30 / 04 / 2024

Isparta Emre Mahallesi'nde 7 kat imar izni için 281 dilekçe verildi!

Isparta Emre Mahallesi'nde 7 kat imar izni için 281 dilekçe verildi!

Isparta Emre Mahallesi'nde 7 kat yapılaşma hakkı veren meclis kararı iptal edilmişti. Şimdi de kararın geri getirilmesi için belediyeye 281 dilekçe verildi.



7 kat yapılaşma hakkı veren meclis kararının iptal ettiren Emre Mahallesi, şimdi de eski kararın geri getirilmesi için 281 dilekçe ile Belediye'ye başvurdu. Konu Belediye Meclisinin gündemine alındı. 


Isparta'da ilk olarak Gülistan Mahallesinde başlayan ve ardından Gülcü, Emre, Hisar ve Sülübey Mahalleleri ile devam edecek olan 'Kentsel Dönüşüm' uygulamasının getirdiği ilginç olaylara sahne oluyor. Bunlardan birisi de, Emre Mahallesinde yaşanıyor. 


7 KAT YAPILAŞMA HAKKI VERİLDİ AMA... 

Isparta Belediyesi, iki yıl önce Ağustos ayında Kentsel Dönüşüm için proje hazırladığı Emre, Gülcü, Hisar ve Sülübey Mahallelerinde kazandırılması planlanan 11 bin 700 metrekarelik yeşil alana karşılık mahallede uygulamanın hızlandırılarak mağduriyetin giderilmesi amacıyla belirtilen alanda konut alanlarında emsal 1,60 ve 7 kat yapılaşma hakları verilmesi ve adaların tek cephe kararı verilerek yeniden düzenlenmesine karar verdi. Böylece, bu mahallelerde şuanda 3 veya 4 kat olan kat yapılaşma izni 7 kata çıkarılmış oldu. 


ÖNCE 'TAMAM' DEDİLER SONRA 'VAZGEÇTİLER 

Meclisin bu kararını ilk önce olumlu karşılayarak tamam diyen Emre Mahallesi sakinleri daha sonra, 7 kat olayına itiraz ederek geçtiğimiz yıl Ağustos ayında matbu hazırlanan 87 ve İl Mahalli İdareler Müdürlüğü'nün 13 adet yazı ile ekinde bulunan 57 adet dilekçe ile belediyeye başvurdular. 


7 KAT HAKKI 3-4 KATA DÜŞTÜ 

Bunun üzerine; Belediye Meclisi, gelen itiraz dilekçeleri doğrultusunda geçtiğimiz yıl Aralık ayında yaptığı toplantıda başta Emre Mahallesi olmak üzere söz konusu mahallelere verilen 7 kat hakkını tekrar eski haline getirdi yani 3-4 kata düşürdü. 


BU DEFA DA KAT HAKKININ YENİDEN 7 KATA ÇIKARILMASINI İSTİYORLAR 

Emre Mahallesi, mahallelerindeki kat hakkının 7 katta 3-4 kata düşürülmesi üzerine tekrar Belediye'ye başvurarak bu defa da önceki yıl verilen 7 kat hakkının tekrar verilmesini talep ettiler. Mahalle Muhtarlığının dilekçesine 281 mahalle sakini imzasını atarak dilekçe Belediye'ye verildi. K



KONU MECLİS GÜNDEMİNE ALINDI VE BUGÜN KARARA BAĞLANACAK 

Gündem maddelerinin içinde bulunan ve imar planı tadilatlarının görüşülmesi maddesinin 10. sırasına bulunan; Emre Mahallesi Muhtarlığının 123 cadde, 125 cadde ve 3822 sokaklar arasında 5 Ağustos 2016 tarih ve 182 sayılı Belediye Meclis kararı ile onaylanan ve itiraz neticesinde iptal edilen plan değişikliğinin yeniden değerlendirilmesi teklifi konusu, Başkan Günaydın tarafından İmar Komisyonuna havale edilmesi meclis üyelerinin onayına sunuldu ve havalesi oy birliği ile kabul edildi. 

Konunun Cuma günü yani bugün yapılacak olan Belediye Meclisi Mart ayı son toplantısında karara bağlanması bekleniyor.




Geri Dön