26 / 10 / 2024

Kasım ayı kira artış oranı ne zaman belli olacak? Ev sahipleri ve kiracılar dikkat!

Kasım ayı kira artış oranı ne zaman belli olacak? Ev sahipleri ve kiracılar dikkat!

Kasım ayı kira artış oranı hem ev sahiplerinin hem de kiracıların ne çok merak ettiği konular arasında yer alıyor. Peki Kasım ayı kira artış oranı ne zaman belli olacak? Kasım ayı kira artış oranı ne zaman belli olacak?




2022 yılının Haziran ayında konut kiralarına yüzde 25 zam sınırlaması getirilmişti. Söz konusu sınırlama 1 Temmuz 2024 itibarıyla resmen kaldırıldı. 1 Temmuz tarihinden itibaren kiralara yapılacak zam oranları, TÜFE'ye göre belirlenmeye başlandı. 

Kiralarda uygulanan yüzde 25 zam sınırı nedeniyle ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar resmen adliyeleri doldurmuştu. Söz konusu sınırlama kaldırıldı fakat  taraflar arasındaki anlaşmazlıklar sona ermedi. 

Kasım ayına girmemize sayılı günler kala yeni kira artış oranları da merak edilmeye başlandı. Ev sahipleri ve kiracılar “Kasım ayı kira artış oranı belli oldu mu? Kasım ayı kira artış oranı ne zaman belli olacak?” gibi soruların yanıtlarını araştırmaya başladı.

Kasım ayı kira artış oranı ne zaman belli olacak? Ev sahipleri ve kiracılar dikkat!

EKİM 2024 KİRA ARTIŞ ORANI 

Milyonlarca ev sahibi ve kiracının merakla beklediği ekim ayı kira artış oranı 3 Ekim tarihinde resmen belli olmuştu. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan resmi rakamlara göre Ekim ayı kira artış oranı, 12 aylık TÜFE verisinin yüzde 63,47 olmasının ardından yüzde 63,47 şeklinde oldu. İşte Ekim 2024 kira artış oranı hesaplama detayları...


EKİM 2024 KİRA ARTIŞ ORANI HESAPLAMA
Mevcut Kira Bedeli: 23 bin lira
Kira Artışı Yapılacak Ay: Ekim 2024
Kira Artış Oranı: Yüzde 63,47
Kira Artış Tutarı: 14 bin 598 lira
Aylık Yeni Kira Tutarı: 37 bin 598 lira


2024 YILI KASIM AYI KİRA ARTIŞ ORANI NE ZAMAN BELLİ OLACAK? 

Hem ev sahipleri hem de kiracılar tarafından merak edilen ve arama motorlarında da sık sık araştırılan Kasım ayı kira artış oranları henüz belli olmadı. Bu yılın Kasım ayına ilişkin kira arış oranları 4 Kasım 2024 tarihinde  Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanacak enflasyon rakamlarıyla belli olacak.

Kira bedelleri emeklileri çileden çıkarttı: Barınamıyoruz, haberiniz var mı?

Milli Emlak’tan iki şehirde 31 bin TL ve 53 bin TL’ye satılık arazi fırsatı!

Benzine ve motorine çifte indirim geliyor! Yarın akaryakıt fiyatları 2 TL'ye yakın düşecek! İşte benzin, motorin indirim


Geri Dön