07 / 05 / 2024

kat irtifaklı taşınmazlar

kat irtifaklı taşınmazlar

Kat irtifakı ile kat mülkiyeti arasındaki farkların başında kat mülkiyetinin tamamlanmış yapı veya yapılarda, kat irtifakının ise yapılmakta veya ileride yapılacak olan yapılar için verildiği geliyor...

Adese Gayrimenkul'ün vefa sözleşmesine konu taşınmazlarının devir süreci başladı!

Adese Gayrimenkul ile Vakıfbank, Vakıf Katılım Bankası, Garanti Bankası, Şekerbank ve Burganbank arasında düzenlenmiş olan vefa sözleşmelerine ilişkin 388 milyon 7 bi 97 TL ödeme yapıldı ve taşınmazların şirkete devri süreci başlatıldı. 

Kamu taşınmazlarının turizme tahsisinde yeni düzenleme!

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yer aldı. İşte kamu taşınmazlarının turizme tahsisinde yapılan yeni düzenlemeler..

Kamu taşınmazlarının turizm yatırımlarına tahsisi yönetmeliğinde değişiklik!

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelik kapsamında değişiklik yapıldı. İşte yönetmelikte yapılan yeni düzenlemeler...

İbadethaneler ile kamu taşınmazlarının imar barışı başvurusu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, ibadethaneler ile kamu taşınmazlarının imar barışı başvurusu hakkında duyuru yayımlandı.. 

Kamu taşınmazlarında eğitim ve yurt faaliyetleri üst hakkı yönetmeliği!

Kamu Taşınmazları Üzerinde Eğitim ve Yurt Faaliyetleri İçin Üst Hakkı Tesis Edilmesine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'nin bugünkü sayısınd yer aldı..

Dernekler kamu taşınmazları üzerinde eğitim ve yurt binası yapabilecek!

Kamu Taşınmazları Üzerinde Eğitim ve Yurt Faaliyetleri İçin Üst Hakkı Tesis Edilmesine İlişkin Yönetmelikte yapılan düzenlemeye göre, dernekler kamu taşınmazları üzerinde eğitim ve yurt binası yapabilecek...

Türkiye Şeker Fabrikaları Tokat'taki taşınmazları kiraya veriyor!

Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş Genel Müdürlüğü tarafından Tokat İli ve İlçelerinde bulunan muhtelif taşınmazlar 1 yıl süreyle kiraya veriliyor...

Hazine Taşınmazları Yönetmeliği'nde değişiklik!

Hazine Taşınmazları Yönetmeliği'nde değişiklik yapıldı. Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer aldı..

Karayolları Genel Müdürlüğü taşınmazlarının idaresi yönetmeliği!

Karayolları Genel Müdürlüğünün Mülkiyetindeki Taşınmazlar ile Kullanımındaki Alanların İdaresine İlişkin Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi...

Kamu taşınmazlarındaki turizm yatırımları yönetmeliği 2018!

Kamu Taşınmazları Üzerindeki Turizm Yatırımlarının Sürelerinin Uzatılması ile Satışına İlişkin Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı..

Kamu idarelerinin Hazine taşınmazlarına tahsis talepleri şekillendi!

Bugünkü Resmi Gazete'de yer alan Milli Emlak Genel Tebliği (Sıra No: 384) ile kamu idarelerinin Hazine taşınmazlarına tahsis talepleri şekillendi..

Devlet, kamu taşınmazlarından 4,5 milyar TL kazandı!

Devletin geçen yıl kamuya ait taşınmazların kira, satış ve irtifak haklarından elde ettiği gelir, bir önceki yıla kıyasla yüzde 30,6 arttı ve 4,5 milyar liraya ulaştı.

Kamu Taşınmazlarının Yatırımlara Tahsisi Tebliği 2018!

Kamu Taşınmazlarının Yatırımlara Tahsisine İlişkin Usul ve Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Usul ve Esaslar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. 

kat irtifaklı taşınmazlar Haberi

kat irtifaklı taşınmazlar


Kat irtifakı ile kat mülkiyeti arasındaki farklar!


- Kat mülkiyeti tamamlanmış yapı veya yapılarda kurulabiliyor. Kat irtifakı ise yapılmakta veya ileride yapılacak olan yapılar için geçerli oluyor.

- Kat mülkiyeti kurulmuş olan taşınmaz üzerindeki bağımsız bölümler ve eklentileri bağımsız olarak satın alınabiliyor, devredilebiliyor. Kat irtifakı hakkı ise ancak arsa payının satılmasıyla el değiştirebiliyor.

- Kat mülkiyeti kurulmuş olan bağımsız bölümler tapuda bağımsız olarak Kat Mülkiyeti Kütüğüne tescil olunmuş oluyor. Kat irtifakı ise, arsanın kayıtlı olduğu kütüğün beyanlar hanesinde belirtilmek suretiyle genel hükümlere göre tescil ediliyor.

- Birlikte (elbirliği yada paylı) mülkiyete tabi bir taşınmazda, kat mülkiyetine geçilmesi yoluyla ortaklığın giderilmesi mümkün olmakla beraber kat irtifakı kurulması suretiyle ortaklığın giderilmesi istenemiyor.


Kat irtifakı ile kat mülkiyeti arasındaki benzerlikler!


- Kat mülkiyeti ve kat irtifakı resmi senetle...