29 / 04 / 2024

kasım kira artış oranı 2015

kasım kira artış oranı 2015

Kiracılık hukuku gereğince meskendeki kiracıya enflasyon oranlarında zam yapılması zorunluyken, işyerinde kiracı için sözleşme serbestisi uygulanıyor. Peki, Kasım kira artış oranı nasıl hesaplanır?

Kiracılara müjde! Kira artış oranı yavaşlayacak!

Ev fiyatlarında yaşanan düşüşün kira fiyatlarındaki düşüşü de etkilediğini ifade eden Akçam, “Öngörümüz kira artış oranı gittikçe yavaşlayacaktır” dedi.

Şubat 2024 kira artış oranı için geri sayım başladı! Zam oranı işte bu tarihte belli olacak!

Gayrimenkul sahiplerinin merakla beklediği Şubat 2024 kira artış oranı için geri sayım başladı. Milyonlarca kişinin gündeminde yer alan Ocak 2024 enflasyon rakamları 5 Şubat 2024 tarihinde belli olacak. 

Kira artış talepleri devam ederse verimsiz mağazaların kapısına kilit vurulacak!

Markaların başlattığı cazip kampanyalara rağmen talep, geçtiğimiz Kasım'da da  sınırlı kaldı. BMD Başkanı Sinan Öncel, piyasa gerçekleriyle örtüşmeyen kira artış taleplerinin devam etmesi durumunda verimsiz mağazaların kapanabileceğini söyledi.

Asgari ücret zammından sonra ev sahipleri harekete geçti! Zam dönemi dışında kira artışı yapılır mı?

Kiralardaki fahiş fiyat artışları gündemde yer alırken, asgari ücret zammının belli olmasından sonra fırsatçı ev sahipleri kira fiyatlarını artırmak için harekete geçti. Peki  Zam dönemi dışında kira artışı yapılır mı?

Konut satış fiyatı artışında Kasım ayı şampiyonu il açıklandı!

Yüksek konut kredisi faizlerinin etkileriyle satılık konut fiyatlarındaki artış 2023 Kasım ayında da son birkaç aydır olduğu gibi hız kesmeye devam etti. Peki konut satış fiyatı artışında hangi il şampiyon oldu.

SON DAKİKA: Kasım ayı kira artış oranı (TEFE-TÜFE) belli oldu! İşte Kasım 2023 kira zammı hesaplama formülü!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan enflasyon rakamlarından sonra Kasım ayı kira artış oranı belli oldu. 

İş yeri kasım ayı kira artış oranı açıklandı mı? Kira artış oranı yüzde kaç oldu?

Kira artış oranı, her sene için TÜFE (Tüketici Fiyat Endeksi) ve TEFE (Üretici Fiyat Endeksi) gibi ekonomik göstergelere göre belirleniyor. Peki, kasım ayı kira artış oranı yüzde kaç oldu? İşte detaylar...

Kasım 2023 yeni kira zammı ne kadar, kaç TL oldu? İşte 3 Kasım TÜİK iş yeri, dükkan kirası hesaplama!

Türkiye'deki mülk sahipleri ve kiracılar Kasım ayı kira artış oranlarının ne kadar olacağını sorguluyor. Peki, Kasım 2023 yeni kira zammı ne kadar, kaç TL oldu? İşte detaylar...

Kasım ayı kira artış oranı ne zaman açıklanacak? Kasım 2024 kira zammı ne kadar olacak?

Ev sahibi ve kiracıları ilgilendiren kira zam oranları Kasım ayının gelmesiyle gündemde yerini aldı. Peki, Kasım ayı kira artış oranı ne zaman açıklanacak? Kasım 2024 kira zammı ne kadar olacak? İşte detaylar...

2023 iş yerleri kira zam oranı ne kadar? İş yer kira artış oranında sınırlama var mı?

Mayıs ayı enflasyon rakamlarının belli olmasının ardından kira zam oranları da netlik kazandı. Peki, 2023 iş yerleri kira zam oranı ne kadar? İş yer kira artış oranında sınırlama var mı? işte detaylar...

Kira artışında yüzde 25 sınırı kalktı mı? Kirada yüzde 25 artış sınırı uzatıldı mı, uzatılacak mı?

Kira artışına dair tüm kiracıların akıllarını kurcalayan sorular yanıt bekliyor. Onlardan biri de kirada yüzde 25 artış sınırı uzadı mı? sorusu oluyor. İşte detaylar!

Bakan Murat Kurum açıkladı: Fahiş kira artışlarına çözüm!

Bakan Murat Kurum açıklama yaptı. Artan kira fiyatları için vatandaşları ilgilendiren bir duyuru yapıldı. Kira artışları ile ilgili kararlar verildi. Yüzde 25’lik zam sınırı kalkacak mı? İşte tüm konuyla ilgili detaylar…

Mart 2023 kira artış oranı açıklandı mı? Ev sahipleri ve kiracılar hemen bakın! Kiraya bu ay ne kadar zam gelecek? 

"Mart ayı kira artış oranı açıklandı mı?" sorusunun yanıtı merakla araştırılıyor. Peki Mart 2023 kira artış oranı açıklandı mı? Ev sahipleri ve kiracılar hemen bakın! Kiraya bu ay ne kadar zam gelecek? 

kasım kira artış oranı 2015 Haberi

kasım kira artış oranı 2015

Kasım kira artış oranı nasıl hesaplanır?

Kiracılık hukuku gereğince meskendeki kiracıya enflasyon oranlarında zam yapılması zorunluyken, işyerinde kiracı için sözleşme serbestisi uygulanıyor. 2020 yılına kadar ÜFE işyerleri için zorunlu bir uygulama olmuyor. 


Kira artış hesaplamalarında kullanılan bu kira artış oranı her ay Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanıyor. Peki, Kasım kira artış oranı nasıl hesaplanır? Kasım kira artış oranı ne kadar?


Kasım kira artış oranı, 3 Kasım 2015 tarihinde açıklandı. TÜİK tarafından açıklanan verilere göre; Yurt içi üretici fiyat endeksi aylık yüzde 0,20 düştü.


Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE), 2015 yılı Ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 0,20 düşüş, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 7,59 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,74 artış ve on iki aylık ortalamalara...