28 / 04 / 2024

Karşıyaka Şehit Cengiz Topel'de dükkanlar boşaldı!

Karşıyaka Şehit Cengiz Topel'de dükkanlar boşaldı!

Karşıyaka’daki tramvay inşaatı dolayısıyla Şehit Cengiz Topel Caddesi’nin trafiğe kapatılmasının yol açtığı kriz büyüyor. İşleri bozulan esnaf belediyenin kendilerine cevap bile vermediğini söylüyor.



Karşıyaka’daki tramvay inşaatı dolayısıyla Şehit Cengiz Topel Caddesi’nin trafiğe kapatılmasının yol açtığı kriz büyüyor. İşleri bozulan esnaf belediyenin kendilerine cevap bile vermediğini söylüyor.


Karşıyaka Tramvayı'nın inşası için 1,5 yıl önce trafiğe kapatılan Bostanlı'daki Şehit Cengiz Topel Caddesi'nde işleri bozulan ve kirasını ödeyemez hale gelen esnaf "bıçağın kemiğe dayandığını" belirterek,  İzmir  Büyükşehir Belediyesi'nden artık seslerine kulak vermesini ve bu sıkıntıya bir çözüm üretmesini istedi. Yolun trafiğe kapatılmasıyla caddedeki hareketlilik bitti. Restoran ve kafelerde masalar boşaldı. Esnafın cirosu neredeyse eskinin onda birine düştü. Büyük restoran zincirleri de kepenk kapatarak, caddeden ayrıldı. Durumdan yalnızca esnaf değil, bu civarda evi bulunan vatandaşlar da şikayetçi. Acil durumlarda sokaklara ambulans ya da itfaiye giremediğini ifade eden semt sakinleri araçlarını park edecek yerin de kalmadığını dile getirdi.


BİR DOKUN BİN AH İŞİT

Şehit Cengiz Topel Caddesi'nde çiçekçilik yapan Cemal Gönkek, "23 yıldır buradayım, işlerim hiç bu kadar kötü olmamıştı. Daha önce yaptığımız işlerin onda biri kadar iş yapamıyoruz. Ancak telefonla tanıdık müşterilerimiz gelip bizden çiçek alıyor. Dükkan kiraları zaten çok yüksek. Dayanamayanlar kapatıp gidiyor. Tramvay çalışmaları yapılırken Büyükşehir Belediyesi'nden kimse gelip bize danışmadı. Keşke esnafa sorup ortak bir karar alsalardı. Çünkü araç geçmeyen yerde insan da olmuyor. İnsanın olmadığı yerde esnaf iş yapamıyor. Yolun karşısında yatalak bir hasta teyze var. Geçen gün ambulans çağırdılar. Ambulans buraya giremedi. Sedye ile bu soğukta kadını ambulansa taşımak zorunda kaldılar. Acil müdahale edemedikten sonra ne anlamı var" şeklinde konuştu. 10 senedir Bostanlı'da oturduğunu söyleyen 40 yaşındaki şoför Vedat Şahin, "Hem esnaf hem de çevre sakinleri mağdur. İnsanlar araçlarını park edecek yer bulamıyor. Esnafın işleri çok düştü. Firmalar bir bir kapanıp gidiyor. Acil durumlarda ne itfaiye ne de ambulans girebiliyor" dedi. 15 yıldır Bostanlı'da esnaf olduğunu anlatan Ahmet Salim, "Eskiden burası çok işlek bir caddeydi. Şimdi gördüğünüz gibi in cin top oynuyor. Kafe ve restoranları boş görenler oturmak istemiyor" diye konuştu. Market sahibi 47 yaşındaki Zeki Gençoğlu, "Caddeden araç geçiyorken insanlar daha çok alışveriş yapıyordu. Şimdi dükkanımıza kimse uğramaz oldu. Yakında herkes iflas edecek" dedi. 15 yıldır Bostanlı'da esnaf olan Arif Çelik (60), "İşlerimiz 1.5 yıldır çok kötü. Ünlü restoranlar bile kapatıp gidiyorlar. Daha önce imza toplayıp Büyükşehir Belediyesi'ne verdik. Bir sonuç alamadık. Burası trafiğe açılmazsa İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne dava açacağız" diye konuştu.


Sabah


Geri Dön