12 / 05 / 2024

Kastamonuda tarihi binada yangın

Kastamonuda tarihi binada yangın

Kastamonu'da henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangında, tarihi 3 katlı ev küle döndü.Kastamonu'nun Aktekke Mahallesi 23 Ağustos Sokak üzerinde Suat Azaklı'ya ait 3 katlı tarihi ahşap binada henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Beyoğlu'nda Manukyan'a ait tarihi binada çökme!

İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde Matild Manukyan'a ait eski bir binanın içi çöktü. Çökmenin iki kişinin yoldan geçmesinden 7 saniye sonra meyda gelmesi facianın önüne geçti.

MGallery, Türkiye’deki ilk otelini Karaköy’de açtı!

MGallery otel koleksiyonunun Türkiye’deki ilk örneği olan “The Galata İstanbul Hotel MGallery by Sofitel” Karaköy’de 180 yıllık tarihi binada açıldı. 

Silivri'de arsa ve konut fiyatları fırladı!

Selimpaşa'da kurulacak Fenerbahçe Üniversitesi'nin adı bile yetti, bölgedeki arsa ve konut fiyatları anında fırladı Yatırımcıların özellikle tarihi binada kurulacak üniversitenin etrafına akın ettiği belirtilirken, fiyatların da şimdiden katlandığına dikkat çekiliyor...

Mahall Bomonti İzmir'in örnek dairesi tanıtıldı!

Mahall Bomonti İzmir projesinde örnek daireler ve ofis hazırlandı. 1912 yılında inşa edilen Bomonti Tesisleri’nde restore edilen tarihi binada, tasarlanan örnek daireler düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna tanıtıldı.

Caner Erkin'in Şişli’deki bina davasına takipsizlik kararı!

Şişli’de, kendisine ait tarihi binada zedelenme meydana gelen ve bilirkişi tarafından “kusurlu” bulunan milli futbolcu Caner Erkin hakkındaki soruşturma, takipsizlikle sonuçlandı.

İşte Kadıköy'deki çöp apartmanı!

Kadıköy, Osmanağa Mahallesi’nde bulunan iki kardeşe ait tarihi binada biriktirilen çöpler adeta mahalleliyi canından bezdirdi.

Mimar William James Smith eserlerini kitapta topladı!

İstanbul’daki pek çok tarihi binada imzası olan İngiliz mimar William James Smith, cam ve demiri uyumlu bir biçimde kullanarak Osmanlı topraklarında bir ilki başardı. Sultan Abdülmecid’in de takdirini kazanan mimarın eserleri bir kitapta toplandı.

Aydın Karacasu Kültür Evi restore edildi!

Aydın Karacasu Belediyesi tarafından restore edilerek Kültür Evi olarak değerlendirilmesi kararlaştırılan Sarayaltı Caddesindeki tarihi binada yapılacaklar ve kurulması planlanan kooperatif konusunda bir toplantı gerçekleştirildi.

Caner Erkin 25 yıllığına kiraladığı tarihi binada tadilat başlattı!

Fenerbahçeli futbolcu Caner Erkin, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden 25 yıllığına kiraladığı Sirkeci’deki tarihi binada tadilat başlattı. İşte o tarihi bina...

Gaziantep'teki tarihi bina restore edildi!

UNESCO tarafından Gastronomi Kenti ilan edilen Gaziantep’te tarihi taş binada kebap ve lahmacun salonu hizmete açıldı. Eyüp Tavas, Gastronomi Kenti olan Gaziantep’in mutfağına katkılar sunacaklarını söyledi.

İzmit Arızlı'daki tarihi bina yıkılıyor!

İzmit’te bulunan ve aslına uygun bir şekilde yeniden inşa edilecek olan tarihi binada iş makineleri çalışmalara başladı. Adalı Apartmanı 1932 yılında Alman bir mimar tarafından tasarlanmıştı.

Bilecik'teki dönüşüm çalışmalarında tarihi kalıntılar bulundu!

Bilecik'te kentsel dönüşüm çalışmalarında SGK binasının hemen yanında bulunan bir alanda yıkım çalışması sonrası hareketli dakikalar yaşandı. Eski bir binada yıkım işlemi yapılırken, temelde tarihi kalıntılar bulundu.

1935 yılında Gümrük Başmüdürlüğü binası denize doğru kayıyor!

1935 yılında İstanbul Gümrük Başmüdürlüğü binasının rıhtım tarafındaki kısmı, temellerinin kum üzerinde bulunmasından dolayı denize doğru kaymaya başlamış. Çatlakların oluştuğu tarihi binada uzmanlar incelemede bulunacakmış.

Kastamonuda tarihi binada yangın Haberi

Kastamonuda tarihi binada yangın

Kastamonu'da henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangında, tarihi 3 katlı ev küle döndü.


Edinilen bilgiye göre, Kastamonu'nun Aktekke Mahallesi 23 Ağustos Sokak üzerinde Suat Azaklı'ya ait 3 katlı tarihi ahşap binada henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Yangın, kısa sürede büyüdü. Yangının İtfaiye ekiplerine haber verilmesine üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, diğer evlere sıçramadan yangına kısa sürede müdahale etti. Güçlüklü kontrol altına alınabilen yangında tarihi ahşap bina kullanılamaz hale geldi.


Ayrıca çıkan yangın nedeniyle emniyet güçleri, geniş güvenlik önlemleri alındı. Çevre evlere sirayet etme tehlikesi nedeniyle bazı evler, emniyet güçleri tarafından tahliye edildi. Vatandaşlar, telaşlı gözlerle yangının söndürülme çalışmalarını izledi.



Sabah...