13 / 05 / 2024

Karşıyaka Sahnesi son durum

Karşıyaka Sahnesi son durum

Karşıyaka Sahnesi, modern bir tiyatro mekânı olarak yeniden inşa ediliyor. Devlet Tiyatroları Genel Müdürü A. Necat Birecik'in temelini attığı tiyatro binası, sanatseverlere yenilenmiş yüzüyle hizmet vermeye devam edecek.

TOKİ Elazığ Karşıyaka Mahallesi son başvuru tarihi!

TOKİ Elazığ Karşıyaka Mahallesi son başvuru tarihi haberimizde yer alıyor. İşte TOKİ Elazığ Karşıyaka Mahallesi son başvuru tarihi ve proje detayları...

Karşıyaka Stadı inşaatında ortaklık! 

İzmir'in köklü kulüplerinden Karşıyaka'nın taraftarı yıllardır statlarının inşa edileceği günü bekliyor. Peki Karşıyaka stat inşaatında son durum ne? İşte son gelişmeler...

Karşıyaka Stadı için mahkemeden müjde!

İzmir'de yapımları yılan hikayesine dönen Göztepe ve Alsancak statlarının inşaatları son aşamaya girerken, bu konuda en mağdur kulüp olarak kalan Karşıyaka'ya mahkemeden müjdeli haber geldi.

Karşıyaka, stat için davayı bekliyor!

20 yıldır yeni stadının yapılmasını bekleyen Karşıyaka, Ocak 2014 ve Haziran 2017'de yapılan iki ihalesi de iptal edilen projede çevre sakinlerinin açtığı son davanın sonuçlanmasını bekliyor. Davanın önümüzdeki aylarda sonuçlanması bekleniyor...

Karşıyaka Stadı'nda imar planı değişiyor!

İZMİR Şehir Plancıları Odası, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 15 bin kapasiteyle inşa edilmesi planlanan Karşıyaka Stadı için yaptığı imar planı değişikliğine askı sürecinin son döneminde itiraz etti

Karşıyaka Yalı Stadı'nda imar sorunu çözülemedi!

Karşıyaka Yalı'ya inşa edilecek yeni 15 bin kişilik yeni stadyum için açılan iptal davası düşürülmüş ve imar planı isteği çevrilmişti. Peki, Karşıyaka Yalı Stadı'nda son durum ne?

Karşıyaka Tramvayı’nda son viraj!

Karşıyaka Tramvayı'nın yapım çalışmalarını tamamlanma aşamasına getiren ve Mavişehir-Bostanlı arasında test sürüşlerini başlatan İzmir Büyükşehir Belediyesi, projeye son dokunuşlarını gerçekleştiriyor.

Karşıyaka tramvay durağının uzatılmasına onay!

Karayolları Bölge Müdürlüğü, Karşıyaka Mavişehir'de son bulan tramvay hattının Çiğli İZBAN İstasyonu, Katip Çelebi Üniversitesi ve Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'ne uzatılmasıyla ilgili ön projeyi onayladı.

Karşıyaka tramvay projesinde son durum!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kent içi trafiğini rahatlatacak, metro ve banliyö sistemini tamamlayıcı nitelikte hayata geçirmeye başladığı Konak ve Karşıyaka tramvaylarının yapımı hızla devam ediyor.

Konak-Karşıyaka tramvayında son durum!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yapımını sürdürdüğü Konak ve Karşıyaka tramvaylarında önemli bir eşik daha aşılıyor.

Karşıyaka ve Konak tramvayının güzergahı netleşti!

İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ihale öncesi ve inşaat sürecinde çeşitli revizyonlara uğrayan Karşıyaka ve Konak tramvayının son güzergahı açıkladı.

Karşıyaka Cumhuriyet Mahallesi'nde çok katlı binalara tepki!

Karşıyaka’da 1965 yılındaki göçlerle birlikte kurulan Cumhuriyet Mahallesi, İzmir’in en güzel manzaralarından birine sahip. Mahalle sakinleri, son yıllarda yüksek katlı binalar artarken kendilerine 2 buçuk kat izin verilmesine tepkili...

Karşıyaka tramvayında son durum ne?

Karşıyaka tramvayı hat döşeme çalışmalarının sahile ulaşması nedeniyle bölgede ağaç tespiti yapan Büyükşehir Belediyesi, tescilli palmiye ağaçlarını koruyarak diğer ağaçları "zarar görmeden taşıma" kararı aldı.

Karşıyaka Sahnesi son durum Haberi

Karşıyaka Sahnesi son durum


İzmir'in gözde sanat merkezlerinden Karşıyaka Sahnesi, modern bir tiyatro mekânı olarak yeniden inşa ediliyor. Devlet Tiyatroları Genel Müdürü A. Necat Birecik'in temelini attığı tiyatro binası, sanatseverlere yenilenmiş yüzüyle hizmet vermeye devam edecek. 

Akustiğinden ses ve ışık düzenine, sahne tekniğinden fuayesi ve idari yapısına baştan aşağı yepyeni bir görünüme kavuşturulacak yeni sahne izmir için de bir ilk olacak. 

Modern teknoloji ile güçlendirilerek depreme dayanıklılığı artırılacak 45 yıllık binanın 226 olan seyirci kapasitesi de 308"e ulaşacak. 


İZMİR'İN KARŞI YAKASINA BİR KÖPRÜ 

Kültür ve sanat ile adı birlikte anılan İzmir'de en büyük sorunun seyirci kapasitesi olduğuna vurgu yapan Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Birecik, temel atma töreninde yaptığı konuşmada; İzmir Devlet Tiyatrosu'nun "Karşı Yakaya' bir köprü oluşturduğunu ve Devlet Tiyatroları olarak kapasite sorununu burada çözüme kavuşturduklarını söyledi. 

Sanatseverlerle...