30 / 04 / 2024

Kartal ilçesinin tarihi

Kartal ilçesinin tarihi

1954 yılında Kartal'ın havası ve suyuyla meşhur Soğanlık'ta, 5 bin metre arazi içinde, 570 kütük çavuş üzümü ve değişik meyve ağaçlarının olduğu bir köşk satılacakmış.

1947 yılında Kartal'da 6.433 metrekare bağ, 525 liraya satılacakmış!

Reşat Altın'ın 33 lira olduğu 1947 yılında, Türk Hava Kurumu Kartal'da 3 parça gayrimenkul satılacakmış. Kartal'da 1947 yılında 6 bin 433 metrekare bağ yerini 525 liraya almak mümkünmüş.

Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçesinin konut eksikliği TBMM'de!

İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçesinin konut eksikliğine ilişkin soru önergesi verdi. 

Yusufeli ilçesinin taşınma tarihi belli oldu!

Artvin Yusufeli ilçesi, Yansıtıcılar mevkiisinde yer alan 150 hektarlık alanda 3 bölgede tekrar yapılıyor. Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, taşınmaların Eylül ya da Ekim ayında başlayacağına dikkat çekti.

5.Levent projesi Eyüp ilçesinin 29. Mahallesine ismini verdi!

KİPTAŞ ve Torunlar GYO tarafından hayata geçen ve İstanbul'un örnek kentsel dönüşüm projesi olan 5. Levent Eyüp ilçesinin 29. Mahallesine ismini verdi. 

DKY Sahil Kartal Projesi teslim tarihi!

DKY Sahil Evleri'nde dairelerin fiyatları 1 milyon 927 bin TL'den başlıyor. DKY Sahil Kartal Projesi teslim tarihi ne zaman?

Bumerang Kartal Özkartallar teslim tarihi!

Bumerang kartal projesinde dairelerin metrekare birim fiyatları 6 bin TL'den başlıyor. Bumerang Kartal Özkartallar teslim tarihi ne zaman?

İstanbul Kartal'da onarılan vakıf eserleri ve tarihi yapılar TBMM'de!

İstanbul'un Kartal ilçesinde son on yılda onarılan vakıf eserleri ve tarihi yapılara ve tarihi hamamın onarılmasına ilişkin sorunlar meclise taşındı...

Lüks konutlar Kartal'ı değiştirdi!

İstanbul'un Kartal ilçesinin silueti değişiyor. Son 2 yılda bölgede üretilen konut projeleri ilçeye prestij kattı. İşte Kartal'daki lüks konut projeleri...

Kartal IQ teslim tarihi!

İstanbul Kartal Yakacık bölgesinde yükselen Kartal IQ Optimum Yatırım projesinde 110 adet daire ve ticari üniteler yer alıyor. İşte Kartal IQ teslim tarihi...

Kartal Şehir Parkı'nda imar planı değişikliği mi yapıldı?

İstanbul’un Kartal ilçesinin Soğanlık mevkiinde yer alan Şehir Parkı’nın yerinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın talebi üzerine plan değişikliği yapıldı

Yalova'nın Termal ilçesinin altyapısı değişecek!

Yalova’nın Termal ilçesinin içme suyu şebekesini ve su depolarının yenilenmesini içeren 8 milyon TL tutarındaki altyapı çalışması için Termal Belediyesi’nde protokol imzalandı. İşte projenin ayrıntıları...

Yakacık Hill Kartal Rezidans teslim tarihi!

Yakacık Hill Kartal Rezidans teslim tarihi 2018 yılı Haziran ayı olarak belirtiliyor. Hill Kartal Residence projesinde ev fiyatları 225 bin liradan başlıyor...

Samsun Havza'daki tarihi konak restore edilecek!

Samsun'un Havza ilçesinin önemli tarihi yapılarından biri olan ve Atatürk'ün ilçeye gelişinde bir süre konakladığı tarihi konak aslına uygun şekilde yeniden restore edilecek.

Hill Kartal Evleri teslim tarihi!

Hill Kartal Residence'de konutlar 1+1'den dublekse kadar farklı şekilde tasarlandı. Projede fiyatlar 254 bin TL'den başlangıç gösteriyor. İşte Hill Kartal Evleri teslim tarihi...

Kartal ilçesinin tarihi Haberi

Kartal ilçesinin tarihi

Satılık Bağ ve Bahçeli Köşk


1- Kartal'ın iyi havası ve suyu ile meşhur Soğanlık Köyünde (Yakacığın yanında) takriben 5000 metre murabbai arazi içinde muhkem kargir dokuz odalı, elektriği akar su tesisatı bulunan köşk; denizi ve adaları görür, yanında suyu mebzul kuyusu ve sulama işinde kullanılan havuzu vardır.


   Etrafındaki bahçede büyük asmalardan gayri 570 kütük çavuş üzümü vesair mutena cins üzüm bağı, 100 kadar çoğu büyük olmak üzere dut, incir, ceviz, şeftali, kiraz, erik, kayısı, elma, armut, zeytin vesair meyve ağaçları; yetişmiş çamlar, güller, leylaklar ve başka ziynet ağaçları mevcuttur.


   Kartal'dan köye kadar taksi işlediği gibi, Kadıköy'den köy sapak yoluna kadar (Yakacık) otobüsleri ile de gidilebilir.

   Toprakla uğraşmak isteyenler, tebdilihava ihtiyacında olanlar, nekahet halindeki hastalar ve emekliler için kaçırılmayacak fırsattır.

2- Aynı...