03 / 05 / 2024

kars engelsiz havalimanı

kars engelsiz havalimanı

Balıkesir Koca Seyit, Kars, Mardin, Şanlıurfa GAP ve Kastamonu havalimanlarının da eklenmesiyle "engelsiz havalimanları" sayısı 35'e ulaştı.

3. havalimanında 350 bin kişiye iş güvenliği eğitimi veriliyor!

AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan yaptığı açıklamada 3. havalimanında 350 bin kişiye iş güvenliği ve sağlığı eğitimi verildiğini söyledi.

Kars Harakani Havalimanı'nda inceleme yapıldı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kars Harakani Havalimanı'nda şu anda merkezden bir tane taksi yolu çıkışı bulunduğunu açıkladı.

Kars Harakani Havalimanı pat sahaları temel atma töreni yapıldı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Eskiden iki havayolu şirketi iki merkezden 26 havalimanına uçarken, bugün 7 merkezden 55 havalimanına uçuyoruz." dedi.

Engelsiz havalimanı sayısı 35'e yükseldi!

Balıkesir Koca Seyit, Kars, Mardin, Şanlıurfa GAP ve Kastamonu havalimanlarının da eklenmesiyle "engelsiz havalimanları" sayısı 35'e ulaştı.

Kars Havalimanı'nın yeni adı ne oldu?

Kars Havalimanı 'nın adı ' Kars Harakani Havalimanı ' olarak değiştirildi. Karar, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın onayı ile Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kars Havalimanı, Kars Harakani Havalimanı oldu!

Kars Havalimanı'nın adı Kars Harakani Havalimanı olarak değiştirildi. Kars Havalimanı'nın adının değiştirilmesine ilişkin Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kars Havalimanının ismi değişti!

Bakanlar kurulu tarafından Kars Havalimanının isminin “Kars Harakani Havalimanı” olarak değiştirilmesi kararı alındı. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kars'ın havalanının adı Harakani Havaalanı oldu!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni terminal binasının açılışını yaptıkları Kars'ın havalimanına "Harakani Havalimanı" adının verilmesini uygun gördüklerini açıkladı. Davutoğlu, kentte gösterilen misafirperverlik için teşekkür etti...

Kars Havalimanı'nın yeni terminal binasının açılışı gerçekleşti!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni terminal binasının açılışını yaptıkları Kars 'ın havalimanına " Harakani Havalimanı" adının verilmesini uygun gördüklerini bildirdi. Davutoğlu açılış töreninde konuşma yaptı...

Atatürk Havalimanı engelsiz havalimanı projesi ile Viyana'da temsil edildi!

Atatürk Havalimanı’nda yürütülen ‘engelsiz havalimanı’ projesi tüm dünyadan seçilen 54 erişilebilirlik uygulaması arasında yer aldı. Viyana merkezli Zero Project’in yürüttüğü yarışmada Türkiye’den seçilen tek uygulama Atatürk Havalimanı oldu...

Kars'ta hava ulaşımına sis engeli!

AA muhabirinin Kars Havalimanı yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Türk Hava Yolları'nın ( THY ) İstanbul-Iğdır seferini yapan uçak, Iğdır Havalimanı'ndaki sis nedeniyle Kars Havalimanı'na indi...

Sertifikalı havalimanı sayısı 10'a çıktı!

Türkiye'de engelsiz havalimanı sayısı artıyor. Son olarak Sivas Nuri Demirağ ile Hatay havalimanları da sertifika aldı...

ASPEN Integra, Kars Havalimanı'nın tavanını yaptı!

Kars Havalimanı’nın tavanı; hem tasarımı hem malzeme kalitesi hem de fonksiyonelliğiyle sektörde beğeni kazanan Aspen Integra Metal Asma Tavan Sistemleri ile güçlü ve estetik bir forma kavuşturuldu...

kars engelsiz havalimanı Haberi

kars engelsiz havalimanı

 Engelli veya hareket kabiliyeti kısıtlı yolculara kolaylık sağlanması amacıyla yürütülen Engelsiz Havalimanı Projesi kapsamında sertifika verilen havalimanı sayısı 35'e yükseldi.


AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü kontrolünde yürütülen Engelsiz Havalimanı Projesi kapsamında Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü çalışmalarını sürdürüyor. 


Tüm havalimanlarında “engelsiz havalimanı” kuruluş belgesi almak için çalışmalar yürüten DHMİ, bu kapsamda çalışmalarını tamamlayarak SHGM’ye müracaat etti.


Gerekli koşulları sağlayan Balıkesir Koca Seyit, Kars, Mardin, Şanlıurfa GAP ve Kastamonu havalimanlarına da sertifika verildi. Böylece proje kapsamında sertifika almaya hak kazanan havalimanı sayısı 35 oldu.


Sertifikalar doğrultusunda, havalimanlarında faaliyet gösteren ilgili kuruluşların ödeyecekleri ruhsat, sertifika gibi izin belgelerinin temdit ücretlerinde yüzde 15 indirim...