02 / 05 / 2024

Katarlılar Türkiyede turizm yatırım mı yapıyor

Katarlılar Türkiyede turizm yatırım mı yapıyor

2005-2015 yılları arasında yaklaşık 450 milyar dolarlık yurt dışı yatırımı gerçekleştiren Katar'ın geçen yılki dış yatırımları ise 19 milyar doları buldu. Katar, Türkiye'de medyadan tekstile, bankacılık ve gayrimenkulden enerjiye kadar yatırım yapıyor.

Azad İnşaat Akaryakıt Tekstil Turizm Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Azad İnşaat Akaryakıt Tekstil Turizm Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Bağcılar'da 6 milyon TL sermaye bedeli ile Azad Deli tarafından kuruldu.

Syt Anadolu İnşaat Taahhüt Tekstil Turizm Limited Şirketi kuruldu!

Syt Anadolu İnşaat Taahhüt Tekstil Turizm Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 10 bin TL sermaye bedeli ile Suat Yavrutürk tarafından kuruldu.

Katarlılar Türkiye'den 795 bin metrekare büyüklüğünde toprak aldı!

Katarlılarının Türkiye’den aldığı gayrimenkullerin Katar Emiri’nin annesi Şeyha Moza’nın Kanal İstanbul güzergâhında bulunan arazisi ile sınırlı olmadığı ortaya çıktı. Katarlılar, AKP döneminde Türkiye’den toplamda 795 bin metrekare büyüklüğünde toprak aldı.

Katarlılar Türkiye'ye 22 milyar dolarlık yatırım yaptı!

Türkiye'nin Doha Büyükelçisi Özer, "Katar, Türkiye'de en kısa sürede en hızlı yatırım yapan ülkelerden biri. Katarlıların Türkiye'de şu anda 22 milyar dolar doğrudan ve dolaylı yatırımı var." diye konuştu.

Katarlılar, Türkiye'den emlak alıyor!

Bu yaz Katarlıların Türkiye'ye yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Ortadoğu Turizm ve Seyahat Acenteleri Derneği Başkanı Hüseyin Kırk, sadece turizm amaçlı değil emlak satın almak ve yatırım yapmak için gelenlerin de hayli çok olduğunu belirtti...

Katarlılar Artvin'e turizm yatırımı yapacak!

Artvin’e gelen Katarlı turizm şirketi yetkilileri Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe’yi makamında ziyaret etti. Ziyarette, yatırımlardan ve projelerden bahsedildi.

Katarlılar Türkiye'de yatırım yapacak!

Katarlılar Türkiye'ye yatırım yapmak için harekete geçti. Onlarca Katar firması, proje ve yatırımları için İzmir'e gelecek.

Projet İnşaat Enerji Akaryakıt Denizcilik Turizm Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Projet İnşaat Enerji Akaryakıt Denizcilik Turizm Ve Ticaret Limited Şirketi 10 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Tç Organizasyon Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tç Organizasyon Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Tülay Çevlik tarafından 20 bin TL sermaye bedeli ile Büyükada'da kuruldu.

Yabancı yatırımcılar Türkiye ile güven tazeledi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilen Uluslararası Yatırımcılarla Yüksek Düzeyli Ekonomi Diyaloğu Toplantısı'nda, yabancı yatırımcılar, Türkiye ile karşılıklı güven tazeledi.

Balkanlar'da Türk turizm yatırımcısına büyük fırsat var!

Limak Turizm Grubu Koordinatörü Kaan Kavaloğlu, “Balkanlar’da Türk turizm yatırımcısı için büyük fırsatlar var. Grup olarak eğer bir turizm yatırımı yapılacaksa havalimanı inşa etmeye de, otel işletmeye de talibiz” dedi.

Evko Konut İnşaat Taahhüt Nakliyecilik Turizm Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Evko Konut İnşaat Taahhüt Nakliyecilik Turizm Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Cengiz Menteşeoğlu Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda ile Kamil Kerem Zengin Yönetim Kurulu Üyeliği'nde 100 bin TL sermaye ile 2 Haziran'da Çekmeköy'de kuruldu.

Yabancılar Türkiye'den nasıl konut alabilir?

Yabancıların konut alımlarında kullanılacakları konut kredisi, konut kredisi faiz oranları da bankadan bankaya ülkeler arası mevzuata göre değişkenlik göstermektedir. Peki yabancılar Türkiye'den nasıl konut alabilir*

Katarlılar Türkiyede turizm yatırım mı yapıyor Haberi

Katarlılar Türkiyede turizm yatırım mı yapıyor

Dünyanın en zengin ülkeleri arasında yer alan Katar, özellikle Avrupa’da belli başlı sektörlere yaptığı yatırımlarıyla dikkat çekiyor. 


Katar eş-Şark Gazetesinin yayınladığı bilgilere göre, Katar, Körfez ülkeleri arasında yurt dışında en fazla yatırım yapan ülke oldu. Katar Yatırım Otoritesi, 2005 yılından bu yana toplam yatırım değerinin 450 milyar dolar olduğunu açıkladı. 


Katar'ın yurt dışında yaptığı yatırımlar ve satın almaların arkasında 2005 yılında kurulan devlet kuruluşu Katar Yatırım Otoritesi (QIA) geliyor. 


Katar'ın yurt dışındaki yatırımlarının yıllara göre dağılımı ise, 2010'da 15 milyar dolar, 2011'de 13 milyar dolar, 2012'de 45 milyar dolar, 2013'te 21,5 milyar dolar, 2014'te 36,5 milyar dolar iken 2015 yılında 19 milyar dolar olarak belirlendi.


Katar, yatırımda daha çok Batı Avrupa ülkelerini tercih ediyor


Katar'ın, Avrupa başta olmak üzere Afrika, Asya ve Avustralya kıtalarında,...