03 / 05 / 2024

Kat bahçe nedir

Kat bahçe nedir

Arazi yetersizliği yüzünden betonarme yüksek binalar yapıldıkça ortaya çıkan kat bahçeleri, balkon tarzı bahçeler olarak karşımıza çıkıyor. Peki, kat bahçesi nedir? Kat bahçesi nasıl yapılır?

Edinilmiş mallara katılma rejimi nedir? Edinilmiş mallar nelerdir?

Edinilmiş mallara katılma rejimi, Türk Medeni Kanunu'na göre evlilik konusunda düzenleyici bir hukuki kavramdır. Bu rejime göre evlilik sürecinde edinilen mal ve kazançlar eşler arasında paylaştırılır. Edinilmiş mallara katılma rejimi nedir, edinilmiş mallar nelerdir?  

Apartmanlarda bahçe kime aittir?

Apartmanlarda ortak kullanım alanları hususu bazen sorun teşkil edebiliyor. Apartmanlardaki kat malikleri arasında en çok tartışma ise ortak bahçe kullanımı konusunda yaşanıyor. Peki, apartmanlarda bahçe kime aittir? İşte tüm merak edilenler...

Sinpaş Marina Ankara bahçe katı satılık!

Sinpaş Marina Ankara projesinde yer alan bahçe katları ile ilgili detaylar haberimizde yer alıyor. İşte  Sinpaş Marina Ankara bahçe katı detayları...

Acar Vadi projesinde bahçe kat villalar satışta!

İstanbul Acarkent'te konumlanan Acar Vadi projesinde bahçe kat villa ve daire alternatifleri satışa sunuldu. 

Bahçeşehir Canlar Cem Evi’nin temeli atıldı!

Başakşehir’de hayırseverlerin desteğiyle inşaatına başlanan Bahçeşehir Canlar Cem Evi’nin temeli, Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu’nun da katılım sağladığı törenle atıldı.

Dekar Kıyıbahçe Ödeme Korumalı Finans Modeli nedir?

Dekar Kıyıbahçe Ödeme Korumalı Finans Modeli ile ilgili detaylar haberimizde yer alıyor. Projede 2+1, 3+1 ve 4+1 daire tipleri bulunuyor.

Bahçeşehir Göleti 2 kat büyüyecek!

Atmaca Şirketler Grubu Başkanı Adem Atmaca, dün gerçekleştirdikleri basın toplantısında Bahçeşehir Göleti hakkında çok önemli açıklamalarda bulundu. 

Atakent Tema Bahçe fiyatları 2017!

Atakent Tema Bahçe fiyatları 2017 daire alanlarına ve kat planlarına göre değişiklik gösteriyor. İstanbul Atakent'te hayata geçirilen projede Artaş, Öztaş, Mesa, Kantur ortaklığıyla yükseliyor. 

Bahçeşehir Göleti 240 milyon TL’ye 2 kat büyüyecek!

Türkiye’de 1979 yılından bu yana Atmaca Elektronik A.Ş. olarak çalışmalarını sürdüren ve bünyesinde Sunny, Jumbo gibi markaları barındıran Atmaca Şirketler Grubu, son günlerde gündemi meşgul eden Bahçeşehir Göleti’yle ilgili basın toplantısı düzenledi.

Çatı bahçesi nedir? Emsale dahil mi?

Çatı bahçesi ile ilgili esaslar, Ekim 2017'de yürürlüğe girecek Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. Peki, çatı bahçesi nedir? Çatı bahçesi emsale dahil mi?

Lüks konut projelerinde çatı ve bahçe katı değerlendi!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Leyla İlhan bugünkü yazısında, lüks konut projelerinnden bahsetti. İlhan, konut projelerinde çatı ve bahçe katını değerlendiğini belirtti.

Konut projelerinin artık olmazsa olmazı bahçe katı!

Nazenin Proje Pazarlama Müdürü Duygu Taj, şehir hayatında bahçeli ev özlemini gidermeye çalışan insanların konut projelerinde bahçe katlarına daha çok ilgi göstermeye başladıklarını ifade etti.

Bahçeşehir Koleji Kütahya Kampüsü 2017-2018'de açılıyor!

Bahçeşehir Koleji Kütahya Kampüsü'nün lansmanı, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ve Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ'ın katılımıyla gerçekleşti.

Kat bahçe nedir Haberi

Kat bahçe nedir

Kat bahçesi nedir?

Arazi yetersizliği yüzünden betonarme yüksek binalar yapıldıkça ortaya çıkan kat bahçeleri, balkon tarzı bahçeler olarak karşımıza çıkıyor.


Kat bahçeleri, iklimlendirmesi sağlanarak yapılan bahçe düzenlemeleri olarak da tanımlanıyor.


Kat bahçeleri, rezidans ve yüksek katlı binaların, katlarında yer alan bahçe tipi balkonlara deniyor. Markalı konut projelerinin neredeyse hepsinde kullanılan kat bahçes içerisinde minik havuzlar, minyatür ağaçlar ve çeşit çeşit bitki türüne yer veriliyor.


Yeni konut projelerinin hemen hemen hepsinde yer alan kat bahçeleri, hem görkemli bir binada yaşayıp hem de doğa ile iç içe olabilme imkanı sunuyor.


İmar yönetmeliklerinde de yerini alan kat bahçelerine eskiden ortak alandan ulaşılması şart iken artık daireden ulaşılabiliyor. 


Kat bahçeleri, sunduğu mekânsal zenginlik, sağladığı doğal klimatizasyon gibi ek maliyeti de gerektiriyor.


Kat bahçeleri, yer aldığı kata veya katlara hizmet ediyor....