03 / 05 / 2024

Kastamonu havalimanı 2013

Kastamonu havalimanı 2013

Safranbolu ile Ilgaz Dağı kayak merkezlerine en yakın havalimanı olan Kastamonu Havaalanı ne zaman açılacak?

Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatında 10 işçi kule vince çıktı!

Temeli 28 Mayıs 2013 tarihinde dönemin Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik tarafından atılan Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatında işçileri başlattığı eylem devam ediyor.

Çukurova Havalimanı'nın inşası TBMM gündeminde!

2013'te yapımına başlanılan Çukurova Havalimanı'nın inşaatı TBMM gündemine taşındı. CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'a soru önergesi gönderdi.

Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın inşaatı durdu!

Temeli 2013’te atılan Uluslararası Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın inşaatı durdu. Bayburt Grup’un ödenek olmadığı gerekçesiyle yaklaşık 750 kişiyi işten çıkarttığı iddia edildi.

Kuveyt'ten 3. havalimanı bölgesine yatırım!

AL-DAAR yatırım grubu, Kanal İstanbul ve 3. Havalimanı’nın yapıldığı Arnavutköy ilçesine 2013 yılından beri değeri yarım milyar doları bulan arazi yatırımı gerçekleştiriyor...

Çukurova Bölgesel Havalimanı 2019'da açılacak!

Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın temeli 2013’te atılmıştı. Havalimanının 2016'da bitirilmesi planlanırken şuan 2019 tarihinde bitirilmesi planlanıyor. 

Çukurova Havalimanı yeni ihale tarihi: 15 Ocak!

MAYIS 2013’te temel atma töreni yapılan Çukurova Havalimanı için yeni bir ihale yapılacak. İhalenin daha önce üstlenicisi olan Koçoğlu İnşaat’ın yaşadığı mali sıkıntılar nedeni ile projeye devam edemeyince ihalenin yenilenmesi gündeme geldi.

Gazipaşa- Alanya Havalimanı’nda pist uzatma çalışmaları tamamlandı!

14 Aralık 2013'te Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışını gerçekleştirdiği ve tören esnasında 2 bin metre olan pistin 2 bin 500 metreye çıkarılması talimatı verdiği Gazipaşa-Alanya Havalimanı’nda pist uzatma çalışmaları tamamlandı.

Artsam Eğitim Kurumları, Kastamonu'da lise açtı!

2013 yılında ilk olarak anasınıfı, ilkokul ve ortaokul olarak eğitim öğretim veren Türkiye'nin ilk butik koleji olarak ün yapan Artsam Eğitim Kurumları, Kastamonu'ya verdiği sözü tutarak 5 yıldızı hak eden özel lisesinin kapılarını açtı..

Kastamonu Azdavay anaokulu açıldı!

Kastamonu’nun Azdavay ilçesinde inşaatı tamamlanan anaokulu hizmete açıldı. Azdavay Kaymakamlığı tarafından 2013 yılında ihalesi yapılan Bahçelievler Mahallesindeki anaokulu dört derslik ve 100 öğrenci kapasiteli.

Sabiha Gökçen 2014'te de Avrupa’nın en hızlı büyüyen havalimanı oldu!

2009, 2010, 2012 ve 2013 yıllarında Avrupa ’nın en hızlı büyüyen havalimanı seçilen İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı ’nın zirvedeki yeri 2014 yılında da değişmedi.

Kastamonu Havalimanı'nı geçen yıl toplam 35 bin 94 yolcu kullandı!

İlk olarak 1959 ' da şehrin Uzunyazı mevkiinde oluşturulan havalimanı uzun yıllar atıl olarak kaldı. Uzun süre atıl kalan Kastamonu Havaalanı, geçen yıl hizmete açıldı...

Sabiha Gökçen Havalimanı Avrupa'nın en hızlı büyüyen havalimanı oldu!

Analiz sites i"anna.aero" sitesi, yaptığı değerlendirme sonucu, 2013 yılında elde ettiği yüzde 29 oranındaki büyümeyi gözönüne alarak İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nı, Avrupa'nın en hızlı büyüyen havalimanı seçti.

Havaş, Suudi Arabistan'da yer hizmeti verecek!

Havaş, Suudi Arabistan'da yer hizmetleri lisansı aldı. Havaş'ın Genel Müdürü Nurzat Erkal, "Medine Havalimanı 2013'te 5 milyona yaklaşan yolcuya hizmet verirken, 40 bin uçuşa da ev sahipliği yaptı" şeklinde konuştu.

Kastamonu havalimanı 2013 Haberi

Kastamonu havalimanı 2013

Kastamonu Havaalanı ne zaman açılacak?

Kastamonu şehrinin havalimanı olan Kastamonu Uzunyazı Havalimanı, 41°18`51"N, 33°47`45"E coğrafi konumunda bulunuyor. Rakımı 1073 metre olan havalimanının, Kastamonu şehir merkezine olan uzaklığı 10 kilometre olarak karşımıza çıkıyor.


Havaalanı, 1959 yılında Uzunyazı mevkiinde dönemin uçaklarının inebileceği bir toprak meydan oluşturulmasıyla meydana geldi. Ancak bir süre sonra yolcu yetersizlğinden dolayı seferler iptal edildi.


1990 yılında "Her ile bir havaalanı" sloganı çerçevesinde, 1.000 x 30 metre uzunluğundaki pistiyle ve terminal binasıyla yeniden hizmete açıldı. 1994 yılında pist uzunluğu 2.400 metreye çıkarıldı. Ancak havaalanına birkaç test uçuşu dışında hiçbir yolcu uçağı inmedi.


Safranbolu ile Ilgaz Dağı kayak merkezlerine en yakın havalimanı olan Kastamonu Havaalanı için, Aralık 2011 tarihinde Ulaştırma Bakanlığı ve Kastamonu Valiliği arasında yapılan toplantılar sonucunda Kastamonu Uzunyazı Havaalanı'nda yapılacak belli...