17 / 05 / 2024

kastamonu tarihi bedesten

kastamonu tarihi bedesten

Vakıflar Kastamonu Bölge Müdürü Yavuz Yücebıyık, AA muhabirine yaptığı açıklamaya göre, Kastamonu'da 1469 - 1479 yıllarında valilik yapan Fatih Sultan Mehmet'in oğlu Şehzade Cem Sultan tarafından inşa ettirilen bedestenin restorasyonu tamamlandı.

Yazılı ve sözlü sınav yok! Kastamonu Üniversitesi sözleşmeli personel alıyor! Son başvuru tarihi 17 Şubat 2023!

Kastamonu Üniversitesi sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. İlana son başvuru tarihi 17 Şubat 2023 olarak belirlendi.

TOKİ Kastamonu projesi için tarih belli oldu! 118 yeni konut geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın merakla beklenen Kastamonu projesinin ihale tarihi açıklandı. İşte merak edilen proje ile ilgili detaylar...

Kastamonu'da 3 katlı tarihi ahşap bina çöktü!

Kastamonu Şeyh Şaban-ı Veli Caddesi'ndeki boş olduğu belirlenen ve yıkım kararı verilen Kastamonu Belediyesine ait tescilli tarihi ahşap bina çöktü.

İstiklal Yolu Tarihi Milli Parkı ilan edildi!

Ankara, Çankırı ve Kastamonu illeri sınırları içerisinde bulunan alanlar İstiklal Yolu Tarihi Milli Parkı olarak ilan edildi...

Kastamonu'daki Tarihi Taş-Köprü restore ediliyor!

Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, restorasyonu devam eden Tarihi Taş-Köprü’de incelemeler yaptı.

Kastamonu Atabey Konağı millet kıraathanesi oldu!

Kastamonu'da yer alan Atabey Konağı Kastamonu Belediyesi tarafından daha önce satın alınarak restore edilmişti. Tarihi konak, millet kıraathanesi olarak hizmet vermeye başladı.

Erzincan ve Kastamonu Şeker Fabrikası'nın ihale tarihi uzatıldı!

ÖİB tarafından Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş.ye ait Erzincan Şeker Fabrikası ve Kastamonu Şeker Fabrikası’nın özelleştirme ihalelerinde tarih uzatıldı...

Konya Tarihi Osmanlı Buğday Pazarı inşaatında inceleme!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Bedesten bölgesinde yaklaşık bin araçlık otoparkı, Tarım Müzesi, işyerleri ve sosyal alanları ile örnek olacak Tarihi Osmanlı Buğday Pazarı inşaatındaki çalışmaları inceledi.

Meram Şükran Mahallesi'nde dönüşüm başlıyor!

Meram'daki Tarihi Bedesten Çarşısı’nın yanında yer alan Şükran Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi’nde de anlaşma seviyesi yüzde 85'i geçti.

Konya Şükran Mahallesi'nde kentsel dönüşüm hızlandı!

Konya Meram Belediyesi, Şükran Mahallesindeki kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırdı. Şükran Mahallesi’ndeki dönüşüm Tarihi Bedesten Çarşısı’yla bütünleşince Konya, büyük bir değere kavuşacak.

Kastamonu Cide Cumhuriyet İlkokulu'nun ihalesi 14 Mart'ta!

Cide’deki tarihi Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nun yenisinin yapılabilmesi için ihaleye çıkılacak. Kastamonu İl Özel İdare Genel Sekreterliği tarafından yapılacak ihalen 14 Mart 2017 Salı günü gerçekleşecek.

TOKİ Kastamonu Küre son sözleşme tarihi bugün!

Kastamonu Küre (106 konut) 2+1 tipi Asil Konut Alıcıları Sözleşme Programı 02- 13 Ocak 2017 tarihinde gerçekleştiriliyor.

Kastamonu'daki tarihi konaklar restore ediliyor!

Göreve geldiği günden itibaren tarihi, kültürel ve modern şehircilik projeleriyle takdir toplayan Belediye Başkanı Tahsin Babaş, mesai mefhumu gözetmeksizin çalışmalarını sürdürüyor.

kastamonu tarihi bedesten Haberi

kastamonu tarihi bedesten

Vakıflar Kastamonu Bölge Müdürü Yavuz Yücebıyık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vakıf eserlerinin ecdat yadigarı olduğunu ve bu eserlerin mevcut halinin korunarak, gelecek nesillere aktarılmasının önemli bir görev olduğunu söyledi.


Cem Sultan Bedesteni'nin son dönemlerde harabe konumda olduğunu ifade eden Yücebıyık, şöyle konuştu:


"İlk restorasyonu, 2006 yılında yapıldı ve bir müddet altlı üstlü olarak çeşitli esnaflar tarafından kullanıldı ancak daha sonra çeşitli sorunlardan dolayı varlığını devam ettiremedi. Şu anki restorasyonunu yapan arkadaşlar, burayı ele almak istediklerini söyledi ve bana geldi. Mimar arkadaş da burayı restoran konseptinde projelendirdi ve bizimle paylaştı. Daha sonra bu projeyi Anıtlar Kurulu'na gönderdik. Onlar da onayladı. Isıtma sistemini de doğalgaza çevirdik. Güzel bir mekan haline getirildi. İçine girildiği zaman gurur duyulacak eser haline geldi. Yapanların, emeği geçenlerin hepsinin...