06 / 05 / 2024

Kartal kent yenileme

Kartal kent yenileme

Kartal'da "Deprem ve Yerinde Dönüşüm" çalışmaları kapsamında yıkım töreni gerçekleşti.

Türkiye'de 120 yılda depremlerden hayatını kaybedenlerin sayısıyla 6 Şubat'ta hayatını kaybedenlerin sayısı aynı!

Kartal Belediyesi, Kartal Kent Konseyi ve ayrıca, Jeofizik Mühendisleri Odası iş birliği ile Kartal’da ‘Deprem ve Kentsel Dönüşüm Paneli’ düzenlendi. Panelde, konuşan Prof. Dr. Eyidoğan, “120 yılda depremlerden hayatını kaybedenlerin sayısıyla 6 Şubat'ta hayatını kaybedenlerin sayısı aynı” dedi.

Kent Sezer İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kent Sezer İnşaat Ticaret Limited Şirketi Kartal'da 5 milyon TL sermaye bedeli ile Ömer Askerler tarafından kuruldu.

Altaş Kent Yapı İnşaat Ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Altaş Kent Yapı İnşaat Ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da Murat Altaş tarafından kuruldu.

Çağdaşkent İnşaat Taahhüt Petrol Otomotiv Sanayi Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Çağdaşkent İnşaat Taahhüt Petrol Otomotiv Sanayi Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Çağdaşkent İnşaat Taahhüt Petrol Otomotiv Sanayi Limited Şirketi'nin merkezi Kartal'da yapıldı.

Kartal'daki Yeşilyurt Apartmanı'nın hak sahiplerine anahtar teslimi yapılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından İstanbul Kartal'da çöken Yeşilyurt Apartmanı'nın çevresinde kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında başlatılan yenileme çalışmalarının yüzde 90'lık kısmı tamamlandı

Kartal E-5 Kuzeyi Kentsel Yenileme Alanı imar planı tadilatı askıda!

Kartal İlçesi, E-5 Kuzeyi Planı'nda Kentsel Yenileme Proje Alanı B. Bölgesi Sınır Düzenlenmesine ilişkin 1/5000 ölçekli plan tadilatı bugün askıya çıkarıldı.

Ümraniye'ye İFM dopingi!

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Ümraniye'deki kentsel dönüşüm projeleri ve kent yenileme çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. 

Kocaeli Başiskele'de yeni imar yolları açılıyor!

Kocaeli Başiskele'de kent yenileme çalışmaları devam ediyor. Başiskele'de bu kapsamda yeni imar yolları açılıyor. 

Kütahya Naşa'da metruk yapılar yıkılıyor!

Kütahya’nın Simav ilçesine bağlı Naşa beldesinde kent yenileme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Kütahya Naşa'da metruk yapılar yıkılıyor.

Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı çalışmaları tam gaz devam!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Ulus'ta başlatılan “Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı” projesi kapsamında çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Malatya Battalgazi'de kent yenileme çalışmaları sürüyor!

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yıldıztepe Mahalle Muhtarı Bayram Alışık ile birlikte Yeşilçam Caddesi ve çevresinde incelemelerde bulundu.

Tunceli'de kent yenileme çalışmaları devam ediyor!

Tunceli İl Özel İdaresi tarafından Pertek ilçesine bağlı köy ve mezralarda başlatılan yol bakım, onarım ve stabilize çalışmalarında sona gelindiği bildirildi.

Mamak'ta kent yenileme çalışmaları sürüyor!

Mamak’ın altyapı ve üstyapı alanında kusursuz olması için dört koldan çalışan Mamak Belediyesi, asfaltlama çalışmalarını ilçe genelinde tüm hızıyla sürdürüyor.

Kartal kent yenileme Haberi

Kartal kent yenileme


Kartal'da "Deprem ve Yerinde Dönüşüm" çalışmaları kapsamında yıkım töreni gerçekleşti.


Yıkım nedeniyle düzenlenen törende konuşan Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, dönüşüm çalışmaları kapsamında 5 yıl önce ilçedeki müteahhitlerle bir toplantı yaptığını anlatarak, "Kartal’da değişim ve dönüşüm olacak. 'Burada bir artı değer var' deyip bir araya gelerek beraber dönüştürmeyi hedefledik ama bu dönüşüm çabasına girmediler. Kimler geldi. Adana’dan Çukurova’dan Azerbaycan’dan, Suudi Arabistan'dan geldiler" diye konuştu.


Öz, yıkımı yapılan bina için her daireye otopark yerleri düşeceğini anlatarak, bunun faydasını 5 yıl sonra araçlar yer altına indiğinde göreceklerini söyledi.


Kartal Belediyesi Deprem Dönüşüm Müdürü Gökhan Akbulut da ilk hedeflerinin Kartal'ın kent kimliğini belirlemek ve ilçede dönüşüm odaklı planlar yapmak olduğunu kaydetti.


Yıkımı yapılan bina sakinleri de çalışmalardan memnun olduklarını...