07 / 05 / 2024

Karşıyaka çöken bina

Karşıyaka çöken bina

Karşıyaka'da deprem sonucunda ağır hasar alan 8 katı binanın kontrollü yıkımı sırasında yanında bulunan binanın çökmesiyle ilgili soruşturma başlatıldı.

Karşıyaka'da yıkım sırasında çöken binayla ilgili soruşturma başlatıldı!

Karşıyaka'da deprem sonucunda ağır hasar alan 8 katı binanın kontrollü yıkımı sırasında yanında bulunan binanın çökmesiyle ilgili soruşturma başlatıldı.

Karşıyaka'daki 5 eğik bina tahliye edilecek!

İzmir'in Karşıyaka ilçesinin Bostanlı bölgesinde yatık duran ve depreme dayanıklı olmadığı raporlanan binalar için valiliğin tahliye tebligatı göndermesiyle 5 binada bulunan bazı mülk sahiplerinin evleri boşaltılıyor.

Karşıyaka Bostanlı halkı kentsel dönüşüm istiyor!

Karşıyaka Bostanlı Cemal Gürsel Caddesi'ndeki faciaya davet çıkaran 13 eğik binayla ilgili sorun bir türlü çözülemedi. Yıllardır tehlike saçan 13 eğik bina, mülk sahipleri ile belediye arasındaki kat sayısı anlaşmazlığı yüzünden adeta kaderine terk edildi.

İzmir Karşıyaka'da kentsel dönüşüm ne durumda?

İzmir'in Karşıyaka İlçesi'nde, kentsel dönüşüm hızla ilerlemeye devam ediyor. Karşıyaka'nın Cumhuriyet Mahallesi'nde kentsel dönüşüm projesi kapsamında 102 bina yıkılacak yerine 250 yeni modern konut inşa edilecek.

İzmir Karşıyaka'da 7.8 milyon TL'ye satılık bina!

İzmir Karşıyaka Belediye Başkanlığı, ilçedeki 4 katlı binayı satışa çıkardı. Yüksek Öğrenim Tesis Alanı olarak ayrılmış gayrimenkulün satış bedeli 7 milyon 860 bin TL olarak belirlendi.

Karşıyaka Naldöken park alanı yeniden düzenleniyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Naldöken kavşağı yanında bulunan park alanını yeniden düzenliyor. Bu kapsamda kavşağın etekleri kırmızı-beyaz-yeşil renklerine boyandı. Park ise Ocak sonunda kullanıma açık olacak.

Karşıyaka'da tiyatro binası yapılacak! İhalesi 23 Eylül'de!

Kültür Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü; İzmir Karşıyaka'ya yeni tiyatro binası yapacak. 1.000 günde tamamlanacak bina için yapım işi ihalesi 23 Eylül 'de gerçekleştirilecek.

Karşıyaka Siesta O2'de 110 bin liradan başlayan fiyatlarla!

Karşıyaka Siesta O2'de fiyatlar 110 bin liradan başlıyor. Önümüzdeki hafta satışa çıkacak olan projede; çocuk oyun alanları, sauna, spor alanları, yüzme havuzu, fitness center bulunuyor...

Karşıyaka Güneş Tarlası projesi için ilk kazma vuruldu!

Karşıyaka Belediyesi'nin Sürdürülebilir Enerji Eylem Planı'nda yer alan "Güneş Tarlası" projesi için ilk kazma vuruldu. 2014 yılı Haziran ayı başlarında tamamlanması planlanan proje ile 493 KW'lık güneş enerjisi elde edilecek.

Hüseyin Mutlu Akpınar: Karşıyaka'da öncelikli hedef kentsel dönüşüm!

CHP Karşıyaka Belediye Başkan adayı Hüseyin Mutlu Akpınar, seçimleri açık ara farkla kazanacaklarını ve mutlu insanların yaşadığı bir ilçe yaratacaklarını söyledi. Akpınar 'Karşıyaka'da öncelikli hedef kentsel dönüşüm' dedi...

Konak ve Karşıyaka tramvay ihalesi yapıldı!

İZMİR Büyükşehir Belediyesi, 12.6 km'lik Üçkuyular-Halkapınar ve 9,7 km'lik AlayAbey-Mavişehir tramvay hatlarının ihalesini yaptı. Konak ve Karşıyaka tramvay ihalesinde en yüksek teklifi Doğuş İnşaat firması verdi...

İzmir Karşıyaka Stadı tanıtıldı!

Bahadır Kul'un katılımıyla düzenlenen toplantıda konuşan Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Fatih Diniz, söz konusu projenin sadece 15 günde bir maç izlenecek alan olmaması gerektiğini söyledi.

Karşıyaka Stadı'nın tanıtımı yapıldı!

Karşıyaka Stadı'nın tanıtımı yapıldı. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ( TOKİ ) tarafından ihalesi yapılan ve değerlendirme aşamasında olan stat yılın her zamanı kullanabilecek şekilde tasarlandı...

Karşıyaka çöken bina Haberi

Karşıyaka çöken bina

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Karşıyaka Belediyesi tarafından Karşıyaka'da depremde ağır hasar gören 8 katı binanın kontrollü yıkımı sırasında yanında bulunan binanın üzerine çökmesiyle ilgili soruşturma başlatıldı.

Hürriyet'te yer alan habere göre; Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, yaptığı açıklamada, dün akşam saatlerinde Şemikler Mahallesi 6222 sokaktaki ağır hasarlı binada özel bir firma tarafından kontrollü yıkım yapıldığını ifade etti.

Yıkım işleminde binanın bir kısmının kontrolsüz olarak yan yatması ile komşu binanın yan cephesinde ağır hasar oluştuğunu söyleyen Tugay, "Bu üzücü olayda önceden boşaltılmış olan binada ve yıkımda görevli çalışanlarda herhangi bir yaralanma oluşmamış olması en büyük tesellimizdir." açıklamasında bulundu. 

Ruhsatlı olarak yapılan yıkım işlemi öncesinde alınması gereken güvenlik önlemleriyle ilgili firmanın bilgilendirildiğini, taahhütlerin alındığını ve kontrollerin de yapıldığından...