28 / 04 / 2024

Kat malikinin genel kurul toplantısına çağrılmaması

Kat malikinin genel kurul toplantısına çağrılmaması

Kat malikleri kurulu, yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim planında gösterilen zamanlarda toplanır. Peki kat maliki toplantıya çağrılmazsa ne olur? Kat malikinin toplantıya çağrılmaması esasları..

Emlak Katılım Bankası Genel Müdürü Nevzat Bayraktar istifa etti!

Emlak Katılım Bankası’nın Genel Müdürü Nevzat Bayraktar kendi isteğiyle görevinden ayrıldığı gündeme gelirken, konu ile ilgili Banka’dan herhangi bir açıklama gelmedi. 

Vakıflar Genel Müdürlüğü Gaziantep'te kat karşılığı inşaat yaptıracak!

Vakıflar Genel Müdürlüğü Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Gaziantep Şehitkamil ve Şahinbey'de kat karşılığı inşaat yaptıracak. İşte detaylar...

Binası kentsel dönüşüme girecekler dikkat! Resmen açıklandı!

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde binalardaki kentsel dönüşümün kat malikinin izni olmadan yapılıp yapılamayacağını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o köşe yazısı...

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın olağan genel kurul kararları tescil edildi!

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın 19 Mart 2021 tarihinde gerçekleştirilen Olağan Genel Kurul Toplantısında alınan Kararlar, 2 Nisan 2021 tarihinde İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü tarafından tescil edildi.

Pandemi sürecinde bina toplantıları nasıl yapılacak?

Posta yazarı Tamer Heper 'Oturduğumuz sitede kat malikleri genel kurul toplantısı pandemi bahane edilerek temsilciler kurulu ve yönetim kurulu başkanı tarafından yapılmıyor. Konu ile ilgili şikayet hakkımızı veya yönetime karşı itirazımızı ne şekilde yapabiliriz?' sorusunu cevapladı.

Yüksek aidatlar nasıl önlenir?

Yüksek aidatları önlemenin en kolay yolu, şikayet yerine kat malikleri genel kuruluna katılmak

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Aidat ödememek mümkün mü?

Posta yazarı Tamer Heper 'Binamızda virüs korkusu ile katılmadığımız kat malikleri toplantısı yapıldı. Birkaç daire sahibi de gitmemiş. Üç beş kat malikinin katıldığı ikinci toplantıda dışarıdan yönetici seçilmiş. Seçimi kabul etmiyoruz, aidat ödememeyi düşünüyoruz. Bu mümkün mü?' sorusunu cevapladı

Kiracının ödemediği aidattan kim sorumludur?

Kiracının ödemediği aidatlardan dolayı kat malikinin kendisi de sorumlu mudur?  Kat maliki olarak karşılaşabileceği hukuki sorunlar neler olabilir? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Aidat borcunuzu takip edin! itiraz hakkınız var!

Kat malikinin aylık ödemelerini düzenli olarak takip etmesi gerekiyor. İşletme projesi ile kendisine bildirilen aidata itirazı olmayan kat maliki işletme projesinin kesinleşmesiyle itiraz edemiyor.

Kurallara uymayan ev sahibi bile olsa dava açabilirsiniz!

Kat maliklerinden biri kendisine düşen borçları ve yükümleri yerine getirmemek suretiyle diğer kat maliklerinin haklarını, onlar için çekilmez hale gelecek derecede ihlal ederse, onlar, o kat malikinin müstakil bölümü üzerindeki mülkiyet hakkının kendilerine devredilmesini hakimden isteyebiliyor.

Kat malikleri kurulunda ortak alanlar için karar alınır mı?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Kat malikleri genel kurulunda, koronavirüsten dolayı havuz doldurmama kararı alınabilir mi?' sorusunu yanıtladı.

Nevzat Bayraktar, Emlak Katılım Bankası Genel Müdürü oldu!

Türkiye Emlak Katılım Bankası AŞ, 11 Şubat 2020 tarihli Yönetim Kurulu kararıyla, genel müdürlük görevine Nevzat Bayraktar atandı...

28 maddede sitelerde genel giderlere katılım!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "sitelerde genel giderlere katılım" konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Kat malikinin genel kurul toplantısına çağrılmaması Haberi

Kat malikinin genel kurul toplantısına çağrılmaması

Kat malikinin toplantıya çağrılmaması!

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince kat malikleri kurulu, yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim planında gösterilen zamanlarda, eğer böyle bir zaman gösterilmemişse, her takvim yılının ilk ayı içinde toplanır. 


Toplu yapılarda ise kurullar, en geç iki yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim plânlarında gösterilen zamanlarda, böyle bir zaman gösterilmemişse, ikinci takvim yılının ilk ayı içinde toplanır. Peki kat maliki toplantıya çağrılmazsa ne olur?


Kat malikinin toplantıya çağrılmaması..


Yargıtay 18. H.D 1993/5099 E, 1993/7087 K.


Olağanüstü toplantıya davet kat maliklerine imza ettirilecek bir çağrı kâğıdı ile de mümkündür.


DAVA: Dava dilekçesinde itirazın iptali istenilmiştir. Mahkemece davanın kısmen kabulü cihetine gidilmiş, hüküm davacı vekili tarafından temyiz edilmiştir.


Temyiz isteminin süresi içinde olduğu anlaşıldıktan sonra dosyadaki bütün kağıtlar okunup gereği düşünüldü:


KARAR: Mahkemece bilirkişinin davalının...