28 / 08 / 2024

kat malikine nereye şikayet edilir

kat malikine nereye şikayet edilir

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, kat maliklerinin apartmanda bazı sorumlulukları bulunuyor. Kat maliki, apartmana zarar vermemekle ve birbirinin haklarını çiğnememekle sorumlu oluyor. Peki, apartmana zarar veren kat malikine ne yapılır?

Apartmanlarda ortak alan işgali nereye şikayet edilir?

Apartmanlarda kat maliklerinin kullanımına ayrılmış olan her yer ortak alan olarak ifade ediliyor. Merdiven boşlukları, kömürlük, bahçe hatta duvarlar dahi ortak alandır. Peki, apartmanlarda ortak alan işgali nereye şikayet edilir?

Deprem vergileri kalem kalem nereye harcandı?

Deprem vergilerinin kalem kalem nereye harcandığı ortaya çıktı. Toplanan deprem vergisinden 10 kat fazla harcama yapıldı...

Ödenmeyen site aidatı için evdeki herkese haciz!

Yargıtay 20. Hukuk Dairesi, ödenmeyen site aidatlarıyla ilgili çok çarpıcı bir karara imza attı. Buna göre, ödenmeyen aidatlarla ilgili yalnızca kat malikine değil, malikin eşine, çocuklarına ya da evde yaşayan herhangi birine icra takibi yapılabilecek...

Apartmandaki terasın kullanım hakkı kime ait?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun ''Binamızda terası çatı katı maliki kullanıyor. Terasın çatı katı malikine ait olduğu hukuki bir gerçek midir? ''sorusunu yanıtladı.

Kat irtifakı kurulması için gerekenler!

Henüz yapı yapılmamış veya yapısı tamamlanmamış bir arsa üzerinde kat irtifakı kurulabiliyor. Peki, kat irtifakı nasıl kurulur? Kat irtifakı kurulması için gerekenler nelerdir? Kat irtifakı için nereye başvurulur?

Ortaköy Naciye Sultan Sitesi’nin havuzu imara aykırı çıktı!

İstanbul Ortaköy’deki lüks bir sitenin havuzu ve otoparkı kaçak çıktı. Konu yargıya taşındı Bilirkişi, “Yapılar Boğaziçi İmar Kanunu’na aykırı” dedi. 54 kat malikine yıkım için yazı gitti.

Görevini yapmayan apartman yönetimi nereye şikayet edilir?

Bir apartmanda kat malikleri genel kurulu tarafından seçilen apartman yönetiminin yapması gereken bazı görevler bulunuyor. Peki, görevini yapmayan apartman yönetimi nereye şikayet edilir?

Kat irtifakı için nereye başvurulur?

Bir arsa üzerinde ileride kat mülkiyetine konu olmak üzere yapılacak veya yapılmakta olan bir veya birden çok yapının bağımsız bölümleri için kat irtifakı kurulabiliyor. Peki, Kat irtifakı için nereye başvurulur?

Üst komşu gürültü yapıyor nereye şikayet edilir?

Apartmanlar ile konut sitelerinde, belirlenen kurallara uymayan ve sürekli gürültü yapan bir kat malikinin olduğunu düşünelim. Üst komşu gürültü yapıyor nereye şikayet edilir? İşte yanıtı..

Apartman aidatını ödemeyen kat malikine ne yapılır?

Apartmanda ortak kullanım alanları için yapılan giderler ile günlük hizmetler için apartman aidatının tüm daire sakinleri tarafından ödenmesi gerekiyor. Peki, apartman aidatını ödemeyen kat malikine ne yapılır?

Aidatını ödemeyen kat malikine uyarı yazısı!

Kat malikleri apartmandaki ortak giderlerine ve bunlar için toplanacak avansa eşit olarak katılmak ile yükümlü oluyor. Bu yükümlülüğünü yerine getirmeyenlere, yönetim uyarıda bulunabiliyor. Peki, aidatını ödemeyen kat malikine uyarı nasıl yapılır?

Kaçak kat ihbarı nereye yapılır?

Yetkili idareden inşaat ruhsatı alınmadan başlanılan ve ruhsatına uygun olarak inşa edilmeyen yapılar kaçak olarak nitelendiriliyor. Peki kaçak kat ihbarı nereye yapılır? İşte kaçak kat şikayetleri...

Bina yönetimi nereye şikayet edilir?

Kat malikleri Genel Kurul toplantısında seçilen bina yöneticisinin kat maliklerine ve binaya karşı bazı sorumlulukları bulunuyor. Ancak bina yöneticisi görevlerini yerine getirmez ya da aksatır ise ne yapılabilir? Bina yönetimi nereye şikayet edilir?

kat malikine nereye şikayet edilir Haberi

kat malikine nereye şikayet edilir

Apartmana zarar veren kat maliki!

Apartmanda kat maliklerinin birbirlerine ve apartmana karşı olan hak ve sorumlulukları Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında açıklanıyor. Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, kat maliki apartmana zarar vermemekle ve birbirinin haklarını çiğnememekle sorumlu oluyor. Peki, apartmana zarar veren kat malikine ne yapılır?


Madde 18 – Kat malikleri, gerek bağımsız bölümlerini, gerek eklentileri ve ortak yerleri kullanırken doğruluk kaidelerine uymak, özellikle birbirini rahatsız etmemek, birbirinin haklarını çiğnememek ve yönetim planı hükümlerine uymakla, karşılıklı olarak yükümlüdürler. 


Bu kanunda kat maliklerinin borçlarına dair olan hükümler, bağımsız bölümlerdeki kiracılara ve oturma (Sükna) hakkı sahiplerine veya bu bölümlerden herhangi bir suretle devamlı olarak faydalananlara da uygulanır; bu borçları yerine getirmeyenler kat malikleriyle birlikte, müteselsil olarak sorumlu olur. 

Anayrimenkulün bakımı, korunması ve zarardan sorumluluk: 

Madde 19 – Kat...