05 / 05 / 2024

Katar Gazzeyi Yeniden İmar Komitesi

Katar Gazzeyi Yeniden İmar Komitesi

Katar Gazze'yi Yeniden İmar Komitesi'nin finanse ettiği "Onurlu konut" isimli proje kapsamında ilk grup için ödemelerin yapıldığı belirtildi.

Türkiye, Kabil Havaalanı'nın onarımı için Katar'la ortak çalışıyor!

Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman el-Sani, ülkesinin, Afganistan'ın başkenti Kabil'deki havaalanının yeniden uygun hale getirilmesi amacıyla Türkiye ile çalıştığını belirtti. 

Katar, Gazze'nin yeniden imarı için 500 milyon dolar destek verecek!

Katar, İsrail'in 10 Mayıs 2021 itibariyle başlayan ve aralıksız devam eden saldırılarında hasar gören Gazze'nin yeniden imarı için destek sağlayacak.

Katar'dan Gazze'ye 1 milyon dolarlık imar yardımı!

Katar, İsrail'in Gazze'ye gerçekleştirdiği saldırılarda yıkılan ya da zarar gören evlerin, yeniden imarı ve restorasyonunda kullanılmak için 1 milyon dolar yardımda bulundu.

10 maddede Katar’ın Türkiye yatırımları!

Önceki gün Katar Emiri'nin annesinin Kanal İstanbul projesi güzergahında satın aldığı arazi gözleri yeniden Katar'a çevirdi. CHP’li Gürsel Tekin, "Katarlılar özel ve ayrıcalıklı uygulamalara sahipler" dedi...

Hamas ile Katar İmar Komitesi yardım projelerini görüştü!

Hamas Hareketi Gazze sorumlusu Yahya Sinvar, Katar Gazze'yi Yeniden İmar Komitesi Başkanı Muhammed el-İmadi ile Gazze'ye yardım projelerini görüştüler. 

Süleymaniye yenileme projesi Katar’ın TOKİ’sine emanet!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tarihi eserlerin Katar ile ortaklaşa yıkılıp yeniden yapılacağını açıklamasıyla tarihi yarımadada hareketlilik başladı.

Körfez'den Irak'ın yeniden imarına tam destek!

Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil Cubeyr ve BAE Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Enver Karakaş Irak'ın yeniden imarına tam destek verdi...

Katar'ın Gazze'ye imar desteği devam ediyor!

Katar Emiri Şeyh Temim,  Gazze'nin yeniden imarı ve Filistin halkına yönelik desteğinin devam ettiğini ifade etti.

Katar Hayır Kurumu 50 konutu teslim etti!

Katar Hayır Kurumu'nun (Qatar Charity) tarafından Gazze Şeridi'nin yeniden imarı kapsamında inşa edilen 50 konut sahiplerine teslim edildi. 

Katar, Gazze'de 500 milyon dolarlık projeye imza attı!

Katar Gazze'yi Yeniden İmar Komites" Başkanı Büyükelçi Muhammed el-İmadi, Gazze'yi ziyaret etti. İmadi, Katar'ın son 5 yılda Gazze'de yaklaşık 500 milyon dolarlık projeye imza attığını açıkladı.

Katar'dan Gazze'de evlerin onarılmasına mali destek!

Katar Gazze'yi Yeniden İmar Komitesi'nin finanse ettiği "Onurlu konut" isimli proje kapsamında ilk grup için ödemelerin yapıldığı belirtildi.

Katar RAF, Gazze'de 15 evi yeniden inşa etti!

Katar RAF yardım kurumunun, İsrail saldırılarında evi yıkılan Gazzeliler için geliştirdiği proje kapsamında inşa edilen 15 ev sahiplerini buldu.

FIFA’nın 2022 Dünya Kupası Katar projesi Türk inşaatçılar için kabus oldu!

Katar’da düzenlenecek 2022 Dünya Kupası’nın rüşvet skandalı nedeniyle iptalinin yeniden gündeme geldi. FIFA’nın 2022 Dünya Kupası’nı Katar’dan alma ihtimali Türk inşaatçılar için kabus oldu. Müteahhitler 30 milyar dolarlık iş almayı hayal ediyordu.

Katar Gazzeyi Yeniden İmar Komitesi Haberi

Katar Gazzeyi Yeniden İmar Komitesi

Katar'ın Gazze Şeridi'ndeki yoksul ailelerin evlerinin onarımı için mali yardımda bulunduğu bildirildi.


Katar Gazze'yi Yeniden İmar Komitesi'nden yapılan yazılı açıklamada, komitenin finanse ettiği "Onurlu konut" isimli proje kapsamında ilk grup için ödemelerin yapıldığı belirtildi.


Gazze'deki Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nın iş birliğiyle seçilen toplam 127 aileyi kapsayan projenin ilk listesinde 28 ailenin yer aldığı ifade edilen açıklamada, bir evin onarımı için ortalama 8 bin dolar ayrılacağı, söz konusu proje kapsamındaki evlerin onarımının yaklaşık maliyetinin bir milyon dolar olacağı kaydedildi.


Açıklamada, projeden faydalanan ailelerin evlerini kendileri onaracağı aktarıldı.


Katar, Gazze'de İsrail'in son saldırılarının ardından bölgenin yeniden imarı ve sağlık merkezlerinin geliştirilmesi başta olmak üzere çeşitli yardım ve kalkınma projelerini hayata...