29 / 04 / 2024

karşıyaka imar planı

karşıyaka imar planı

İzmir Karşıyaka Belediyesi tarafından dijital dönüşüm çalışmaları kapsamında resmi internet sitesi üzerinden “E-İmar” uygulamasını başlattı. 

Karşıyaka'da imar planı iptali!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karşıyaka Belediyesi'nin ortak yaptığı ilçenin en büyük planlama alanındaki işlemler iptal edildi.

Karşıyaka Belediyesi yıkım yönergesi oluşturdu!

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında kaçak ve kural dışı yıkımlara karşı önlemleri artıran Karşıyaka Belediyesi, riskli yapıların tahliye ve yıkım süreçlerine düzenleme getirmek için Kentsel Dönüşüm Yönetmeliği oluşturdu.

Aydın Şengül Karşıyaka Marina red kararına tepki gösterdi!

Ak Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, İzmir Karşıyaka'da yapılacak olan Yat Limanı Projesi'ne ilişkin imar planı önerisinin Karşıyaka Belediye Meclisi tarafından reddedilmesine oldukça büyük tepki gösterdi...

Beykoz Çubuklu'daki 149 bin 200 metrekarelik riskli alanın imar planı askıya çıkarıldı!

İstanbul, Beykoz, Çubuklu Mahallesi B Bölgesi'ndeki 149 bin 200 metrekarelik riskli alana ilişkin 1/5000 ölçekli koruma amaçlı nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli koruma amaçlı uygulama imar planı askıya çıkarıldı.

İzmir Karşıyaka'da imar hakları artırıldı! 'Yapı stoku kötü, deprem kuşağında' dendi!

İzmir Karşıyaka'nın Bahriye Üçok, Bahçelievler, Bahariye, Aksoy, Tuna, Donanmacı, Alaybey, Tersane Mahalleleri ile Bostanlı Mahallesinin bir kısmını içeren bölgenin imar planında revizyona gidildi. İşte ayrıntılar...

Tuzla İstasyon Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı!

İstanbul İli, Tuzla İlçesi İstasyon Mahallesi 1797, 6687, 5832 Ada 1, 146, Ada 1, 2, 3, 4, 5, 6, 9, 10, 11, 12 ve 147 Ada 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 9, 10 Parseller ve Bir Kısım Terkinli Alana İlişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama imar planı askıya çıkarıldı.

Karşıyaka'da imar çözüm ofisi açıldı!

İzmir Karşıyaka Belediyesi ilçe genelindeki imar sorunlarını çözüme kavuşturmak için imar çözüm ofisi açtı. 

İzmir Karşıyaka sakinlerinin imar tepkisi: Felaket yaşanmadan çözüm bekliyoruz!

İzmir'in Karşıyaka ilçesi Atakent Mahallesi'ndeki Emlak Bankası Konutları sakinleri, Karşıyaka Belediyesi'nin kendilerine kentsel dönüşüm konusunda imar engeli çıkarması sebebiyle, tepki gösterdi. 

Mimarlar Odası’ndan Karşıyaka imar planına dava!

Mimarlar Odası İzmir Şubesi ve Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, İzmir Karşıyaka Atakent’te, özel bir okula ait arazide yapılan plan değişikliğine dava açtı.

İzmir Karşıyaka sakinlerinin imar endişesi: Planlar gözden geçirilsin!

Karşıyaka Belediyesinin hazırlamış olduğu Cumhuriyet ve İnönü Mahallelerinin tamamını Örnekköy’ün ise bir bölümünü kapsayan imar planları tartışması sürüyor. Mahalleli plana itirazda bulundu.

Tunç Soyer'den Karşıyaka imar planları ve kentsel dönüşüm sorunlarına destek!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Karşıyaka’daki imar plan değişiklikleri, kentsel dönüşüm, pazar yerlerinin yenileme çalışmaları, bisiklet yolları başta olmak üzere ilçenin sorunları ve devam eden projelere ilişkin konuştu.

İzmir'de tepki çeken imar planı değişikliği!

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Karşıyaka'nın Atakent Mahallesi'nde bulunan sosyal tesis ve açık spor tesisi alanının imar planın İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde CHP ve İYİ Parti oyları ile özel okul alanı olarak değiştirilmesine tepki gösterildi.

İzmir Karşıyaka'daki eğik binalar yeniden inşa edilecek!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı üçüncü oturumunda geçen Mart ayında yıkım çalışmalarına başlanan Karşıyaka Cemal Gürsel Caddesi'ndeki eğik binalara yönelik imar planı değişikliği masaya yatırıldı.

Karşıyaka Spor Kulübü'nün stadı 5 yıldır atıl halde bekliyor! 

Karşıyaka Spor Kulübü'nün stat ihalesi 15 Haziran 2017’de 62 milyon lira bedelle ikinci kere ihale edilmişti. Vatandaşların imar planını şikayet etmesi üzerine ihale iptal edildi...

Karşıyaka'da imar planı iptali!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karşıyaka Belediyesi'nin ortak yaptığı ilçenin en büyük planlama alanındaki işlemler iptal edildi.

Fatih Arpa Emini Mahallesi imar planı tadilatı askıya çıkarıldı!  

Fatih İlçesi, Arpa Emini Mahallesi, 1850 ada, 40 parselin bir kısmına ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı tadilatı bugün askıya çıkarıldı.

karşıyaka imar planı Haberi

karşıyaka imar planı

İzmir Karşıyaka Belediyesi tarafından dijital dönüşüm çalışmaları kapsamında resmi internet sitesi üzerinden “E-İmar” uygulamasını başlattı. Haber İzlenim'de yer alan habere göre; belediyenin internet sitesine giren Karşıyakalılar, adres bilgilerini girerek parsele ait imar durumunu görüntüleyebilme ve ilgili plan kararlarına kolaylıkla erişebiliyor.

KENT REHBERİ KULLANIMA AÇILDI 

Ayrıca, belediyenin internet sitesinde kentlilerin kullanımına sunulan yeni uygulamalardan biri de “Kent Rehberi” oldu. Karşıyaka’daki giyim, sağlık, okul ve buna benzer birçok noktanın konumuna ulaşılabilen uygulamada, günlük olarak nöbetçi eczanelerin yerlerine de ulaşılabiliyor. İnternet sitesinde kullanıma açılan “E-İmar” ve “Kent Rehberi” hizmetleri kısa süre içince belediyenin mobil uygulamasında da bulunacak.

MOBİL BELEDİYECİLİK 

Bilişim teknolojilerinden yararlanıp Karşıyakalılara daha hızlı ve kolay ulaşılabilir hizmet sunmak amacıyla çalışmalarda bulunduklarını kaydeden Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay “Hayata geçirdiğimiz mobil uygulama ve internet sitemiz...