03 / 05 / 2024

Kastamonu Havalimanını kaç yolcu kullandı

Kastamonu Havalimanını kaç yolcu kullandı

İlk olarak 1959 ' da şehrin Uzunyazı mevkiinde oluşturulan havalimanı uzun yıllar atıl olarak kaldı. Uzun süre atıl kalan Kastamonu Havaalanı, geçen yıl hizmete açıldı...

Taşkorgan Havalimanı'nın inşaatı başladı!

Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi'nin güneyinde yer alan Kaşgar kentine bağlı Pamir Yaylası'nda Taşkorgan Havalimanı'nın yapımına başlandı.

Kaş Batı Antalya Havalimanı'nın inşaatı ne zaman başlayacak?

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Kaş'ta planlanan Batı Antalya Havalimanı'nın yer seçimi için ilçenin doğal yapısına zarar vermeyecek şekilde yer tespit çalışmalarının sürdüğünü, bu hükümet döneminde de inşaatına başlanacağını açıkladı.

Almanya, Yunanistan'daki 14 havalimanını işletecek!

Almanya'nın en büyük havalimanı işletmecisi Fraport'un uzun süren görüşmelerden sonra Yunanistan'daki 14 havalimanının işletmeciliğini alacağı açıklandı.

Rize-Artvin Havalimanı'nın pist sondaj çalışmaları bitti!

Türkiye 'nin ve Avrupa 'nın deniz dolgusu üzerine inşa edilecek ikinci havaalanı olma özelliğini taşıyacak Rize-Artvin Havalimanı'nın pist sondaj çalışmaları bitti.

Rize-Artvin Havalimanı'nın sondaj çalışmaları tamamlandı!

Türkiye'nin ve Avrupa'nın deniz dolgusu üzerine inşa edilecek ikinci havaalanı olma özelliğini taşıyacak olan Rize-Artvin Havalimanı'nın pist sondaj çalışmaları bitti.

Rize-Artvin Havalimanı'nın pist sondaj çalışmaları tamam!

Türkiye'nin ve Avrupa'nın deniz dolgusu üzerine inşa edilecek ikinci havaalanı olma özelliğini taşıyacak Rize-Artvin Havalimanı'nın pist sondaj çalışmaları bitti.

Çukurova Havalimanı'nın inşaatı ikinci kez durdu!

Yapımına 2011 yılında Tarsus’ta başlanan Çukurova Uluslararası Havalimanı’nda işler beklendiği gibi gitmedi. Çukurova Havalimanı'nın inşaatı kredi sorunu nedeniyle yeniden durdu.

Gazipaşa Havalimanı'nın açılması bölgede konut satışlarını artırdı!

Gazipaşa Havalimanı'nın açılmasıyla birlikte Gazipaşa'da arsa ve konut satışlarındaki rakamlarda iki katına çıktı. Gazipaşa Havalimanı'nın faaliyete geçmesiyle, özellikle, merkez ve Denizyolu'nda arsa ve daire fiyatları yükselişe geçti.

Mimarlar Odası'nın kaçak katına 20 gün süre verildi!

131 kamu projesini durdurmaya çalışırken kendi binasına kaçak kat çıktığı ortaya çıkan Mimarlar Odası, siyasetin lokomotifi olduğunu kanıtladı. Odanın kaçak katıyla ilgili basın toplantısına CHP ve HDP'liler manevi desteğe geldi.

Eskişehir Anadolu Havalimanı'nın adı Hasan Polatkan Havalimanı oldu!

Anadolu Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi tarafından işletilen Eskişehir Anadolu Havalimanı'nın adının "Hasan Polatkan Havalimanı" olarak değiştirildi.Konuya ilişkin Bakanlar Kurulu kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Eskişehir Anadolu Havalimanı'nın ismi değişti!

Anadolu Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi tarafından işletilmekte olan Eskişehir Anadolu Havalimanının isminin “Hasan Polatkan Havalimanı” olarak değiştirildi. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

3. havalimanının finansmanı kamu bankalarından!

İstanbul'a yapılacak üçüncü havalimanının ilk etap yatırımı için bankalardan kullanılacak toplam 4.5 milyar euroluk kredinin 3.5 milyar euroluk kısmı üç kamu bankasından sağlanacak.

3. Havalimanı'nın 3.5 milyar euroluk kredisi 3 kamu bankasından!

Üçüncü Havalimanı'nın 4.5 milyar euroluk finansmanında 3.5 milyar euroluk kısmını kamu bankaları sağlayacak.29 Ekim 2017'de açılması hedeflenen havaalanının ilk aşamada 90 milyon yolcu kapasitesine sahip olması planlanıyor.

Kastamonu Havalimanını kaç yolcu kullandı Haberi

Kastamonu Havalimanını kaç yolcu kullandı

Uzun süre atıl kalan Kastamonu Havaalanı, geçen yıl hizmete açıldı. Kızı ile uçan Saide Çolakoğlu, "Fiyatlar otobüsten uygun" dedi ve ekledi: "Gidişdönüş bir kişi 123 liraya bilet aldık. Otobüs 60 lira. Üç lira için 8 saatlik eziyet çekmeye değer mi?"


Geçen yıl hizmete giren havalimanları arasındaki Kastamonu'nun öyküsü oldukça tiraji komik. İlk olarak 1959'da şehrin Uzunyazı mevkiinde oluşturulan havalimanı uzun yıllar atıl olarak kaldı. 1990'lı yıllarda "Her şehire bir havaalanı" projesi çerçevesinde pist ve terminal binası yenilenen alana birkaç test uçuşu dışında yıllarca hiç bir yolcu uçağı inmedi. Atıl durumda kalan havalimanı çoğu zaman amaç dışı kullanımlarıyla gündeme geldi. Bir ara düğün salonu olarak bile kullanan havalimanında hayvan otlatıldı. Havalimanının kaderi, 2010'da yeniden inşa edilmesine karar verilmesiyle değişti. 5 Temmuz...