. Ev çok kötü sallanıyor. Korku içindeyiz ama mecburuz. Nerede kalacağız, kış ortası soğuk. Yaşlı bir annem var. Yeniden yapılmasını istiyorum. Dayanıklı olsun, korku içinde yaşamak istemiyorum” diye konuştu. 

Başka bir daire sahibi Nesrin Akay ise binaya 1993 yılında taşındığını söyleyerek, şu ifadeleri kullandı: “Burası devletin olduğu için arsa da bize ait değil. Müteahhite verdiğimizde 100-150 bin lira fark istiyor. Biz burayı TOKİ’nin yapmasını istiyoruz.”

Binada oturan bir başka vatandaş ise şöyle isyan etti: “Tapu Kadastro Müdürlüğü yazıyor. Kartal Belediyesi Kentsel Dönüşüm, ‘Binanız hasarlı, belediyeye gelin görüşelim’ diyor. Belediyeye gittik, ‘Bu yazı size yanlış geldi’ dediler. Mevtayı tabuta koydun, defnettin geldin. Biz tabutun içinde canlı yaşıyoruz.”


 


Geri Dön