03 / 05 / 2024

Kastamonu Havaalanı son durum 2013

Kastamonu Havaalanı son durum 2013

Safranbolu ile Ilgaz Dağı kayak merkezlerine en yakın havalimanı olan Kastamonu Havaalanı ne zaman açılacak?

Kastamonu, Çanakkale ve Balıkesir'de arazi toplulaştırması kararı! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Son dakika, Cumhurbaşkanlığı kararı ile Çanakkale, Balıkesir ve Kastamonu’daki 4 köy için arazi toplulaştırma kararı verildi.

TOKİ Kastamonu 2023 projesinde son dakika! Beklenen tarih geldi!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Kastamonu 2023 projesi için beklenen tarih geldi. Paylaşılan detaylara göre, projenin ihalesi bugün yapılacak.

Son dakika! Kastamonu'da deprem!

Son dakika! Kastamonu’da deprem meydana geldi. İşte detaylar!

Yazılı ve sözlü sınav yok! Kastamonu Üniversitesi sözleşmeli personel alıyor! Son başvuru tarihi 17 Şubat 2023!

Kastamonu Üniversitesi sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. İlana son başvuru tarihi 17 Şubat 2023 olarak belirlendi.

TOKİ Kastamonu projesinde son dakika! Sadece bir ilçeye 118 yeni konut geliyor!

TOKİ Kastamonu projesi için son dakika müjde geldi. Sadece bir ilçeye 118 yeni konut geliyor... Sakın kaçırmayın...

TOKİ Kastamonu projesinde son dakika müjdesi! Tam 118 yeni konut geliyor! Hemen bu tarihe bakın!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Kastamonu projesinin ihalesini yarın gerçekleştirecek. İşte detaylar...

Batı Karadeniz'de bin 196 konut inşasında son noktaya gelindi! Bakan Kurum açıkladı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Şu anda Kastamonu Bozkurt, Sinop Ayancık ve Bartın'da sağlıklı ve güvenli 1196 konut ve yöresel mimariye uygun köy evlerimizin inşasında artık son aşamaya geldik." ifadelerini kullandı.

Kastamonu'da 900'dan fazla afet konutu inşa edilecek!

Kastamonu'da geçtiğimiz ay meydana gelen sel felaketi sonrasında kent genelinde yaralar sarılmaya devam ediyor. Kastamonu Valisi Avni Çakır çalışmalarda gelinen son noktayı anlattı. 

Çukurova Bölgesel Havaalanı inşaatında son durum ne?

CHP Tarsus ilçe örgütü 9 ihale, 3 temel atma töreni gerçekleştirilen, 7 bakan değiştiren ve 6 farklı bitiş tarihi açıklanmasına rağmen bir türlü bitirilemeyen Çukurova Bölgesel Havaalanı bölgesinde yazılı uçurtma uçurdu.

Bursa'nın Yunuseli Havaalanı'nda son durum ne?

Uzun zamandır Bursa'nın gündemi Yunuseli Havaalanı. Havaalanı tartışması beraberide imar tartışmalarını da getirdi. Peki Bursa'nın Yunuseli Havaalanı'nda son durum ne?

Kayseri'ye yeni raylı sistem hattı ve havaalanı müjdesi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Kayseri'de yeni raylı sistem hattı ile Havaalanı Projesi ihalesinde son aşamaya gelindiğini bildirdi

Erzincan ve Kastamonu Şeker fabrikalarının ihale başvuru süresi uzatıldı!

Erzincan ve Kastamonu Şeker fabrikalarının özelleştirme ihaleleri için son teklif verme tarihinin uzatıldığı açıklandı. 

3. havaalanının altyapı bağlantıları R&M’e emanet!

İsviçre merkezli Reichle & De-Massari İstanbul’un yeni havaalanının son teknolojiler kullanılarak kurulacak network’ünün kablo altyapı tedariğine başladı.

Kastamonu Havaalanı son durum 2013 Haberi

Kastamonu Havaalanı son durum 2013

Kastamonu Havaalanı ne zaman açılacak?

Kastamonu şehrinin havalimanı olan Kastamonu Uzunyazı Havalimanı, 41°18`51"N, 33°47`45"E coğrafi konumunda bulunuyor. Rakımı 1073 metre olan havalimanının, Kastamonu şehir merkezine olan uzaklığı 10 kilometre olarak karşımıza çıkıyor.


Havaalanı, 1959 yılında Uzunyazı mevkiinde dönemin uçaklarının inebileceği bir toprak meydan oluşturulmasıyla meydana geldi. Ancak bir süre sonra yolcu yetersizlğinden dolayı seferler iptal edildi.


1990 yılında "Her ile bir havaalanı" sloganı çerçevesinde, 1.000 x 30 metre uzunluğundaki pistiyle ve terminal binasıyla yeniden hizmete açıldı. 1994 yılında pist uzunluğu 2.400 metreye çıkarıldı. Ancak havaalanına birkaç test uçuşu dışında hiçbir yolcu uçağı inmedi.


Safranbolu ile Ilgaz Dağı kayak merkezlerine en yakın havalimanı olan Kastamonu Havaalanı için, Aralık 2011 tarihinde Ulaştırma Bakanlığı ve Kastamonu Valiliği arasında yapılan toplantılar sonucunda Kastamonu Uzunyazı Havaalanı'nda yapılacak belli...