02 / 05 / 2024

Kartalkaya kayak sezonunda son durum

Kartalkaya kayak sezonunda son durum

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Kartalkaya'da kayak sezonu sona erdi. Toplam uzunluğu 45 kilometreyi bulan pistleriyle hizmet veren Kartalkaya'yı geçen yıl 15 Aralık'ta başlayan sezon boyunca 300 bine yakın kişi ziyaret etti.

Bursa Uludağ'a 3 yeni otopark geliyor!

Türkiye’nin en önemli kış turizm merkezi olmasına rağmen özellikle kayak sezonunda otopark bulunmaması nedeniyle büyük bir trafik karmaşasının yaşandığı Uludağ’da, parklanma sorunu Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından çözülüyor.

Uludağ'a 3 yeni otopark yapılacak!

TÜRKİYE’nin en önemli kış turizm merkezlerinden olan ve özellikle kayak sezonunda otopark bulunmaması nedeniyle büyük bir trafik karmaşasının yaşandığı Uludağ’daki otopark sorunu çözülüyor.

Kastamonu Kayak Tesisi 2016-2017 kış sezonunda açılacak!

Kastamonu'da yapımına 2012 yılında başlanan 7 kilometrelik piste sahip yeni tesisin, 2016-2017 kış açılması planlanıyor.Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, kentin Türkiye'de aranılan ve arzu edilen kayak tesisine kavuşacağın

Kartalkaya'da kayak sezonu sona erdi!

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Kartalkaya'da kayak sezonu sona erdi. Toplam uzunluğu 45 kilometreyi bulan pistleriyle hizmet veren Kartalkaya'yı geçen yıl 15 Aralık'ta başlayan sezon boyunca 300 bine yakın kişi ziyaret etti.

Kayak merkezlerinde son durum!

Kayak merkezlerinde en fazla kar kalınlığı 160 santimetreyle Kartalkaya'da, en düşük 3 santimetreyle Samsun Ladik'te kayıtlara geçti.

Kartalkaya'ya yoğun ilgi sürüyor!

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Kartalkaya, yerli ve yabancı turistlerden yoğun ilgi görüyor. Sezonu 15 Aralık tarihinde açan kayak merkezini, yaklaşık 150 bin tatilci ziyaret etti.

Kayak merkezlerinde son durum!

En fazla kar kalınlığı 305 santimetreyle Kartalkaya'da, en düşük 58 santimetreyle Elmadağ'da ölçüldüKayak merkezlerinde en fazla kar kalınlığı 354 santimetreyle Kartalkaya'da, en düşük 58 santimetreyle Yıldıztepe'de kayıtlara geçti.

Kartalkaya'da kar ve buzlanma ulaşımı aksattı!

Hafta sonu tatili için Türkiye’nin önde gelen kayak merkezlerinden Kartalkaya’ya gelenler, dönüşte yoldaki kar ve buzlanma nedeniyle zor anlar yaşadı.

Kartalkaya'da kayak merkezleri doldu!

Bolu'da etkili olan kar yağışının ardından kayak merkezinde kar kalınlığı bir metre 30 santimetreye ulaştı. Kayak merkezinde bulunan pistlerin tamamında kayak yapılmaya başlandı.

Kartalkaya ve Abant otelleri yüzde 100 doluluğa ulaştı!

Abant Tabiat Parkı ve Kartalkaya Kayak Merkezi'ndeki oteller, yılbaşında tam kapasiteyle hizmet verecek. Abant Palace Otel Genel Müdürü Erol Oğuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kar yağışı ve yılbaşı dolayısıyla bölgeye ilginin arttığını söyledi.

Bolu'daki oteller yılbaşında tam kapatiseyle hizmet verecek!

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kartalkaya ve Abant'taki oteller, yılbaşı öncesinde rezervasyonlarla yüzde 100 doluluğa ulaştı. Abant Tabiat Parkı ve Kartalkaya Kayak Merkezi'ndeki oteller, yılbaşında tam kapasiteyle hizmet verecek.

Ilgaz ve Kartalkaya'da kayak sezonu başladı!

Çankırı Kayak Antrenörleri Derneği Başkanı İmdat Yarım, "Kar kalınlığının yeterli seviyeye ulaşmasının ardından bölgede kayak sezonu açıldı. Yılbaşının yaklaşmasıyla oteller doldu, işletmeciler durumdan memnun" dedi.

Kayak merkezlerindeki doluluk oranı yılbaşı gelmeden yüzde 100'e ulaştı!

Türkiye'nin önemli kayak merkezleri arasında yer alan Palandöken'deki otellerde yılbaşına sayılı günler kala doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı. Uludağ'da kar kalınlığı 28, Kartalkaya'da ise 50 santimetreye ulaştı...

Kartalkaya kayak sezonunda son durum Haberi

Kartalkaya kayak sezonunda son durum


Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Kartalkaya'da kayak sezonu sona erdi.


Toplam uzunluğu 45 kilometreyi bulan pistleriyle hizmet veren Kartalkaya'yı geçen yıl 15 Aralık'ta başlayan sezon boyunca 300 bine yakın kişi ziyaret etti. Kayak merkezindeki 2 bin yatak kapasiteli 6 otel, 3,5 ay boyunca hafta içi yüzde 70-80, hafta sonu yüzde 100 dolulukla hizmet verdi.


Dorukkaya Otel Genel Müdürü Yusuf Avcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tatilcilerin kayak merkezine gösterdikleri ilgiden çok memnun olduklarını söyledi.


"Çok iyi sezon geçirdik" diyen Avcı, "Sezon boyunca pistlerde kar sorunumuz olmadı. 3,5 ayda kayak merkezini yaklaşık 300 bin kişi ziyaret etti. Bu sayı uzun yılların rekoru oldu. Kartalkaya'da bulunan bazı oteller daha önceden sezonu kapattı. Biz de sezonu kapatıyoruz. Bizlerle kayak merkezindeki sezon da kapanmış oluyor. Kartalkaya'yı tercih...