28 / 04 / 2024

Konak Tramvayı 24 Mart'ta açılıyor!

Konak Tramvayı 24 Mart'ta açılıyor!

Geçtiğimiz sene Karşıyaka tramvayını hizmete açan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 24 Mart Cumartesi gününden itibaren Konak tramvayında da yolculu ön işletmeye başlıyor.



 

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çevreci, ekonomik ve konforlu ulaşımı geliştirmek için yürüttüğü tramvay projesinin Konak etabında da "mutlu sona" gelindi. Fahrettin Altay-Halkapınar arasında sefer yapacak Konak tramvayının 24 Mart Cumartesi gününden itibaren  yolculu ön işletmeye başlayacağı belirtildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, yaklaşık 450 milyon TL'lik bütçe ayırdığı bu önemli projeyi tamamlayan  İzmir  Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 45 gün sürmesi planlanan ön işletme seferleri sırasında Konak Tramvayı'nın "ücretsiz" olacağını açıkladı.


İlk seferine Cumartesi günü, her iki yönden de saat 10.00'da başlayacak Konak Tramvayı, ön işletme sırasında yaklaşık 15'er dakikalık periyodlar halinde seferler yapacak. Tramvay seferleri 06.00 ile 24.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Toplam 19 duraktan 2 tanesi meydan çalışmalarının sürdürüldüğü Karantina durağı ile bölge halkının talebi doğrultusunda sonradan projelendirilen Atatürk Spor Salonu) ön işletme sırasında kullanılmayacak.

Geçiş üstünlüğü tramvayda


Sürücüler ve yayaların tramvay ön işletme döneminde dikkatli olması gerektiğini açıklayan yetkililer, hat üzerinde parklanma ve bekleme yapılmamasının altını çizerek şu açıklamayı yaptı:
"Tramvayın gabari alanında geçiş üstünlüğü tramvaydadır. Yaya geçitlerinin kullanılmasına özen göstermeli, trafik işaret ve işaretçilerine titizlikle uyulmalıdır.  Tramvay geçiş alanında yapılacak parklanmanın toplu ulaşımı aksatacağı ve diğer yurttaşları bekleteceği asla unutulmamalıdır. "

İzmir'deki raylı sistem ağı 14 yılda 16 kat büyüdü


Geçtiğimiz yıl 8.8 kilometrelik Karşıyaka Tramvayı'nı hizmete alan İzmir'in yerel yönetimi,  12.8 kilometrelik Konak Tramvayı'ndaki yoğun tempolu çalışmaların ardından, hattın araç trafiğiyle birlikte işleyeceği noktalarda sürücülerin dikkat edeceği tüm yatay ve düşey işaretlemeleri de tamamladı.  
 


Geri Dön