05 / 05 / 2024

kastamonu sel

kastamonu sel

Bartın, Sinop ve Kastamonu’da yaşanan sel felaketinden sonra riskli yapı ve yerlere ilişkin düğmeye basıldı. Sel bölgesindeki riskli yapılar taşınacak.

Bozkurt'ta sel felaketi sonrası yeni konutlar yapılıyor!

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde yaşanan sel felaketi sonrasında  65 kişi hayatını kaybetti ve 8 kişi kayboldu. Kentsel dönüşümde yıkım kararı verilen ev ve dükkanların yerine, belirlenen bölgelerde yenileri yapılacak. 

Kastamonu Bozkurt'ta 166 yapı yıkılacak!

Geçtiğimiz yaz sel felaketi yaşayan Kastamonu Bozkurt'ta çalışmalar devam ediyor. Kent genelinde 166 yapı yıkılacak sonrasında ise yeni konutlar, okul, hastane ve öğrenci yurdu inşa edilecek.

Sel bölgelerinde inşa edilmesi planlanan konutların akıbeti mecliste!

CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, 11 Ağustos 2021 tarihinde Batı Karadeniz Bölgesi'nde meydana gelen sel felaketi sonrasında inşa edilmesi planlanan konutları TBMM gündemine taşıdı. Baltacı, konuya ilişkin soru önergesi verdi.

Kastamonu'da selden zarar gören 10 katlı bina yıkıldı!

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde sel felaketi nedeniyle hasar gören 10 katlı bina iş makinesinin yardımıyla yıkıldı. 

Kastamonu Bozkurt'ta 350 konut için ihale yapıldı!

Kastamonu Bozkurt'ta meydana gelen sel felaketi nedeniyle yıkılan evler için inşa edilecek konutlar için ihale yapıldı. Konutların inşasına kısa sürede başlanacak. 

Kastamonu'da 900'dan fazla afet konutu inşa edilecek!

Kastamonu'da geçtiğimiz ay meydana gelen sel felaketi sonrasında kent genelinde yaralar sarılmaya devam ediyor. Kastamonu Valisi Avni Çakır çalışmalarda gelinen son noktayı anlattı. 

Sel bölgesindeki riskli yapılar taşınacak!

Bartın, Sinop ve Kastamonu’da yaşanan sel felaketinden sonra riskli yapı ve yerlere ilişkin düğmeye basıldı. Sel bölgesindeki riskli yapılar taşınacak.

Kastamonu'daki hasarlı Yıldız Apartmanı yıkılıyor!

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde sel felaketi nedeniyle büyük hasar gören Yıldız Apartmanı için yıkım kararı alındı. Yapı belediye ekipleri tarafından yıkılıyor.

Kastamonu sel felaketinde gözaltına alınan müteahhit adliyeye sevk edildi!

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde yaşanan sel felaketinde çöken Ölçer Apartmanı'nın müteahhidi olan ve gözaltına alınan Mehmet Ö. hakkında adliyeye sevk kararı alındı.

Kastamonu Bozkurt'ta 140 bina için acil yıkım kararı! 

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde sel felaketi nedeniyle ağır hasar alan 140 bina için acil yıkım kararı alındı.

Kastamonu Bozkurt'ta sel nedeniyle hasar alan 6 katlı bina yıkıldı!

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde meydana gelen sel felaketi nedeniyle hasar gören  6 katlı Fatih Apartmanı yıkıldı.

Kastamonu sel felaketinde bir müteahhit için gözaltı kararı! 

Kastamonu'nun Bozkurt  ilçesinde meydana gelen ve çok sayıda insanın hayatına kaybettiği sel felaketi için soruşturma başlatıldı. Yapılan soruşturmada bir müteahhit için gözaltı kararı alındı. 

Kastamonu'da konut inşaatları kısa sürede başlayacak!

Sel felaketi yaşanan Kastamonu'da incelemelerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sel nedeniyle yıkılan evler yerine inşa edilecek konutların yapımına bir ay içerisinde başlayacağını dile getirdi. 

kastamonu sel Haberi

kastamonu sel

Bartın, Sinop ve Kastamonu’da yaşanan sel felaketinden sonra riskli yapı ve yerlere ilişkin düğmeye basıldı. Yeni Şafak Gazetesi'nden Osman Özgan'ın haberine göre; çok sayıda evin yıkılıp ağır hasar aldığı bölgede, geniş kapsamlı tedbirler hayata geçirilecek.

Bölgede özellikle dere yatağında yer alan yapıların taşınmasına karar verildi. Devlet Su İşleri (DSİ), sel bölgesi ve Karadeniz genelinde riskli alanların tespitine ilişkin bir çalışma gerçekleştirerek ‘risk raporu’ hazırladı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, DSİ’nin hazırladığı rapor kapsamında atılacak adımlarla ilgili kabine toplantısının ardından bir grup gazeteciye açıklama yaptı. 

UYGUN ALANLARA TAŞINACAK

Bakan Kurum, DSİ’nin sel bölgesindeki çalışmalarını bitirdiğine dikkat çekerek, “DSİ çalışmasını yaptı, hep beraber istişare ettik. O çerçevede taşkın sınırları altında kalan varsa onları da uygun alanlara taşıyacağız” diye konuştu. Karadeniz’in geneline ilişkin de...