27 / 04 / 2024

Kartepe Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü

Kartepe Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü

Kartepe Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde yapımı devam eden inşaatların denetim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Mustafa Kasımoğlu, inşaatların yapımı esnasında denetimlerin sürekli kontrol altında tutulduğunu belirtti.

Kartepe'de kaçak yapıya geçit yok!

Kartepe Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, ilçede kaçak yapılaşmaya engel olma konusunda çalışmalarını taviz vermeden sürdürüyor Ekipler, denetimlerinde kaçak olduğu tespit edilen yapılarla ilgili, mevzuat çerçevesinde işlem yapıyor.

Kartepe'de kaçak yapılar takipte!

Kartepe Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri ilçede kaçak yapılaşmaya engel olma konusunda çalışmalarını taviz vermeden sürdürüyor. Ekipler de bu doğrultuda kaçak yapılaşmaya karşı vatandaşları uyardı.

Kartepe Belediyesi kaçak binaları yıkıyor!

Kartepe Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü’nce, kaçak ve imar mevzuatına aykırı inşaat yapan vatandaşların binaları yıkılarak kaldırıldı. Bu kapsamda Yapı Kontrol Müdürlüğü ilçe genelinde yaptığı denetimlerini de aralıksız sürdürüyor.

Kartepe Belediyesi Kocaeli'de ticaret ve konut imarlı 2 arsa satacak!

Kocaeli İli Kartepe Belediye Başkanlığı, Kocaeli Kartepe'de yer alan ticaret ve konut imarlı arsaları satışa çıkardı. Söz konusu arsaların satış ihalesi 26 Ekim tarihinde yapılacak.

Gölcük Belediyesi'nden 38.4 milyon TL'ye yapım karşılığı kiralama ihalesi!

Gölcük Belediyesi, yapım karşılığında kiralama ihalesini duyurdu. Bu kapsamda Gölcük Yazlık Ilıca Otel, yapım karşılığında 30 seneliğine kiraya veriliyor. Toplam yatırım maliyeti 38 milyon 371 bin 983,87 TL olarak açıklandı...

İzmir Büyükşehir Belediyesi yapı stoku için çalışmalara başlıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde bulunan yapıların envanterini çıkarmak için çalışmalara başladı.

Kartepe Belediyesi'nden emlak vergisi uyarısı!

30 Kasım 2020'de sona erecek olan Emlak, Çevre ve Temizlik, İlan ve Reklam vergilerinin ikinci taksitlerini vatandaşların rahatlıkla ödeme yapabilmesi amacıyla 28-29 Kasım günlerinde Kartepe Belediyesi vezneleri açık olacak. 

Kartepe Rahmiye 30 No'lu bölgede tapular dağıtılıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kartepe Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün Rahmiye Mahallesi 30 nolu düzenleme bölgesinde yapılan çalışmaları tamamlaması sonrasında tapu dağıtımlarına başlandı.

Kartepe Belediyesi'nin gündeminde imar var!

Kartepe Belediyesi Ekim ayı olağan meclis toplantısı Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman başkanlığında yapıldı. Meclis toplantısında imar planları görüşüldü.

Kartepe Kent Meydanı ilçeye değer katacak!

Kocaeli Büyükşehir ve Kartepe Belediyesi'nce yapımı hızlanan “Kent Meydanı” projesiyle ilgili Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman, AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker’e bilgi verdi. 

Kartepe Taziye Evi'nin inşaatı tamamlanıyor!

Kartepe Belediyesi Etüt Proje Müdürlüğü'nce inşa edilen proje ile yapımına başlanan Taziye Evi tamamlanıyor. Çalışmaların kısa süre içerisinde tamamlanıp hizmete açılması hedefleniyor. 

Kartepe'de 21 yıllık orta hasarlı bina yıkıldı!

Kartepe Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından 21 yıl boyunca orta hasarlı binanın yıkımını gerçekleşti.

Kartepe Kent Meydanı'na kütüphane yapılıyor!

Kocaeli Büyükşehir, Kartepe Belediyesi ve hayırsever iş adamı Yıldız Entegre Yönetim Kurulu Başkanı Fehmi Yıldız tarafından Kartepe'ye kütüphane ve cami inşa ediliyor...

Kocaeli Kartepe'ye taziye ve kültür evi yapılacak!

Kartepe Belediyesi Etüt Proje Müdürlüğü hazırladıkları proje ile Taziye Evi yapacak. Projesi hazırlanan Taziye Evi’nin yapım hazırlıkları sürüyor...

Ethem Can İzmit Belediyesi Yapı Kontrol Müdürü oldu!

İzmit Belediyesi’nde Yapı Kontrol Müdürlüğü görevinde bulunan Mehmet Öğretmen görevinden ayrıldı, yerine 19 Ethem Can atandı. 

Kartepe Belediyesi'nden 6 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Mülkiyeti Kartepe Belediyesi'ne ait olan gayrimenkul 6 milyon 63 bin 518 TL bedel ile satışa çıkarıldı. Satışa konu olan gayrimenkulün ihalesi 7 Şubat 2019 tarihinde gerçekleştirilecek. 

Kartepe Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü Haberi

Kartepe Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü

Kartepe Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü, belediye sınırları içinde faaliyet gösteren yapı denetim kuruluşlarının inşaatlarını sıkı bir şekilde kontrol ediyor. 4078 sayılı Yapı Denetimi Hakkında Kanun gereğince Yapı Denetim Kuruluşları ve belediye ekiplerince seviye tespit kontrolü yapılan inşaatlarda, statik ve mimari projelere uygun yapılıp yapılmadığı tek tek kontrol ediliyor. Sürdürülen denetimlerle vatandaşların can ve mal güvenliğini koruyan ekipler yapıların imar planına uygun yapılmasını amaçlıyor.


Kartepe Belediyesi Yapı Kontrol Müdür Vekili Mustafa Kasımoğlu, inşaatların yapımı esnasında denetimlerin sürekli kontrol altında tutulduğunu belirtti. Kartepeli vatandaşların rahat ve huzurlu bir şekilde binalarında uyuyabilmeleri için inşaatları sıkı bir şekilde denetlendiğini ifade eden Kasımoğlu, “Kartepe’ye değer katan çalışmalarla çekim merkezi olan ilçemizde yapılaşma da mercek altında tutuluyor. Başkanımız Hüseyin Üzülmez’in hedeflerine uygun olarak, imar planına uygun...