29 / 04 / 2024

Kars Barajı sulama iletim hattı ile ne kadar arazi sulanacak

Kars Barajı sulama iletim hattı ile ne kadar arazi sulanacak

DSİ 24. Bölge Müdürlüğü tarafından yapımına başlanan, Kars Barajı sulama iletim hattı sayesinde 475 bin 780 dekar tarım arazisi suya kavuşacak ve milli ekonomiye yıllık 105 milyon 194 bin lira gelir artışı sağlanacak

TOKİ İzmir Kelebek Barajı Sulama Projesi İnşaatı işi ihalesi yarın!

İzmir Kelebek Barajı Sulama Projesi İnşaatı (E-İHALE) işi ihalesi yarın saat 10:30'da gerçekleştirilecek.

TOKİ Kahramanmaraş Karakuz Barajı inşaatı ihalesi 24 Haziran'da!

Kahramanmaraş Karakuz Barajı ve Sulama İnşaatı (E-İHALE) işi ihalesi 24 Haziran 2020 tarihinde saat 11:00'de yapılacak.

Silvan Barajı'nda dolgu çalışmalarının yüzde 97'si tamamlandı!

Türkiye'nin ikinci büyük sulama projesi olan Silvan Barajı'nda dolgu çalışmalarının yüzde 97'si tamamlandı...

TOKİ İzmir Kelebek Barajı Sulama Projesi İnşaatı ihalesi 11 Haziran'da!

İzmir Kelebek Barajı Sulama Projesi İnşaatı (E-İHALE) ihalesi 11 Haziran 2020 tarihinde saat 11:00'de yapılacak.

Baraj projeleri nedeniyle 5 köy taşınıyor!

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde bir, Artvin'in Yusufeli ilçesinde 4 köyde yaşayan vatandaşların, baraj projeleri sebebiyle belirlenen yerlere nakledilmesine karar verildi.

Silvan Barajı'nda fiziki gerçekleşme yüzde 60'a ulaştı!

Güneydoğu Anadolu Projesi kapsamında, Atatürk Barajı'ndan sonra Türkiye'nin ikinci büyük sulama barajı olma özelliğini taşıyacak olan Silvan Barajı'nda fiziki gerçekleşme yüzde 60'a ulaştı!

Kars Atıksu ve Arıtma Tesisi bu yıl tamamlanacak!

Kars Barajı girişine yapılacak olan Atıksu ve Arıtma Tesisi zemin etüt ve proje çalışmaları devam ediyor. 

Silvan Barajı'nın yüzde 58'sı tamam!

Türkiye'nin ikinci büyük sulama projesi olan Silvan Barajı'nın yüzde 58'i tamamlandı. Projede 5 milyon metreküplük seviyeye ulaşılırken, tüm dolgu işlerinin bu yıl bitirilmesi planlanıyor.

Iğdır Ünlendi Barajı'nda sona gelindi!

Iğdır'da 70 köyün içme suyu ve Aras Vadisi'nin sulama ihtiyacını karşılayacak Ünlendi Barajı'nda sona yaklaşılıyor. Proje ile ilgili DSİ 242'inci Şube Müdürlüğü'nde bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Seleshi Bekele: Hedasi Barajı'nın inşaatı durmayacak!

Etiyopya Su, Sulama ve Elektrik Bakanı Bekele, Hedasi Barajı’nın inşasını durduramayacağını ifade etti. 

Diyarbakır Başlar Barajı'nın inşaatı tamam!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Diyarbakır'da inşa edilen Başlar Barajı'nın tamamlandığını açıkladı. Başlar Barajı'nın sulama maksatlı inşa edildiği belirtildi.

Diyarbakır Silvan Barajı'nın yüzde 70'i tamam!

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: "GAP'ın kilit tesisi Silvan Barajı'nın yüzde 70'ini tamamladık. Barajla 2 milyon 350 bin dekar zirai arazi modern sulama sistemine kavuşacak" dedi.

Gördes Barajı mağdurlarına evleri teslim edildi!

Manisa'nın Gördes İlçesi'nin bağlı kırsal Karayakup Mahallesi, ilçeye sulama ve içme suyu amaçlı yapılan Gördes Barajı'nın mutlak koruma alanı içinde kaldığından, yerleşim sakini hak sahiplerine, 5543 sayılı iskan kanunu kapsamında, devlet eliyle Akhisar İlçesi'nde yapılan 27 konut teslim edildi.

Kars Barajı sulama iletim hattı ile ne kadar arazi sulanacak Haberi

Kars Barajı sulama iletim hattı ile ne kadar arazi sulanacak


Devlet Su İşleri (DSİ) 24. Bölge Müdürlüğü tarafından yapımına başlanan, Kars Barajı sulama iletim hattı sayesinde 475 bin 780 dekar tarım arazisi suya kavuşuyor.


Bölge Müdürü Nesip Özden, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 20 bin 932 metre uzunluğundaki hattın cazibeli olarak 3.80 santimetre çapında CTP dev borularla yapılacağını söyledi.


Kars merkez, Akyaka, Arpaçay, Digor ve Susuz ilçelerinde 475 bin 780 dekar tarım arazisinin sulanacağını belirten Özden, şöyle konuştu:


"Sulama iletim kanalı üzerinde kurulacak olan 2.24 megavat (MW) kurulu gücündeki Çatma HES ile 9.76 GWh/yıl enerji üretilecek. Kars bölgesinde sulu tarımda yüzde 100'lük bir verim elde edilecek. İletim hattı inşaatında kullanılmak üzere Adapazarı'nda bulunan boru fabrikasında özel üretilen ve özel izinle nakliyesine başlanan CTP borular Kars'a getirilmeye başlandı. Özel üretim tırlar ile getirilen boruların...