05 / 05 / 2024

katar islam bankası bank asya ile ortakmı olacak

katar islam bankası bank asya ile ortakmı olacak

Katılım bankacılığının önde gelen isimlerinden Bank Asya, ülke ve bölge ekonomisine verdiği finansman desteğini artırmak için Katar’ın en büyük İslami bankası Qatar Islamic Bank (QIB) ile ortaklık görüşmelerine başlamıştı...

İslam Memiş'ten flaş açıklama! Merkez Bankası açıklamasını önceden duyurdu!

Merkez Bankası Kasım ayı faiz kararını yarın açıklayacak. Ekonominin beklediği faiz kararının tek haneli bir değere indirileceği söyleniyor. Altın ve finans piyasaları uzmanı İslam Memiş de konuyla ilgili tahminlerini yayınladı.

'Kesin' diyen İslam Memiş Merkez Bankası'nın faiz kararını açıkladı!

Deneyimli ekonomist İslam Memiş, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararı öncesi öngörüsünü paylaştı.

Merkez Bankası faizi 'pas geçerse' dolar ne olur? Piyasa uzmanı İslam Memiş nefes kesen açıklamayı yaptı...

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası bugün Para politikası faiz kararını açıklamadan önce İslam Memiş'ten nefes kesen dolar açıklaması geldi.

Piyasa Kahini İslam Memiş Merkez Bankası’nın faiz kararı öncesi gram altın ve dolar için büyük zirveyi açıkladı

Altın ve Piyasalar Uzmanı İslam Memiş, 23 Haziran’da açıklanacak olan Merkez Bankası’nın faiz kararı öncesi gram altın ve dolar için tahminlerde bulundu.

Merkez Bankası'nın brüt rezervleri 8 milyar dolar arttı!

Merkez Bankası'nın toplam rezervleri Katar swap anlaşmasının yapıldığı 22 Mayıs ile biten haftada 8 milyar dolar arttı.

TCMB ile Katar Merkez Bankası arasındaki swap tutarı yükseltildi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ile Katar Merkez Bankası arasındaki swap tutarı tadil edilerek 15 milyar ABD doları karşılığı Türk lirası ve Katar riyaline yükseltildi.

Merkez Bankası ile Katar Merkez Bankası arasındaki swap tutarı yükseltildi!

Yerel para birimleri üzerinden gerçekleştirilen ticareti kolaylaştırmayı hedefleyen swap anlaşması 5 milyar dolar karşılığı Türk lirası ve Katar riyaline yükseltildi.

QNB, Türkiye'de emlak danışmanlığı verecek!

Katar Ulusal Bankası (QNB), müşterilerine Türkiye pazarında emlak danışmanlığı hizmeti sağlamak üzere Realty World Turkey ile anlaşma imzaladı.

2. Expo Turkey by Qatar bugün başlıyor!

MÜSİADA Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, MÜSİAD’ın Yurt Dışı Teşkilatlanma Komisyonu Başkanı İbrahim Uyar ve Katar Ticaret Bankası üst düzey yöneticisi Atilla Kuruçayırlı ile birlikte bugün başlayacak fuar dolayısıyla dün basın toplantısı gerçekleştirdiler. 

Türkiye Varlık Fonu ile Katar Devlet Fonu ortak oluyor!

THY, Milli Piyango, Ziraat Bankası, Halk Bankası gibi Türkiye’nin dev şirketlerini portföyünde bulunduran Türkiye Varlık Fonu ile Katar Devlet Fonu ortak oluyor. İşte Para Dergisi’ndeki o haber...

Merkez Bankası Katar’da temsilcilik açtı!

Dünyada 5 büyük kentte temsilcilik açan Merkez Bankası şimdi de Katar’da temsilcilik açtı

İslam Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'deki yatırımlara destek!

İslam Kalkınma Bankası (IDB) Başkanı Ahmed Muhammed Ali el-Medeni, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından, Türkiye'de sağlıklı yatırım ortamını devam ettirmeye yönelik her türlü konuda desteğe hazır olduklarını belirtti.

İslam Kalkınma Bankası, Gazze'deki 260 evi yeniden inşa edecek!

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) Sözcüsü Adnan Ebu Hasene, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "UNRWA ile İslam Kalkınma Bankası dün, tamamen yıkılan 260 evin yeniden inşası konusunda anlaşma imzaladı." dedi.

katar islam bankası bank asya ile ortakmı olacak Haberi

katar islam bankası bank asya ile ortakmı olacak


Katılım bankacılığının önde gelen isimlerinden Bank Asya, ülke ve bölge ekonomisine verdiği finansman desteğini artırmak için Katar’ın en büyük İslami bankası Qatar Islamic Bank (QIB) ile ortaklık görüşmelerine başlamıştı. Görüşmeler, QIB’in Bank Asya’da stratejik ortak olması amacıyla yapıldı ve ortaklık tesis sürecinin yasal izinlerin alınması ile kısa süre neticelendirilmesi planlanıyor. 


1996 yılında kurulan, 2006 yılında hisselerini halka arz eden Bank Asya, 2013 yıl sonu itibariyle 900 milyon TL ödenmiş sermaye, 2,5 milyar TL özkaynak, 29 milyar TL aktif toplamı, 21 milyar TL nakdi kredi, 19 milyar TL toplanan fonları, 181 milyon TL net karı ile aktif büyüklüğü sıralamasında Türkiye’nin 13. büyük bankası oldu. Banka, Işık Sigorta, Tuna GYO, Asya Yatırım, Asya Girişim gibi finansal iştirakleri ile müşterilerine geniş yelpazede yenilikçi...