29 / 04 / 2024

Karşıyaka Tramvay Projesinin ihalesi

Karşıyaka Tramvay Projesinin ihalesi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu: " Karşıyaka ve Konak tramvay projemizin ikisini birden, toplam 24,5 kilometre hattı çekerleriyle birlikte ihalesini tek kalemde gerçekleştiriyoruz " dedi

Karşıyaka Örnekköy kentsel dönüşüm projesinin temel atma töreninde protesto!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Karşıyaka Örnekköy Mahallesi'nin temel atma ve yıkım törenine katıldı. Kılıçdaroğlu, törende Atakent Mahallesi Emlak Bankası Konutları sakinlerinin protestosu ile karşılaştı.

İzmir Çiğli tramvay projesinin inşaatı yıl sonunda başlayacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Karşıyaka-Çiğli arasında hizmet sunacak 11 kilometrelik Çiğli Tramvayı’nın teklif ihalesi 20 Ekim'de. İzmir Çiğli tramvay projesinin inşaatı yıl sonunda başlayacak 2 yılda tamamlanacak.

Konak ve Karşıyaka tramvayında süre doldu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kent ulaşımına yeni bir soluk kazandıracak önemli projeleri arasında gösterilen Konak ve Karşıyaka tramvay projesinde firmaya tanınan 3 yıllık süre doldu. Proje zamanında tamamlanmadı.

İzmir Karşıyaka Tramvayları imar planı askıda!

İzmir Karşıyaka Tramvayları Yapım İşi kapsamında Karşıyaka Tramvay güzergahının kara tarafında kalan kısmının imar planlarına işlenmesine ilişkin hazırlanan imar planı değişikliği askıda...

Karşıyaka Mavişehir cami projesi onaylandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Karşıyaka Mavişehir'in cami projesinin planlarını onayladı. Yapılacak caminin inşaatına kısa süre içinde başlanacak.

Karşıyaka tramvayı hizmete açıldı!

İzmir Alaybey ile Mavişehir İZBAN arasında 14 durakla hizmet verecek Karşıyaka Tramvayı hizmete açıldı.

Karşıyaka tramvayı hizmete açılıyor!

İzmir Karşıyaka'da tramvayla ulaşım gelecek hafta başlayacak. Tramvay Nisan ve Mayıs aylarında gerçekleşecek ön işleletme süresince ücretsiz olacak.

Karşıyaka Tramvayı’nda son viraj!

Karşıyaka Tramvayı'nın yapım çalışmalarını tamamlanma aşamasına getiren ve Mavişehir-Bostanlı arasında test sürüşlerini başlatan İzmir Büyükşehir Belediyesi, projeye son dokunuşlarını gerçekleştiriyor.

Konak ve Karşıyaka tramvayında çalışmalar hızlandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, okulların yarıyıl tatiline girmesi ile birlikte Konak ve Karşıyaka tramvay çalışmalarını hızlandırdı.

Karşıyaka ve Konak Tramvayı'nda ray döşeme çalışmaları başlıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, 2015'te temelini attığı Karşıyaka ve Konak Tramvay Projeleri'nde ray döşeme çalışmaları bugün başlıyor.

Karşıyaka Şehit Cengiz Topel'de dükkanlar boşaldı!

Karşıyaka’daki tramvay inşaatı dolayısıyla Şehit Cengiz Topel Caddesi’nin trafiğe kapatılmasının yol açtığı kriz büyüyor. İşleri bozulan esnaf belediyenin kendilerine cevap bile vermediğini söylüyor.

Karşıyaka tramvayında test sürüşleri başladı!

Hat imalatlarının yüzde 95'i tamamlanan Karşıyaka tramvayında test sürüşleri başladı. Mavişehir-Bostanlı arasındaki ilk seferin yolcuları İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve İzmirli basın mensupları oldu.

Karşıyaka Tramvayı'nda deneme seferleri başlıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, imalat çalışmalarını yüzde 90 oranında tamamladığı Karşıyaka Tramvayı'nda deneme seferlerine aralık ayı sonunda başlayacak

Karşıyaka Tramvay Projesinin ihalesi Haberi

Karşıyaka Tramvay Projesinin ihalesi


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, toplam 24,5 kilometre uzunluğundaki Karşıyaka ve Konak tramvay projelerinin, 26 Şubat'ta ihale edileceğini bildirdi. 


Karşıyaka ilçesinde Alaybey ile Mavişehir arasında yapılması planlanan tramvay projesi, Karşıyaka Belediyesi Opera ve Tiyatro Sahnesi'nde Aziz Kocaoğlu ve Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak'ın katılımıyla düzenlenen toplantıyla tanıtıldı. 


Kocaoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediyesinin en önemli görevlerinden birinin ulaşım sorununu çözmek, yeni arterler, yollar açmak ve ulaşım araçlarını, çağın gereği olarak Türkiye'de her kentte geç kalmış ve uzun müddet gözardı edilmiş raylı sistemi yaygınlaştırmak olduğunu ifade etti. 


İzmir'de raylı sistemin toplu ulaşım sistemindeki payını artırmak için 10 yıldır çalıştıklarını ve 2004 yılında 11 kilometre olarak devraldıkları raylı sistem ağını, metroda halen çalışır 16,5 kilometreye çıkardıklarını, bunu yakın zamanda da 20 kilometreye çıkaracaklarını...