19 / 05 / 2024

Kartepe seka

Kartepe seka

Kartepe Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü, ilçedeki tarihi değerleri koruyarak işlevsel hale getirmek adına proje hazırlama çalışmalarına hız verdi..

Kartepe Seka Lojmanları ihalesine 78 firmadan teklif!

Seka lojmanları restorasyon ihalesi Kartepe Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Seka Kampı alanında bulunan Seka Lojmanları restorasyon yapım işiyle ilgili açtığı ihaleyi yaptı.

Seka Kamp Lojmanları restorasyon projesi onaylandı!

Kartepe Belediyesi Seka Kamp Alanı’nda bulunan 5 adet tescilli yapının restorasyon çalışmaları için projeler hazırlandı. Kocaeli Kültür Varlıklarını Koruma Müdürlüğü de Plan ve Proje Müdürlüğü tarafından hazırlanan projelere onay verdi.

Kartepe Seka Kamp Alanı restorasyonu onaylandı!

Resmi prosedürlerin tamamlanması ardından Kartepe Belediyesi Uzuntarla mahallesi Seka Kamp Alanı’nda bulunan 5 adet tescilli yapının restorasyon çalışmaları için projeler hazırlandı.

Kartepe Seka Kamp Alanı’ndaki yapılar restore edilecek!

Kartepe Belediyesi Uzuntarla mahallesi Seka Kamp Alanı’nda bulunan 5 adet tescilli yapının restorasyon çalışmaları için projeler hazırlandı. Kocaeli Kültür Varlıklarını Koruma Müdürlüğü de projelere onay verdi.

Kartepe'nin 1/5000 Ölçekli Genel Plan Revizyonu onaylandı!

Kartepe Belediyesi tarafından 2 yıldır devam eden Kartepe Genel Plan Revizyon çalışmaları neticesinde Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi bu ayki toplantısında 1/5000 ölçekli Kartepe İlçesi Nazım İmar Planını onayladı.

Kartepe teleferik projesine 1 milyon lira destek!

Kartepe Belediyesi’nin Derbent-Kuzu Yayla, Hikmetiye-SEKA Kamp-Kuzu Yayla ve Hikmetiye arasında yapmayı planladığı teleferik projesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı 1 milyon lira projelendirme desteği verdi.

Kocaeli Kartepe'de bina inşaatında göçük!

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde 4 katlı binanın inşaatında meydana gelen göçük nedeniyle 1 işçi yaşamını yitirdi. Kocaeli Devlet Hastanesine kaldırılan Şimşek, müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Kartepe Belediyesi'nden su değirmeni ihalesi!

Kartepe Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Plan ve Proje Müdürlüğü’nce talep edilen; Suadiye Mahallesi 1573 ile 1472 parsel arasında bulunan II Grup Su Değirmeni yapısının yeniden işlevlendirmek için ihaleye çıkarıyor.

Kocaeli Seka Kültür Parkı’nda çalışmalar son hızla sürüyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park, Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı Park Bahçeler Şube Müdürlüğü tarafından Seka Film Platosu yanında yapımına başlanan Seka Kültür Parkı’nda çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Kartepe SEKA fabrikasının restorasyonu ihale aşamasında!

Kartepe Belediyesi’nin sınırları içinde yer alan kampta bulunan SEKA fabrikasının 5 binası aslına uygun restore edilecek. Binaların 3’ü butik otel, 1’i konuk evi, 1’de başkan makamı olacak.

Kartepe Hasanpaşa Mahalle Konağı'nda sona gelindi!

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez'in seçim taahhütleri arasında yer alan mahalle konaklarının ikincisi Uzunçiftlik Mahallesi'ndeki Hasanpaşa Mahalle Konağı tamamlanmak üzere.

Kocaeli Kartepe'de yeni kurs merkezi inşa ediliyor!

Kartepe Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KARMEK)’ndan faydalanan Nusretiyeli bayan kursiyerler, yeni kurs merkezine kavuşuyor.

Kartepe Hükümet Konağı'nın inşaatı tam gaz!

Kartepe Belediyesi'nin Kent Merkezi Proje Alanı içerisinde yeni belediye hizmet binası yanında 6 bin 37 metrekarelik alanda hayata geçirdiği Kartepe Hükümet Konağı'nın inşaatı tam gaz devam ediyor...

Kartepe seka Haberi

Kartepe seka

Kartepe Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü, ilçedeki tarihi değerleri koruyarak işlevsel hale getirmek adına proje hazırlama çalışmalarına hız verdi.

Kartepe Belediyesi ekipleri Uzuntarla mahallesinde bulunan ve Kocaeli Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından tescilli olan 5 adet eski Seka lojmanını yeniden işlevlendirilerek rölöve, restitüsyon, restorasyon ve mühendislik projelerinin hazırlanması işine başladı. Ekipler, belediye konuk evi, kültürel, sosyal ve ticari tesis amaçlı kullanılmak üzere yeniden işlev kazandırmak amacıyla tescilli binaları hem kullanıma açmayı hem de tarihi değer olarak geçmişin izlerini günümüze taşımayı hedefliyor. Seka Kamp Alanı’nın yanında bulunan lojmanlar ile ilgili yürütülen çalışma Kartepe Sukay Kablolu Tesisleri’nin de üst tarafında bulunması açısından konum olarak da çok amaçlı hizmet vermesi açısından ayrı önem taşıyor.

Çalışmada yeni malzemelerin eski malzemelerle birlikte kullanımında özgünlüğü bozmayacak şekilde...