04 / 06 / 2024

kastamonu Gastronomi Merkezi

kastamonu Gastronomi Merkezi

Kastamonu Belediyesi tarafından "Gastronomi Merkezi" olarak kullanılacak 449 yıllık Acem Hanı restore ediliyor.

Kastamonu'daki 449 yıllık han Gastronomi Merkezi oluyor!

Kastamonu Belediyesi tarafından "Gastronomi Merkezi" olarak kullanılacak 449 yıllık Acem Hanı restore ediliyor.

Bağdat Caddesi gastronomi turizminin merkezi oluyor!

Bağdat Caddesi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güvenç Kiraz, caddenin, Türkiye'nin gastronomi ve turizm merkezi olması için Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile görüştüklerini söyledi...

Göbeklitepe'ye kültür evi inşa ediliyor! 

Tarihin sıfır noktası olarak belirtilen Göbeklitepe'ye kültür evi yapılıyor. Belediye tarafından yapılacak olan Göbeklitepe Kültür Evi'nde, kütüphane, gastronomi merkezi ve Meslek Edindirme Merkezi yer alacak...

Kastamonu Kuzeykent'e engelsiz yaşam merkezi müjdesi!

Kastamonu’nun en büyük mahallesi olan Kuzeykent’te 5 yıldır muhtarlık görevini yürüten Ayhan Kılıç, kısa süre önce engelsiz yaşam merkezinin yapımına başlanacağını söyledi.

Kastamonu'da acele kamulaştırma kararı alındı!

Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından Kastamonu Trafo Merkezi Projesi kapsamında bazı gayrimenkuller acele kamulaştırılacak...

TOKİ Kastamonu 316 konut ihalesi yarın!

Kastamonu İli, Merkez İlçesi , Örencik Mevkii 316 Adet Konut, 1 Adet Ticaret Merkezi ve 1 Adet Camii İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 14:00'de yapılacak.

Kastamonu Taşköprü TOKİ 310 konut ihalesi bugün!

TOKİ Kastamonu İli, Taşköprü İlçesi, Gizlice Mahallesi, Kurban Tepe Mevkii 310 Adet Konut, 1 Adet 3 Dükkanlı Ticaret Merkezi ve 1 Adet Cami İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi yapım işi ihalesi bugün yapılacak.

TOKİ Kastamonu Taşköprü 310 konut ihalesi yarın!

Kastamonu Taşköprü Gizlice Mahallesi, Kurban Tepe Mevkii Emekli 310 Adet Konut, 1 Adet 3 Dükkanlı Ticaret Merkezi ve 1 Adet Camii İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın yapılacak.

Kastamonu'ya engelsiz yaşam merkezi müjdesi!

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, 18 yaşındaki otizmli Alideniz Uğur'un resim sergisini izledi. Babaş, sergide Engelsiz Yaşam Merkezi'nin müjdesini verdi. Merkez için ihaleye çıkılacağını belirtti.

TOKİ Kastamonu Tosya'ya 262 ticari merkezi yaptıracak!

TOKİ Kastamonu ili, Tosya ilçesi Hocaimat Mahallesi 262 adet ve 2 dükkanlı ticaret merkezi inşaatları ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi ihalesi 13 Haziran 2016 gününde yapılacak.

Kastamonu'ya otel, iş merkezi ve residence projesi!

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kastamonu’da yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Babaş, 2016 yılında kendilerini tamamen sahada göreceklerini söyledi.

Ataşehir'e WaterGarden yaşam, eğlence ve gastronomi merkezi açılıyor!

Ataşehir'in kalbinde 'yaşam, eğlence ve gastronomi' merkezi olarak konumlandırılan WaterGarden, İstanbullular'ın sosyal hayatına yön verecek. Nostalji Sokağı'ndan organik pazara pek çok alan mayısta ziyaretçiyle buluşacak

Kastamonu Bozyurt'ta kültür merkezi inşa edilecek!

Kastamonu Bozkurt ilçe merkezi Ezine Caddesi üzerinde yıllardır atıl durumda bulunan bina belediyeye tahsis edildi. Belediye'ye tahsis edilen bina kültür merkezi olarak inşa edilecek.

kastamonu Gastronomi Merkezi Haberi

kastamonu Gastronomi Merkezi

Kastamonu Belediyesi tarafından "Gastronomi Merkezi" olarak kullanılacak 449 senelik Acem Hanı, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansının (KUZKA) Fizibilite Destek Programı'ndan destek almaya hak kazandı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Belediye tarafından 2018 yılında düzenlenen çalıştayın ardından merkezle ilgili çalışmalara başlandı.

KUZKA'dan destek almaya hak kazanan Acem Hanı Gastronomi Merkezi Teknik ve Stratejik Planlaması Projesi'nin ihalesini alan mimarlık şirketi ile belediye arasında sözleşmeler imzalandı.

Restorasyon projesi Anıtlar Kurulu tarafından onaylanan tarihi handa yöresel mutfağın tanıtımı gerçekleştirilecek olan Kastamonu yemeklerine ilişkin eğitimler verilecek, gastronomi alanında bilimsel toplantılar yapılacak.

Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada kentin tarihi ve doğal güzelliklerinin yanında yöresel mutfağının da Türkiye'de çok önemli bir yere sahip olduğunu dile getirdi.

Gastronomi turizminin önemiyle ilgili de konuşan Vidinlioğlu, "800'ün üzerinde yöresel ürünü bulunan ilimizin...