08 / 05 / 2024

Karşıyaka-Konak tramvayı son durum

Karşıyaka-Konak tramvayı son durum

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent içi ulaşımı rahatlatacak en önemli ulaşım yatırımlarından tramvayda ray döşeme çalışmalarına Karşıyaka ilçesindeki Mavişehir’den başladı..

TOKİ Elazığ Karşıyaka Mahallesi son başvuru tarihi!

TOKİ Elazığ Karşıyaka Mahallesi son başvuru tarihi haberimizde yer alıyor. İşte TOKİ Elazığ Karşıyaka Mahallesi son başvuru tarihi ve proje detayları...

Karşıyaka Stadı inşaatında ortaklık! 

İzmir'in köklü kulüplerinden Karşıyaka'nın taraftarı yıllardır statlarının inşa edileceği günü bekliyor. Peki Karşıyaka stat inşaatında son durum ne? İşte son gelişmeler...

Karşıyaka Stadı için mahkemeden müjde!

İzmir'de yapımları yılan hikayesine dönen Göztepe ve Alsancak statlarının inşaatları son aşamaya girerken, bu konuda en mağdur kulüp olarak kalan Karşıyaka'ya mahkemeden müjdeli haber geldi.

Karşıyaka, stat için davayı bekliyor!

20 yıldır yeni stadının yapılmasını bekleyen Karşıyaka, Ocak 2014 ve Haziran 2017'de yapılan iki ihalesi de iptal edilen projede çevre sakinlerinin açtığı son davanın sonuçlanmasını bekliyor. Davanın önümüzdeki aylarda sonuçlanması bekleniyor...

Konak Tramvayı 24 Mart'ta açılıyor!

Geçtiğimiz sene Karşıyaka tramvayını hizmete açan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 24 Mart Cumartesi gününden itibaren Konak tramvayında da yolculu ön işletmeye başlıyor.

Konak Tramvay Hattı'nda sona gelindi!

Yaklaşık 13 kilometre uzunluğundaki Konak Tramvay hattının Mithatpaşa Alt Geçidi üzerinde kalan son 50 metrelik kısmı da 1 hafta içinde tamamlanacak. Tramvay hattında deneme sürüşlerinin Şubat ayı içerisinde başlaması planlanıyor.

Konak Tramvayı’nda son etaplar geçiliyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği Konak Tramvayı'nın hat imalatlarındaki son etaplardan biri daha geçiliyor. 15 Kasım Çarşamba gününden itibaren eski Vergi Dairesi’nden Üçkuyular İskelesi Kavşağı yönüne yapılan  ulaşım "tek taraflı" olarak trafiğe kapatılacak. 

Konak Tramvayı'nın inşaat çalışmalarında son durum!

İzmir'de hayata geçirilen Konak Tramvayı'nın hat imalatları kapsamında bu hafta sonu Cumhuriyet Bulvarı ile Gazi Bulvarı arasındaki bağlantı çalışmaları gerçekleştirilecek.

Konak Tramvayı inşaat çalışmalarında son durum!

Çalışmaların hız kesmediği Konak Tramvayı'nın imalat çalışmalarında sıra Şair Eşref Bulvarı ile Gazi Bulvarı'nı birbirine bağlayan kavşağa geldi.

Konak Tramvayı'nda bir etap daha tamamlandı!

Yapım çalışmaları son sürat devam eden Konak Tramvayı'nda bir zorlu etap daha tamamlandı.

Karşıyaka Stadı'nda imar planı değişiyor!

İZMİR Şehir Plancıları Odası, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 15 bin kapasiteyle inşa edilmesi planlanan Karşıyaka Stadı için yaptığı imar planı değişikliğine askı sürecinin son döneminde itiraz etti

İzmir Konak Tramvayı'nda son durum ne?

Yatırımlarına son sürat devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi Konak Tramvayı'nda zorlu bir dönemece daha giriyor.

Konak Tramvayı'nda ray döşeme çalışmaları başlıyor!

Çalışmalarını son sürat sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak Tramvayı için Tarihi Havagazı Fabrikası ile Vahap Özaltay Meydanı arasında ray döşeme çalışmalarına başlayacak

Karşıyaka-Konak tramvayı son durum Haberi

Karşıyaka-Konak tramvayı son durum

İzmir’de, kent içi trafiğe nefes aldırmak amacıyla hazırlanan Karşıyaka-Konak tramvay projelerinin atölye-destek bina inşaatları ile araçlarının yapım çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, ray döşeme çalışmalarına Karşıyaka Mavişehir’den başladı. Cahar Dudayev Bulvarı’nda ilk ray döşeme işlemi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da katıldığı bir törenle gerçekleştirildi. Geçtiğimiz ay 400 milyonluk Fuar İzmir’i açtıklarını hatırlatan Başkan Aziz Kocaoğlu, törende yaptığı konuşmada, "bugün yine 400 milyonluk bir projenin temelini atıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi, şu anda sadece raylı sistem yatırımı olarak 80 kilometrelik proje yürütüyor. 30 km torbalı hattı, 26 km Selçuk hattı, 24 km Karşıyaka ve Konak tramvayı ile birlikte toplam 80 kilometre. 100 kilometre de şu anda çalışıyor, 180 olacak" dedi.


Buca tramvayı ile ilgili de konuşan Başkan Kocaoğlu, "Biz proje...