29 / 04 / 2024

Kartal Şehir Parkına ne yapılacak

Kartal Şehir Parkına ne yapılacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kartal Şehir Parkı'na 17 katlı konutların yapılması, Çavuşlu’daki eski taşocağının ise millet bahçesine dönüştürülmesi amacıyla yeni imar planı hazırladı.

Mahkemeden, Kartal’daki 56 bin 642 metrekarelik şehir parkı ve askeri alanın yapılaşmaya açılmasına dur kararı!

Mahkeme, TMMOB Şehir Plancıları Odası ve Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi tarafından açılan davanın ardından Kartal’daki 56 bin 642 metrekarelik şehir parkı ve askeri alanın yapılaşmaya açılmasına dur kararı verdi. İşte ayrıntılar..

Samsun Belediyesi çocuk parkına Kent Yönetim Merkezi inşa ediyor!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Adnan Kahveci Parkı içerisindeki çocuk parkına Kent Yönetim Merkezi yapmak amacıyla inşaata başladı. Kent Yönetim Merkezinin, yeşil alandaki çocuk parkının içine yapılacak olması vatandaşlardan tepki çekti. 

Kartal Şehir Parkı'na 17 katlı konut yapılması için imar planı hazırlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kartal Şehir Parkı'na 17 katlı konutların yapılması, Çavuşlu’daki eski taşocağının ise millet bahçesine dönüştürülmesi amacıyla yeni imar planı hazırladı.

Tekinalp Holding'ten eski TIR parkına AVM!

Mahmutbey-Bahçeşehir yolundaki eski TIR parkına Tekinalp Holding tarafından outlet alışveriş merkezi yapılıyor. 65 bin metrekarelik alana sahip AVM’nin Mart 2019’da açılması planlanıyor.

Gölbaşı'nda şehir parkı açıldı!

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay ‘Şehir Parkı’nın’ tanıtımını yerel ve ulusal basına düzenlenen kahvaltıda gerçekleştirdi..

İstanbul şehir parkının inşaatı bu yıl başlayacak!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, "Tasarladığımız park ve rekreasyon uygulamalarımızın en büyüklerinden biri olan İstanbul’daki şehir parkının inşasına başlayacağız." dedi. 

Kaleardı Şehir Parkı tamamlanıyor!

Bayburt Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl yapımına başladığı Kaleardı Şehir Parkı projesinde çalışmalar yoğun bir tempoyla sürerken, parkın yapımında oldukça büyük mesafe kat edildi.

Esenler Şehir Parkı projesinin planları hazır!

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, İnsan Yüzlü Şehir ve Şehir Parkı projesi kapsamında hazırlanan planları yerinde inceledi. Planlar etap etap Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın onayına sunulacak.

Bayburt Kaleardı Şehir Parkı'nda çalışmalar sürüyor!

Bayburt Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl yapımına başladığı Kaleardı Şehir Parkı projesinde çalışmalar hızla devam ediyor.

Ordu Şehir Hastanesi, Botanik Parkı'na mı inşa edilecek?

Ordu'da planlanan şehir hastanesinin Botanik Parkı'na inşa edileceği iddia edildi. Ordu Çevre Derneği, karara tepki gösterdi.

Kartal Şehir Parkı'nda imar planı değişikliği mi yapıldı?

İstanbul’un Kartal ilçesinin Soğanlık mevkiinde yer alan Şehir Parkı’nın yerinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın talebi üzerine plan değişikliği yapıldı

Kartal Şehir Parkı alanında imar planı değişikliği!

İstanbul Kartal'da Anadolu Adalet Sarayı'nın hemen yanında yer alan askeri alan ve şehir parkı alanında imar planı değişti...

Konya Şehir Parkı'na 20 milyon harcandı!

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, düzenlediği tanıtım toplantısıyla Karatay'ın göz bebeği Şehir Parkını basın mensuplarına tanıttı.

Kartal Şehir Parkına ne yapılacak Haberi

Kartal Şehir Parkına ne yapılacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın, İstanbul 10. İdare Mahkemesi 2018'de “Kartal Şehir Parkı”nı ortadan kaldıran imar planı değişikliğini iptal etmesine rağmen bu alanın dönüşümüyle ilgili ısrarından vazgeçmediği öğrenildi. Konuyla ilgili terar adım atan bakanlık, Kartal Şehir Parkı'na 17 katlı konutların yapılması, Çavuşlu’daki eski taşocağının ise millet bahçesine dönüştürülmesi için yeni imar planı hazırladı. BirGün'de yer alan habere göre; Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odası’nın açtığı dava sonucunda İstanbul 10. İdare Mahkemesi 2018'de “Kartal Şehir Parkı”nı ortadan kaldıran imar planı değişikliğine ilişkin iptal kararı vermişti. Ancak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bu alan için tekrar harekete geçti.

20 KASIM’A KADAR İTİRAZ EDİLEBİLECEK

Bakanlık, 174 bin 600 metrekare büyüklüğündeki Kartal Soğanlık Mahallesi’nde yer alan “Kartal Şehir Parkı” arazisine karşılık, Çavuşlu Mahallesi’ndeki 315 bin metrekare büyüklüğe...