06 / 05 / 2024

Kat İrtifak ücreti 2016

Kat İrtifak ücreti 2016

İnşaata başladıktan sonra da inşaata başlamadan önce de gerekli belgeler ile belediyeye başvuru yapılması halinde kat irtifakı kurulabiliyor. Peki, Kat İrtifak - Mülkiyet Projesi Ücreti 2016 ne kadar?

'Sendikalar mutlaka istemeli' diyen uzmandan asgari ücreti zamsız yükseltecek formül!

Asgari ücret artışı bugüne kadar olmadığı kadar merak edilen ve takip edilen bir konu haline geldi. İktidar, işçi ve işveren sendikalarının katılımı ile başlayacak pazarlıklar öncesinde asgari ücreti yükseltecek bir öneri geldi. İşte zam oranı ve işveren kesintilerini yükseltmeden çalışanın eline ge

Kat irtifakından kat mülkiyetine geçiş ücreti 2022!

Kat irtifakı kurulu bir gayrimenkulü kat mülkiyetine geçirmek isteyenler bu işlemin masraflarını araştırıyor. Peki, kat irtifakından kat mülkiyetine geçiş ücreti 2022 ne kadar?

Kat irtifakı-mülkiyet projesi ücreti 2022!

Bu yıl kat irtifakı-mülkiyet projesi için belediyelere ödenecek ücret belli oldu. İşte kat irtifakı-mülkiyet projesi ücreti 2022...

Çamlıca Kulesi giriş ücreti 2021!

Geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle hizmete açılan Çamlıca Kulesi ziyaretçilerini ağırlıyor. Peki Çamlıca Kulesi giriş ücreti 2021 ne kadar? İşte Çamlıca Kulesi giriş ücreti...

Kat irtifakından kat mülkiyetine geçiş ücreti 2021!

Kat irtifakı tapusu olan bir bağımsız bölüme kat mülkiyeti alınabilmesi için inşaatın tamamlanması ve tüm izinlerin alınması gerekiyor. Peki, kat irtifakından kat mülkiyetine geçiş işlemleri nasıl yapılıyor? İşte kat irtifakından kat mülkiyetine geçiş ücreti 2021...

İmar barışı cins değişikliği ücreti 2021!

İmar barışı kapsamında ruhsatsız yapılar adına cins değişikliği işlemi yapılarak kat mülkiyeti tesis edilebiliyor. Peki, imar barışı cins değişikliği ücreti 2021 ne kadar? 

TOKİ 50 bin konut başvuru ücreti 2019!

TOKİ'nin talep topladığı 50 bin konut projesinde daire fiyatları ve başvuru ücretleri daire tipine göre değişiyor. Kampanyaya katılmak isteyenler için başvuru dönemi başladı. Peki başvuru ücretleri ne kadar? İşte TOKİ 50 bin konut başvuru ücreti 2019...

Kat İrtifakı-Mülkiyet Projesi Ücreti 2019!

Kat İrtifakı-Mülkiyet Projesi Ücreti için belediyeye belli bir ücret ödenmesi gerekiyor. Peki, Kat İrtifakı-Mülkiyet Projesi Ücreti 2019 ne kadar?

İmar barışı cins değişikliği ücreti 2018!

İmar barışı kapsamında ruhsatsız yapılar adına cins değişikliği işlemi yapılarak kat mülkiyeti tesis edilebiliyor. Peki, imar barışı cins değişikliği ücreti 2018 ne kadar?

Hakan Tütüncü'den inşaat ruhsat ücreti müjdesi!

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kepez İlçesi Müteahhitler Derneği’nin toplantısına katıldı. Hakan Tütüncü, inşaat ruhsat ücreti müjdesi verdi. 

Site yönetmeliği 2017!

Site yönetmeliği olan Toplu Yapılarda Kat Mülkiyeti ve Kat İrtifakı Tesisine Dair Yönetmelik kapsamında site yönetimi, site yöneticisi, site sakinlerinin hak ve sorumlulukları yer alıyor..

Gebze Emlak Konutları 3. etap katılım bedeli!

Gebze Emlak Konutları 3. etap katılım bedeli 5 bin TL olarak belirlendi. Kurada çıkmayanlara, katılım ücreti 1 ay içerisinde iade ediliyor...

Kat mülkiyetine geçiş ücreti 2016!

Kat mülkiyeti tamamlanmış ve iskan izinleri alınmış bir yapının bağımsız bölümleri üzerinde kurulabiliyor. Bu süreçte belediyeye belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. Peki, kat mülkiyetine geçiş ücreti 2016 ne kadar?

Kat İrtifak ücreti 2016 Haberi

Kat İrtifak ücreti 2016

Kat İrtifak - Mülkiyet Projesi Ücreti 2016!

İnşa çalışmaları başlanan ve biten bir bina üzerinde kat irtifakı ve kat mülkiyeti kurulabiliyor.


Kat irtifakı; Bir arsa üzerinde ileride kat mülkiyetine konu olmak üzere yapılacak veya yapılmakta olan bir veya birden çok yapının bağımsız bölümleri için o arsanın maliki veya ortak malikleri tarafından kurulan hak olarak karşımıza çıkıyor.


Kat mülkiyeti ise, inşaatı tamamlanmış ve iskan belgesine sahip yapılar üzerinde yapılan satışlarda kazanılan mülkiyet hakkına deniyor.


İnşaata başladıktan sonra da inşaata başlamadan önce de gerekli belgeler ile belediyeye başvuru yapılması halinde kat irtifakı kurulabiliyor. Peki, Kat İrtifak - Mülkiyet Projesi Ücreti 2016 ne kadar?


Kat İrtifak - Mülkiyet Projesi Ücreti 2016

Proje Başına adet 65 TL harç bedeli tahsil ediliyor.  


Gecekondu Önleme Bölgesi Planı ve İmar Islah Planı...