15 / 05 / 2024

kat irtifak dilekçe örneği

kat irtifak dilekçe örneği

Kat irtifakı projelerinin onaylanması için, belediyeye bir dilekçe ile başvuruda bulunuluyor. Dilekçenin eklerinde mimari projeye ve yönetim planına da yer veriliyor. İşte kat irtifakı dilekçe örneği...

Kat irtifakı nedir, nasıl kurulur? Kat irtifakı ile kat mülkiyeti arasındaki fark nedir?

Kat irtifakı, henüz devam eden bir inşaattan, daire veya iş yeri satın alan kişilerin sahip olduğu bir tapu çeşididir ve kurulumu Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nden alınacak bir belge ile gerçekleşir. Ancak kat irtifakı geçici bir süreliğine işlevseldir. İşte, kat irtifakı ve kat mülkiyeti hakkın

Isparta Emre Mahallesi'nde 7 kat imar izni için 281 dilekçe verildi!

Isparta Emre Mahallesi'nde 7 kat yapılaşma hakkı veren meclis kararı iptal edilmişti. Şimdi de kararın geri getirilmesi için belediyeye 281 dilekçe verildi.

Alikahya Kavanium İztop Park Evleri'nde kat malikleri dilekçe verdi!

Alikahya Kavanium İztop Park Evleri site sakinleri İztop Kooperatifi'nden oluşan site yönetiminden memnun olmadıkları için kat malikleri olarak yeniden site yönetimi oluşturulması için toplu olarak dilekçe verdi.

Kat mülkiyetine geçmek için dilekçe örneği!

Kat mülkiyeti, inşaat çalışmaları tamamlanmış bir yapının kat, daire, iş bürosu, dükkan gibi bağımsız bölümleri üzerinde bir dilekçe ile yapılan başvuru sonrasında kurulabiliyor. İşte kat mülkiyetine geçmek için dilekçe örneği..

Kat karşılığı inşaat sözleşmesinin feshi dilekçe örneği!

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi gecikme nedeniyle veya inşaatın “Önemli Ölçüde” kusurlu ve sözleşmeye aykırı yapılması gibi nedenlerle feshedilebiliyor. İşte kat karşılığı inşaat sözleşmesinin feshi dilekçe örneği..

Kat irtifakı ne işe yarar?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince taşınmaz mallar üzerinde kurulabilen haklar üzerinde kat irtifakı da yer alıyor. Bu hak, taşınmaz mal henüz inşa edilmeden ya da tamamlanmadan alınabiliyor. Peki, kat irtifakı ne işe yarar?

Kat irtifakı başvuru dilekçesi!

Bir taşınmaz mal için kat irtifakı tapusu alınabiliyor. İnşaat çalışmaları devam eden bir bağımsız bölüm için gerekli belgeler ve bir dilekçe ile belediyeye başvurulması gerekiyor. İşte kat irtifakı başvuru dilekçesi..

Kat irtifakı tapusu ile konut kredisi alınır mı?

Kat irtifakı, bir arsa üzerinde ileride kat mülkiyetine konu olmak üzere yapılacak veya yapılmakta olan bir yapının bağımsız bölümleri için o arsanın maliki tarafından kuruluyor. Peki, kat irtifakı tapusu ile konut kredisi alınır mı?

İpotek kaldırmak için dilekçe örneği!

Borç ödendiği takdirde ise ipotek tapu üzerinden kaldırılabiliyor. Borcun ödenmesine ve ipoteğin terkini talebine rağmen ipoteğin alacaklı tarafından kaldırılmaması halinde hukuki deliller ile birlikte dava açılabiliyor. İşte ipotek kaldırmak için dilekçe

Hacze itiraz dilekçe örneği!

Hacze itiraz etmek isteyen borçlunun, itirazını, ödeme emrinin tebliği tarihinden itibaren yedi gün içinde dilekçe ile icraya müracaat ediyor. İşte hacze itiraz dilekçe örneği..

Yapı kullanma izni için dilekçe!

İnşaat çalışmaları tamamlanan bir yapıda oturumun yasal olarak başlaması ve aboneliklerin alınabilmesi için yapı kullanma izninin alınması gerekiyor. Yapı kullanma izni için dilekçe ile belediyeye müracaat edilebiliyor...

Reddi miras için dilekçe örneği 2015!

Bir kimsenin vefatı halinde yasal mirasçıları, kalan mirasın borç olması nedeni ile mirası reddetmek isteyebiliyor. Peki, dilekçe nasıl yazılır? İşte reddi miras için dilekçe örneği 2015..

Vasiyetin iptali davası dilekçe örneği 2015!

Vasiyetnamenin iptal edilmesinde menfaati bulunan mirasçı veya vasiyet alacaklısı tarafından bir dilekçe ile hukuk mahkemesine açılabiliyor. İşte vasiyetin iptali davası dilekçe örneği 2015..

kat irtifak dilekçe örneği Haberi

kat irtifak dilekçe örneği

Kat irtifakı dilekçe örneği!

Kat irtifakı için dilekçe, projenin bağlı bulunduğu belediyeye veriliyor. Dilekçede onayı istenen kat irtifakı projesinin adres, mimari proje, yönetim planı ve bağımsız bölüm listesine yer veriliyor. Söz konusu kat irtifak dilekçe örneği aşağıda yer alıyor. 


Kat irtifakı dilekçesi..


BELEDİYE BAŞKANLIĞINA

                             .........



........ Beldesi, ………………………. mahalle, …………………… pafta, ………. ada, ………. nu.lı parsele almış olduğum ...../ …../ 20….. tarih ve C: ..... S: ..... D: ..... nu.lı yapı ruhsatına istinaden ekte sunduğum kat irtifakı projesinin onaylanmasını arz ederim.




Tarih : ...../ …../ 20…..

Adı Soyadı : ……………………….

T.C. Numarası : ….……………………

İmza : ….……………………




ADRES :

……………………………………….…………….

…………………………………………………….

………………………………………….………….

Telefon No. : …………………………………....


EKLER :

1–  Mimari proje (bağımsız...