02 / 05 / 2024

Kars - Ardahan- Iğdır yatırım

Kars - Ardahan- Iğdır yatırım

abri Yiğit, en çok göç veren şehirler arasında yer alan Kars, Ardahan ve Iğdır’a yapılacak yatırımlarla destek olunmasının bölgenin gelişmesi açısından önemine değindi ve işadamlarına bölgeye yatırım çağrısı yaptı.

Ahmet Arslan: Havalimanı sayısı 55'e çıktı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kars-Ardahan-Iğdır Dernekleri temsilcilerinin Avcılar'daki toplantısına katıldı. Toplantıda, Türkiye ekonomisi ve yatırımlarla ilgili bilgi verdi.

Ahmet Arslan'dan Kars, Ardahan ve Iğdır'a yatırım çağrısı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan,İzmir'de Kars, Ardahan ve Iğdır Federasyonu temsilcileriyle buluştu. Bakan Arslan, 23 ili kapsayan "Cazibe Merkezleri Programı" hakkında açıklama yaptı.

Kars, Ardahan ve Iğdır cazibe merkezi olacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, kendisini destekleyenlerin ve kendilerine dua edenlerin yüzünü kara çıkarmamak için gecelerini gündüzlerine kattıklarını belirterek, "81 ilimize aynı düstur ve aynı hizmet anlayışıyla koşturarak projeler yapıyoruz." dedi.

Sabri Yiğit'ten sınır iller için yatırım çağrısı!

abri Yiğit, en çok göç veren şehirler arasında yer alan Kars, Ardahan ve Iğdır’a yapılacak yatırımlarla destek olunmasının bölgenin gelişmesi açısından önemine değindi ve işadamlarına bölgeye yatırım çağrısı yaptı.

Ardahan Çıldır Gölü imara açılıyor!

Kars ve Ardahan valiliklerinin bir süredir yürütmüş oldukları çalışmalar neticesinde Çıldır Gölünün imara açılması kararı alınıp, planlamayla ilgili gerekli çalışmalar başlatıldı.

İstanbul'un nüfusu artarken 13 il göç veriyor!

Türkiye'de İstanbul nüfusu her yıl artarken, göç veren 13 il ise önemli bir sorunla karşı karşıya bulunuyor. Yozgat, Tokat, Erzurum, Çorum, Sivas, Zonguldak, Kütahya, Kars, Ardahan, Amasya göç veren illerin içinde yer alıyor...

Ardahan'daki Kura Nehri dondu!

Önceki gece ölçülen en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 15, Kars'ta 11, Ağrı'da 8, Erzurum'da 7, Iğdır'da 5 ve Erzincan'da 4 derece kaydedildi. Ardahan'daki Kura Nehri dondu...

İdris Güllüce Kars-Ardahan-Iğdır Günleri'ne katılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı sayın İdris Güllüce 17 Ekim 2014 Cuma günü programı kapsamında Kars-Ardahan-Iğdır Günleri'ne katılacak. Bakan İdris Güllüce saat 13:30'da etkinlikte olacak.

Ardahan Posof Tuya Kalesi 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı olarak tescil edildi!

Ardahan Posof Yurtbekler Köyü sınırları içerisinde yer alan Tuya Kalesi, “Korunması Gerekli Taşınmaz Kültür Varlığı” özelliği gösterdiğinden I. Derece Arkeolojik Sit Alanı olarak tescil edildi. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı...

Kars'ın tarihi yapılarına aydınlatma sistemi yapılacak!

Kars'ta, Rus'ların hüküm sürdüğü özellikle turizm açısından dikkat çeken 40 yıllık süre içinde Hollandalı mimarlara yaptırılan bazı binalar ile tarihi yapılar, ışıklandırma sistemiyle kavuştuğu görüntüyle ilgi çekiyor.

Meteorolojiden yağış uyarısı!

Yağışların, öğle saatlerine kadar Osmaniye ile Hatay'ın Dörtyol ve Erzin ilçelerinde, öğle saatlerinden sonra Artvin'in iç kesimleri, Kars, Ardahan ve Erzurum'un Oltu, Tortum, Narman, Şenkaya ve Olur ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor

Yunus Kılıç Kars projeleri hakkında bilgi aldı!

AK Parti Milletvekilleri Prof. Dr. Yunus Kılıç ve Ahmet Arslan, Kars 'ta belediye tarafından yürütülen projeleri yerinde inceleyerek Başkan Bozkuş 'tan çalışmalar hakkında bilgiler aldılar.

TOKİ Kars Sarıkamış'ta 95 adet konut inşa edecek!

Kars İli Sarıkamış İlçesi İstasyon Mahallesi 95 Adet Konut ve 1 Adet Sosyal Tesis İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşi yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek...

Kars - Ardahan- Iğdır yatırım Haberi

Kars - Ardahan- Iğdır yatırım

KAI (Kars - Ardahan- Iğdır) Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Yiğit ev sahipliğinde, Hilton İstanbul Bosphorus Otel’de gerçekleşen yemekte bölgenin tanınmış iş adamları, siyasetçileri ve bürokratları bir araya gelerek ‘sınır illerinin ekonomik olarak kalkınması’ için bölgesel yatırımlar konusunda fikir alışverişinde bulundu.


Bölge milletvekilleri, valileri ve işadamlarının da katıldığı gecede, ‘Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu’ projesi de gündeme geldi. Sabri Yiğit, en çok göç veren şehirler arasında yer alan Kars, Ardahan ve Iğdır’a yapılacak yatırımlarla destek olunmasının bölgenin gelişmesi açısından önemine değindi ve işadamlarına bölgeye yatırım çağrısı yaptı. 


Kurulduğu 1992 yılından bu yana 20 binin üzerinde öğrenciye burs sağlayan KAI Vakfı, bölgede bulunan üniversitelere destek geceleri, kampüsler içinde yapılan inşaatlara katkı, bir çok yurt ve fakültenin açılışı, kongre ve spor salonları inşası, bölgedeki tarihi binaların...