04 / 05 / 2024

Karşıyaka Şair Eşref İlkokulu deprem testi

Karşıyaka Şair Eşref İlkokulu deprem testi

Karşıyaka'daki Şair Eşref İlkokulu'na, 50 yılın yükü ağır gelmeye başladı. Deprem testinden geçmediği için çocuklar için tehlike arz eden okulun yıkılıp yeniden yapılmasını isteyen mahalle halkı, durumu ilçe yetkililerine bildirdi

Karşıyaka’da yeni stat konusu gündemden düşmüyor!

İzmir'de 25 sene boyunca kendi stadının yapılmasını bekleyen kentin en köklü spor kulübü Karşıyaka, yıllardır atıl kalan projeyi hayata geçirmek için girişimlerini hızlandırdı. Kulüp, eski Karşıyaka İlçe Stadı'nın yerine yapılacak projeyi yeniden eline aldı.

Karşıyaka'da imar çözüm ofisi açıldı!

İzmir Karşıyaka Belediyesi ilçe genelindeki imar sorunlarını çözüme kavuşturmak için imar çözüm ofisi açtı. 

Karşıyaka Belediyesi'nden Emlak Bankası Konutları açıklaması! 

İzmir'e bağlı Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Atakent Mahallesi'nde bulunan Emlak Bankası konutlarıyla ilgili açıklamada bulundu.

Karşıyaka’da tapu işlemlerinde yeni dönem!

İzmir Karşıyaka Belediyesi, ilçe vatandaşlarının tapu işlemlerini kolaylaştırmak için yeni uygulamayı hayata geçirmeye hazırlanıyor. Yeni uygulama ile Karşıyaka Belediyesi taşınmazların rayiç değer verilerini Karşıyaka Tapu Müdürlüğü'yle dijital ortamda paylaşacak.

Karşıyaka Belediyesi'nden apartman ve site yöneticilerine eğitim!

Karşıyaka Belediyesi’nce, deprem sonrasında ortaya çıkan bilgi kirliliği ile birlikte vatandaşların doğru adımı atması, doğru kurumlardan hizmet alabilmesi için apartman ve site yöneticilerine eğitim verilecek.

İzmir Karşıyaka'daki eğik binalar yeniden inşa edilecek!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı üçüncü oturumunda geçen Mart ayında yıkım çalışmalarına başlanan Karşıyaka Cemal Gürsel Caddesi'ndeki eğik binalara yönelik imar planı değişikliği masaya yatırıldı.

Bayraklı ve Karşıyaka'da boşaltılan eğik binalar yıkılmayı bekliyor!

Bayraklı ve Karşıyaka ilçelerinde depreme dayanıksız olduğu nedeniyle tahliye edilen eğik binaların yıkılması bekleniyor.

Karşıyaka Belediyesi e-imar uygulamasını başlattı!

İzmir Karşıyaka Belediyesi tarafından dijital dönüşüm çalışmaları kapsamında resmi internet sitesi üzerinden “E-İmar” uygulamasını başlattı. 

Karşıyaka Spor Kulübü’nün eski ilçe stadı ve tesis hayalleri suya düştü!

İzmir Karşıyaka Spor Kulübü'nün yeni stadı yapımını istedikten sonra eski İlçe Stadını ve Yalı Tesisleri’ni yıktırıp arazide zemin güçlendirme yaptıracakken ruhsat çıkmayan iki ihale de Büyükşehir Belediyesi'nin davasıyla iptal oldu.

Karşıyaka'daki 5 eğik bina tahliye edilecek!

İzmir'in Karşıyaka ilçesinin Bostanlı bölgesinde yatık duran ve depreme dayanıklı olmadığı raporlanan binalar için valiliğin tahliye tebligatı göndermesiyle 5 binada bulunan bazı mülk sahiplerinin evleri boşaltılıyor.

İzmir'de Hilltown Karşıyaka AVM açıldı!

İzmir’de Hilltown Karşıyaka AVM açıldı. Hilltown Karşıyaka, büyük açılışla ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Açılışa özel gösteriler, 29 Ekim’e kadar devam edecek…

Karşıyaka Stadı için ruhsat alınacak!

Yapımı yılan hikayesine dönen Karşıyaka Stadı için ruhsat alınmaya çalışıyor. Yıkılan İlçe Stadı’nın yerine yapılacak 15 bin kişilik proje için çalışmalar yürütülüyor.

Varyant Karşıyaka Plus indirim 2018!

Varyant Karşıyaka Plus projesinde tapular hemen veriliyor. Projede 2 oda 1 salon dairelerde yüzde 25'e varan büyük indirim imkanı sağlanıyor. 

Karşıyaka Şair Eşref İlkokulu deprem testi Haberi

Karşıyaka Şair Eşref İlkokulu deprem testi


Karşıyaka'da nüfusu 35 bini aşan Cumhuriyet Mahallesi semtindeki Şair Eşref İlkokulu artık ihtiyacı karşılayamaz hale geldi. Deprem testinden geçmeyen eski okulun artık yenilenmesini isteyen mahalllelinin durumu yetkililere bildirmesinin ardından mahalleye gelen Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Özay Dağhan ve Şair Eşref İlkokulu Aile Birliği Başkanı Nermin Görgün ile görüşerek harekete geçti.


Kaymakam el attı

Yeni Asır'a açıklama yapan Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, Milli Eğitim Bakanlığı'na okulun yıkılıp yeniden yapılması için talepte bulunduklarını belirtti. Kentsel dönüşüm bölgesinde bulunan Cumhuriyet Mahallesi'ndeki okulun eski ve ihtiyacı karşılayamacak durumda olduğunu dile getiren Yücel, "Bizim bakanlığa sunmak istediğimiz teklifimizde okulun güçlendirilmesi ve tuvaletlerinin yenilenmesi için harcanacak bütçeyle, okulun yeniden yıkılıp sosyal ve spor alanlarının da bulunduğu daha...