02 / 05 / 2024

Kastamonu Hanımeller Pazarı nerede

Kastamonu Hanımeller Pazarı nerede

Kastamonu Hanımeller Pazarı açıldı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, engelli, yaşlı, dul, yetim ve muhtaç, herkese bugüne kadar yardımcı olduklarını ve olmaya devam edeceklerini söyledi...

Kastamonu Hanönü için acele kamulaştırma kararı!

Kastamonu ili Hanönü ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kastamonu'daki 449 yıllık han Gastronomi Merkezi oluyor!

Kastamonu Belediyesi tarafından "Gastronomi Merkezi" olarak kullanılacak 449 yıllık Acem Hanı restore ediliyor.

Arda Turan ve Aslıhan Doğan'ın dudak uçuklatan evi!

11 Mart Pazar günü evlenen Arda Turan ve Aslıhan Doğan'ın evi dudak uçuklattı. Futbolcu Turan villanın geniş bahçesine ufak bir futbol sahası yaptırmış.

Kastamonu Hanönü'nde özelleştirme kararı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Kastamonu ili, Hanönü ilçesi, Hanönü Mahallesi, 438 ada, 1 no.lu parsele ilişkin özelleştirme kararı verdi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Kastamonu Hanönü'de imar planı yenileniyor!

Hanönü Belediye Başkanı Serkan Uçar, yaptığı açıklamada. İller Bankası yetkilileriyle revizyon imar planı için gerekli görüşmelerin yapıldığını söyledi.Uçar, "İlçemizde plansız alan bırakmamak üzere çalışıyoruz" dedi. " dedi.

Kastamonu'da imara uygun yollar açılıyor!

Kastamonu’nun Hanönü ilçe Belediyesi ulaşımın rahat sağlanabilmesi amacıyla imara uygun yolların açılması için çalışma başlatıldı.Hanönü Belediyesi ve Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince imara uygun yolları açarak cadde ve sokakları buluşturuyor.

Kastamonu Hanönü'ndeki metruk evler yıkılıyor!

Kastamonu’nun Hanönü ilçesinde belediye ekipleri merkez mahallesi sınırları içerisindeki kullanılmayan ve yıkılma tehlikesi arz eden metruk evleri yıkıyor. Başkan Serkan Uçar, bu metruk evlerin sahipleri tarafından terk edilmiş evler olduğunu söyledi.

Kastamonu Kuzeykent Kapalı Pazar yerinin çevresi kapatılacak!

Avrupa standartlarına uygun modern bir pazar yerini şehre kazandıran Kastamonu Belediyesi, Kuzeykent Pazar Yerinin etrafının kapatılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Kastamonu Hanönü'nde tarihi hanın çevresi restore ediliyor!

Belediye Başkanı Serkan Uçar yaptığı açıklamada, ilçenin adını aldığı Tarihi Han’ın Candaroğulları Beyliği zamanında İskender Beyin eşi Tatlu Hatun tarafından 1437 yılında gelen geçen yolcuların dinlenmesi için yaptırıldığını söyledi.

Kastamonu Yenice'deki gölet inşaatı sürüyor!

Kastamonu’nun Hanönü ilçesi Yenice köyü gölet inşaatı devam ediyor. Hükümetimizin güzel projelere destek verdiğini ifade eden Uçar, Yenice Gölet’inin bittiği zaman güzel bir yatırım olacağını ifade etti. Uçar, "Köylülerimize hayırlı olsun" dedi.

Kastamonu Hüseyin Bey Konağı turizme kazandırılacak!

Kastamonu'nun Hanönü ilçesine bağlı Yenice köyünde bulunan ve yaklaşık 300 yıllık tarihi bulunan Hüseyin Bey Konağı'nın onarılarak turizme hizmet etmesi isteniyor.

Kastamonu Hanönü Merkez Camii yeniden inşa ediliyor!

Hanönü ilçesinde eski olduğu için yıkılan Merkez Camisi'nin yerine Şeyh Şaban-ı Veli adı verilen cami yapılıyor.İlçe Müftüsü Osman Sağlam,, ilçe merkezinde bulunan eski caminin yıkılarak yenisini inşa etmeye başladıklarını belirtti.

Kastamonu Hanönü Merkez Camii yeniden yapılıyor!

Hanönü ilçesinde eski olduğu için yıkılan Merkez Camisi Şeyh Şaban-ı Veli Camisi adıyla yeniden yapılmasına başlandı. 1959 yılında yapılan eski Merkez Camisinin yıkılarak yenisinin yapılması için inşasına başlandı.

Kastamonu Hanımeller Pazarı nerede Haberi

Kastamonu Hanımeller Pazarı nerede

Erdem, Kastamonu Valiliği ve belediyenin işbirliğiyle kurulan "Kastamonu Hanımeller Pazarı"nın açılışında yaptığı konuşmada, engelli, yaşlı, dul, yetim ve muhtaç, herkese bugüne kadar yardımcı olduklarını ve olmaya devam edeceklerini söyledi.


Türkiye'de insanların artık iş hayatına daha fazla katılmasının önem taşıdığına dikkati çeken Erdem, şöyle konuştu:


"Dulumuza, yaşlımıza, engellimize yani fiziken ve bedenen çalışma imkanı olmayanlara gerekli desteği verelim. Hanımlar için getirdiğimiz önemli güzelliklerden biri sigortalı olma kolaylığıdır. Hanımlarımıza evinde ürettiklerini vergisiz pazarda satma imkanını getirdik. Bunlar yeter mi, yetmez. Ayrıca, hanımlara yönelik başka birtakım düzenlemeler var. Bakın, bizde kadın çok önemlidir. Erkekten önce gelir, hiç kendimizi kandırmayalım. Bizde 'Osmanlı İmparatorluğu' deyince Hayme Hatun'u nasıl unutursun? Yani yetiştiren ve imparatorluğun asıl emelini atan bir kadındır."


Erdem, kadınların Türk toplumunda çok önemli olduğunu dile getirerek,...