28 / 04 / 2024

Kastamonu, Çanakkale ve Balıkesir'de arazi toplulaştırması kararı! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Kastamonu, Çanakkale ve Balıkesir'de arazi toplulaştırması kararı! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Son dakika, Cumhurbaşkanlığı kararı ile Çanakkale, Balıkesir ve Kastamonu’daki 4 köy için arazi toplulaştırma kararı verildi.



Cumhurbaşkanlığı tarafından alınan son dakika kararına göre Çanakkale, Balıkesir ve Kastamonu’da 4 köyde arazi toplulaştırması yapılmasına karar verildi. Söz konusu Cumhurbaşkanlığı kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

KASTAMONU, ÇANAKKALE VE BURSA'DA ARAZİ TOPLULAŞTIRMA KARARI!

Tarımdanhaber'de yer alan habere göre; Türkiye genelindeki bazı illerde devlet tarafından yapılan arazi toplulaştırma işlemleri devam ediyor. Bu kapsamda 3 farklı ilde Cumhurbaşkanı kararı ile arazi toplulaştırma yapılması kararı alındı. Buna göre Çanakkale ili başta olmak üzere, Balıkesir ve Kastamonu ilinde bazı alanların arazi toplulaştırmasına karar verildi.

Kastamonu, Çanakkale ve Balıkesir de arazi toplulaştırması kararı! Resmi Gazete de yayımlandı!

TEKİRDAĞ'IN İKİ İLÇESİ'NDE ARAZİ TOPLULAŞTIRMA KARARI!

Arazi toplulaştırma kararları aralıksız devam ediyor. Geçen sene bir arazi toplulaştırma kararı haberi de Tekidağ'dan gelmişti. Tekirdağ Marmaraereğlisi ve Çorlu ilçelerinde bulunan bazı arazilerin toplulaştırması ve tarla içi geliştirme hizmetlerinin yapılmasına dair karar resmen alınmıştı.

Tekirdağ Marmaraereğlisi ve Çorlu ilçelerinde bulunan bazı yerlerde arazi toplulaştırması kararı alınmıştı.  Alınan kararda tarla içi geliştirme hizmetlerinin yapılacağı da belirtilmişti.

Tekirdağ'da yer alan Söz konusu mahallelerin isimleri açıklandı. Geçen sene arazi toplulaştırma kapsamında söz konusu mahalleler,  Yeniçiftlik Mahallesi, Çeşmeli Mahallesi, Türkmenli Mahallesi, Yakuplu Mahallesi, Seymen Mahallesi, Türkgücü Mahallesi, Yenice Mahallesi, Şahpaz Mahallesi, Sarılar Mahallesi, Maksutlu Mahallesi, Deregündüzlü Mahallesi olarak belirtilmişti. 

Kastamonu, Çanakkale ve Balıkesir de arazi toplulaştırması kararı! Resmi Gazete de yayımlandı!

2024'TE 700 BİN HEKTARLIK ARAZİDE TOPLULAŞTIRMA ÇALIŞMASI BAŞLIYOR

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sürdürülen çalışmalarla gelecek sene 700 bin hektarda arazi toplulaştırma çalışmasının başlatılması ve 603 bin hektarda tescil işlemlerinin bitirilmesi planlanıyor. 

2024 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda yer alan bilgilere göre; geçen yıl itibarıyla 23,9 milyon hektar tarım arazisinin 16,5 milyon hektarı ekilen, 3 milyon hektarı nadasa bırakılan, 718 bin hektarı sebze yetiştirilen ve 3,7 milyon hektarı meyve, zeytin ağaçları ve bağcılık için ayrılan alanlardan meydana geldi. 

2024'te 700 bin hektarda arazi toplulaştırma çalışması başlıyor! 603 bin hektarda da tescil işlemleri tamamlanacak!

Tekirdağ'ın iki ilçesi için son dakika arazi toplulaştırma kararı! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Geri Dön