04 / 05 / 2024

katar Uluslararası Halife Stadı

katar Uluslararası Halife Stadı

2022 FIFA Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak Katar'ın başkenti Doha'da inşa edilen Uluslararası Halife Stadı'nın inşaatı tamamlandı.

Katar Gazze'de rehabilitasyon ve protez hastanesi açtı!

Katar Gazze'de bir rehabilitasyon ve protez hastanesi açtı.Katar Kalkınma Fonu Müdürü Halife el-Kuvari hastanenin yüz yatak kapasitesine sahip olduğunu açıklayarak hastanenin, dünya standartlarında rehabilitasyon, fizyoterapi, protez ve işitme bölümüne sahip olduğunu anlattı.

Katar yeterlilik projelerinde mucizeler gerçekleştirdi!

Katar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şeyh Halife bin Casim Al Sani, bazı Arap ülkelerinşn Katar'a uyguladığı ekonomik ambargoya rağmen yeterlilik projelerinde mucizeler gerçekleştirdiklerini açıkladı.

Doha Uluslararası Halife Stadı'nın inşaatı tamamlandı!

2022 FIFA Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak Katar'ın başkenti Doha'da inşa edilen Uluslararası Halife Stadı'nın inşaatı tamamlandı.

Sinpaş, Cityscape Katar 2017'nin gözdesi oldu!

Sinpaş GYO, gayrimenkul sektörünün en büyük uluslararası organizasyonlarından biri olan Cityscape Katar 2017’de yerini almaya hazırlanıyor. Sinpaş GYO, Cityscape Katar 2017’ye, Queen Central Park ve Bursa Modern projeleri ile katılacak.

Katar'ın kredi görünümü düştü!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poors (S&P), Katar'ın kredi notunu teyit etti. Ülkenin, uzun dönem notu 'AA', kısa dönem notu 'B' olarak teyit edildi.

Askar Şokıbayev, Katar'da 1200 öğrencilik okul yaptıracak!

Kazakistan’ın Katar Büyükelçisi Askar Şokıbayev, Katar’ın Astana’da 1200 öğrenci kapasiteli okul inşaatını yapacağını vurguladı. Şeyh Halife Bin Zayed El Nahyan’ın adını alacak okul inşaatı için 13 milyon dolar tahsis edecek.

Katar Khalifa Stadı'ndaki çalışma şartlarına insan haklarına aykırı!

Uluslararası Af Örgütü (Amnesty International), 2022 FIFA Dünya Kupası’nın düzenleneceği Katar’daki Khalifa Uluslararası Stadı’nın yapımında görevli işçilerin çalışma şartlarının insan haklarına aykırı olduğunu açıkladı.

Gazze Eş-Şeytı Hamad bin Halife Al Sani Toplu Konut Projesi teslim edildi!

Gazze Katar'ın İsrail saldırılarında büyük tahribat yaşayan Gazze Şeridi'nin yeniden imarı kapsamında inşa ettiği Eş-Şeytı Hamad bin Halife Al Sani Toplu Konut Projesi'nin ilk etabının hak sahiplerine teslim edildiği belirtildi.

Türk-Katar Uluslararası Üniversitesi nereye yapılacak?

Gaziantep'te kurulması planlanan Türk-Katar Uluslararası Üniversitesi için Büyükşehir Belediyesince yer belirlemesi yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, konuyla ilgili açıklama yaptı..

Katar Şeyhi Londra'da 200 milyon dolara 3 bina aldı!

İngiltere'de birçok ticari yatırımda bulunan Katar Şeyhi'nin Londra'daki mal varlığı İngiltere kraliyet ailesinin mal varlığını geçti. Katar Şeyhi Hamad bin Halife el Sani Londra'da 3 bina satın aldı...

Yunanistan'da Zakynthos sahili 9 milyon euro'ya Katar Emiri'ne satıldı!

Yunan basınında yer alan habere göre, 407 kilometrekarelik adanın 60 kilometrekarelik kısmının sahibi olan Zakynthos’un köklü bir ailesi, bu araziyi koltuğunu oğluna devreden Katar Emiri, Hamid bin Halife el-Tani’ye ait şirkete sattı...

Uluslararası Yatırım Zirvesi 10 - 11 Nisan’da İstanbul'da!

İstanbul’da 10 - 11 Nisan’da gerçekleştirilecek “Uluslararası Yatırım Zirvesi”, Katar, Suudi Arabistan, Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri’ nden enerji ve inşaat alanında karar verici yatırımcıları ağırlayacak.

Katar'da dünya kupası için inşa edilen yapılarda çalışanlarla ilgili rapor hazırlandı!

Uluslararası Ticaret Sendikaları Konfederasyonu (ITUC), Katar'da dünya kupası hazırlıkları kapsamında inşa edilen yapılarda çalışan işçilerin çalışma koşullarını eleştirdi. Raporda işçilerin kötü şartlarda yaşadığı öne sürülüyor...

katar Uluslararası Halife Stadı Haberi

katar Uluslararası Halife Stadı

Katar, 2022 FIFA Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak. 2022 FIFA Dünya Kupası kapsamında bölgede inşa edilen statlardan bir tanesinin inşaatı tamamlandı. 


Proje ve Kültürel Miras Yüksek Komitesi stat inşaatı ile ilgili açıklama yaptı. Katar'ın başkenti Doha'da yer alan Uluslararası Halife Stadı'ndaki yenileme çalışmalarının tamamlandığı söylendi.


Uluslararası Halife Stadı'nda seyirci kapasitesi 40 binin üzerine çıkarıldı. Kurulan modern soğutma sistemi ile oyun alanında sıcaklık 26 derecede sabitlenirken tribünlerin sıcaklığı ise 24 ile 48 derece arasında değişecek.


Söz konusu sistemin benzer teknolojilere oranla yüzde 40 daha az enerji harcadığı ve stadı yenileme çalışmalarının toplam 70 milyon sterline (Yaklaşık 324 milyon lira) mal olduğu belirtildi.