30 / 04 / 2024

Kastabala antik kentinde kazı çalışmaları başladı mı

Kastabala antik kentinde kazı çalışmaları başladı mı

Kastabala antik kentinde arkeolojik kazı ve araştırma çalışmaları başladı.Orta Çağ Roma dönemine ait antik kentte kazı çalışmasını Prof. Dr. Zeyrek başkanlığındaki ekip yürütecek.

Zonguldak Tios antik kentinde konut mu inşa edilecek?

Karadeniz'in kıyısında yer alan ve antik kent özelliğine sahip olan Zonguldak Tios'ta  bulunan 1. derece sit alanı, 3. dereceye düşürüldü. Böylelikle kentte inşaat yapılabilecek. 

İzmir Seferihisar'da 2200 yıllık kira sözleşmesi bulundu!

İzmir'in Seferihisar İlçesi'ndeki Teos antik kentinde sürdürülen çalışmalarda günışığına çıkarılan 2200 yıllık yazıt, Anadolu'daki en kapsamlı 'kira sözleşmesi'ni ortaya koydu.

Zonguldak Tieion'da kazı çalışmaları başladı!

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinin Filyos beldesinde yer alan ve "Karadeniz'in Efes'i" olarak adlandırılan Tieion antik kentinde kazı çalışmaları yeniden başladı.

Manisa Aigai Antik Kenti'nde kazı çalışmaları başladı!

Manisa’nın Yunusemre ilçesi Yuntdağı bölgesi Köseler mahallesindeki Aigai Antik kentinde 2015 yılı kazı çalışmaları başladı. 2015 sezonundaki çalışmalar 6 ay sürecek, ziyaretçilerin daha rahat gezebilmeleri için antik yollar açığa çıkarılacak.

Anavarza Antik Kenti çift şeritli yol çalışmaları devam ediyor!

ADANA'da Dilekkaya köyü yakınlarındaki Anavarza Antik Kentinde bulunan ve "antik dünyanın ilk çift şeritli yolu" olarak nitelendirilen sütunlu yol, kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkartılıyor.

Kastabala Antik Kenti için Bir Sütun da Sen Dik kampanyası başlatıldı!

Anadolu kültür mirasının en güzel örneklerinden biri Kastabala antik kenti. Çukurova’daki antik kentle ilgili yeni bir kampanya başladı. Kültür Bilincini Geliştirme Vakfı, ‘Bir Sütun da Sen Dik’ sloganıyla tarihi kentin sütunlarını ayağa kaldırmaya çalışı

Perge Antik Kenti kazılarında 1800 yıllık heykel bulundu!

Antalya Müzesi Müdürlüğü'nün Perge antik kentinde yürütülen kazı çalışmalarında heyecan verici keşif! 1800 yıl önce yapıldığı tahmin edilen başsız bir erkek heykeliyle bir kadın heykeli başı bulundu

Aigai Antik Kenti'ndeki kazı çalışmaları devam ediyor!

Manisa'nın Yunusemre ilçesine bağlı Yuntdağı bölgesindeki Aigai antik kentinde, 2014 yılı kazı çalışmaları tamamlandı. 10 yıldır süren kazılarda tarihi meclis binasının yanı sıra 10 bine yakın eser ortaya çıkarıldı.

Aigai antik kentinde kazı çalışmaları 100 yıl sürecek!

Manisa'nın Yuntdağı Köseler mevkisinde bulunan Aigai antik kentinde 2004'te başlayan kazılarda onbinlerce eser günyüzüne çıkarıldı. Kazılar soluksuz devam ederken, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş da bölgede incelemelerde bulundu...

Efes'teki Serapis Tapınağı ayağa kaldırılıyor!

Her yıl dünyanın dört bir yanından ortalama 2 milyon turistin ziyaret ettiği Efes antik kentinde bulunan ve depremde yıkıldığı tahmin edilen Serapis Tapınağı, aslına uygun bir şekilde restore edilecek

Kastabala Antik Kenti gün yüzüne çıkarılıyor!

Anadolu ' daki Roma dönemine ait Perge, Bergama ve Efes ile aynı özellikleri taşıyan Kastabala ( Hierapolis ) Antik Kenti, kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkarılıyor...

Kastabala antik kentinde kazı çalışması başladı!

Kastabala antik kentinde arkeolojik kazı ve araştırma çalışmaları başladı.Orta Çağ Roma dönemine ait antik kentte kazı çalışmasını Prof. Dr. Zeyrek başkanlığındaki ekip yürütecek.

Tripolis antik kentinde antik döneme ait kıyafetler giyen satıcılar çalışacak!

Denizli'nin Buldan ilçesindeki Tripolis antik kentinde geçen yıl kazı ve restorasyonu tamamlanan kapalı pazar yerinde, antik döneme özgü kıyafetler giyen satıcılar için çalışma yapıldığı bildirildi...

Kastabala antik kentinde kazı çalışmaları başladı mı Haberi

Kastabala antik kentinde kazı çalışmaları başladı mı

Orta Çağ Roma dönemine ait antik kentte kazı çalışmasını Prof. Dr. Zeyrek başkanlığındaki ekip yürütecek. Kastabala antik kentinde arkeolojik kazı ve araştırma çalışmaları başladı.


Osmaniye'nin 12 kilometre kuzeybatısında, Cevdetiye-Karatepe yolu üzerinde bulunan antik kentteki kazı ve araştırma çalışmalarını Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turgut Hacı Zeyrek başkanlığındaki ekip yürütecek.


Bu yıl 6. etabına başlanan ve 30 Eylül'e kadar sürmesi planlanan antik kentteki kazı çalışması ilk kez Bakanlar Kurulu kararıyla 2009 yılında başlamıştı.


Orta Çağ Roma dönemine ait antik kentte, kale, amfi tiyatro, tapınak, hamam ve kral mezarları...