05 / 05 / 2024

kat maliki hakkı

kat maliki hakkı

Kat mülkiyeti kurulan bir anagayrimenkuldeki bağımsız bölümlerin sahipleri olan kat maliklerinin hem kendi bağımsız bölümleri üzerinde hem ortak yerler üzerinde bazı hak ve sorumlulukları bulunuyor. İşte kat maliklerinin hakları 2015...

MHR GYO Ataşehir projesinde son dakika! MHR GYO Ataşehir nerede?

MHR GYO Ataşehir projesi kapsamında kat maliki ve arsa sahipleri ile sözleşme imzalamayı sürdürüyor. Peki MHR GYO Ataşehir nerede? İşte ayrıntılar... 

Elon Musk çıldırdı: Arkadaşını getir Tesla’yı götür kampanyası

Elon Musk'a ait otomobil markası Tesla, arkadaşlarına yeni bir otomobil aldıran araç sahiplerine, ücretsiz Model 3 Performace çekilişine katılma hakkı veriyor. İşte detaylar...

Ön siparişe katılma ve teslim alma hakkı kazanacaksınız! Togg NFT açık artırması başlıyor!

Milli araba Togg akıllı cihaza ön sipariş hakkı sunan NFT açık artırması yarın akşam saat 19.23'te Trumore uygulamasında olacak. NFT satın alan kullanıcılar, ön siparişe katılma ve teslim alma sıralamasında hak sahibi olacak.

A101’den Coca-Cola Zero Sugar al, Dünya Kupası’nı Katar’da tribünden izle! Detaylar haberde!

A101 zincir mağazalarından Coca-Cola Zero Sugar 4x1L alan şanslı 60 kişi Katar’da düzenlenecek Fifa Dünya Kupası’na katılma hakkı elde edecek. İşte kampanya detayları!

Çatı katında oturanlar dikkat! Sizin de başınıza gelebilir! Resmen açıklandı!

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde binaların çatı katlarında yaşanan sorunları kaleme aldı. Peki çatı katındaki onarım sorunu nasıl çözülür? Çatı onarımları nasıl ypılır? Çatı onarımı için her kat maliki ödeme yapmak zorunda mı? İşte detaylar ve Tamer Heper'in okuyucusunun sor

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile Kat Mülkiyeti Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile Kat Mülkiyeti Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun bugünkü 31796 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Kat maliki, çatıyı teras yapabilir mi?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında çatının kullanımını yazdı. Peki kat maliki, çatıyı teras yapabilir mi?

Kat malikleri kurulu toplantısı pandemide nasıl yapılır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde konut sitelerindeki kat maliki toplantılarının pandemi sebebiyle ertelenip ertelenemeyeceğini kaleme aldı.

Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ!

Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğ (Sayı: 2021/14)’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31716 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Güngören'de komşusuyla anlaşana 1 kat fazla imar hakkı verilecek!

Kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandıran Güngören Belediyesi, komşusuyla anlaşana 1 kat fazla imar hakkı verecek.

Çatıyı teras olarak kullanan kat maliki şikayet edilebilir mi?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında, çatı katını teras olarak kullanan kat maliklerinin şikayet edilip edilemeyeceği sorusunu yanıtladı.

Apartman aidat borcu zamanaşımı!

Apartmanda gider ve avans payının tamamını ödemeyen kat maliki zamanaşımı süresi için gecikme tazminatı ödüyor. Peki apartman aidat borcu zamanaşımı süresi ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Kat mülkiyeti kanunu 2021!

Apartman ve konut sitelerinde kat maliki ve kat irtifakı sahiplerinin hakları, kat mülkiyeti kanunu kapsamında değerlendiriliyor. İşte kat mülkiyeti kanunu 2021...

kat maliki hakkı Haberi

kat maliki hakkı

Kat maliklerinin hakları 2015!

Kat mülkiyeti kurulan bir anagayrimenkuldeki bağımsız bölümlerin sahipleri kat maliki olarak ifade ediliyor. Kat maliklerinin hem kendi bağımsız bölümleri üzerinde hem ortak yerler üzerinde bazı hak ve sorumlulukları bulunuyor.


Kat maliklerinin hak ve sorumlulukları şu şekilde sıralanıyor:

- Kat malikleri kendilerine ait bağımsız bölümler üzerinde, bu kanunun ilgili hükümleri saklı kalmak şartiyle, Medeni Kanunun maliklere tanıdığı bütün hak ve yetkilere sahiptirler.


Kat malikleri anagayrimenkulün bütün ortak yerlerine, arsa payları oranında, ortak mülkiyet hükümlerine göre malik olurlar.

Kat malikleri ortak yerlerde kullanma hakkına sahiptirler; bu hakkın genel kömürlük, garaj, teras, çamaşırhane ve çamaşır kurutma alanları gibi yerlerdeki ölçüsü, aksine sözleşme olmadıkça, her kat malikine ait arsa payı ile oranlıdır.


Kat maliklerinin sorumlulukları:

Kat malikleri, gerek bağımsız bölümlerini, gerek eklentileri ve ortak yerleri kullanırken...