06 / 05 / 2024

katlı yol projesi samsun

katlı yol projesi samsun

Samsun 2. İdare Mahkemesi'ne açılan dava sonuçlandı.Ulaştırma Bakanlığı Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü'nün Samsun'un Canik ilçesinde inşa ettiği ve mahkeme kararıyla durdurulan katlı yol projesinde son sözü Danıştay söyleyecek.

Şişli'deki rezerv alan ilan edilen yere 72 katlı rezidans projesi tepkiye neden oldu!

Şişli Merkez Mahallesi'nde ''Rezerv alan'' ilan edilen yere 72 katlı bir rezidans ve alışveriş merkezi yapılacağı gündeme gelmişti. İlçede yaşayanların ise projeye tepkisi gittikçe büyüyor...

İstanbul Finans Merkezi Yol Projesi 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Ataşehir İlçesi, Finans Merkezi Yol Projesine İlişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Murat Ongun'dan son dakika Kanal İstanbul açıklaması!

İBB Sözcüsü Murat Ongun, '2020 Yılı Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu'nu aktardı. "Bir illüzyon vardı, artık yok. Adına “kanal temeli” denen yol projesi Karayolları Genel Müdürlüğü’nün raporunda bakın nasıl anlatılıyor" diyen Ongun, "Yol temel atma töreni hayırlı olsun" dedi.

Diyarbakır-Batman Bölünmüş Yol Projesi mecliste!

Diyarbakır-Batman Bölünmüş Yol Projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Sındır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Van'daki 12 milyon TL'lik katlı otopark atıl durumda!

Van Belediyesi Başkanı Bekir Kaya tarafından 12 milyon TL harcanarak, yapımına başlanan katlı otopark projesi atıl durumda kaldı.

Trabzon Meydan Parkı 3. Etap ve Katlı Otopark Projesi ihaleye çıkıyor!

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin ‘Trabzon Meydan Parkı 3. Etap ve Katlı Otopark Yapım ve 29 yıl süre işletilmesi’ projesi revize edilmiş haliyle yeniden ihaleye çıkıyor...

Sakarya’ya 600 araçlık katlı otopark müjdesi!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, hastane bölgesinde yaşanan parklanma sorununa yönelik inşa edilecek katlı otopark projesi hakkında açıklamalarda bulundu...

Sakarya'ya yeni duble yol müjdesi!

Sakarya’nın yeni duble yol projesi ile ilgili konuşan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, “Şehrimiz için çok önemli olan ve otoyoldan şehrin kuzey bölgesine ulaşımları sağlayacak giriş için Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Cahit Turhan’dan müjdeli haberi aldık" dedi.

Kaputaş Plajı’ndan geçecek yola mahkeme engeli!

Kaş-Kalkan bölünmüş yol projesi için Antalya Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu'nun yolun sit alanından geçen kısmına dair verilen izin, mahkeme tarafından iptal edildi…

Kaş- Kalkan bölünmüş yol projesi için karar belli oldu!

Antalya'nın dünyaca ünlü Kaputaş Plajı'nı da kapsayan Kaş- Kalkan bölünmüş yol projesi için Antalya Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu, yolun sit alanından geçen bölümüyle ilgili verdiği izni iptal etti.

Cer İstanbul'a ‘Az Katlı Konut Projesi’ ödülü!

Uluslararası mimari ödüllü projelerin markasıhaline gelen Ege Yapı’nın Yedikule sahil hattında hayata geçirdiği Cer İstanbul projesi Dubai Cityscape Awards’ta ‘Az Katlı Konut Projesi’ kategorisinde ödülünün sahibi oldu.

Kaş-Kalkan bölünmüş yol projesi için karar verildi!

Antalya'da dünyaca ünlü Kaputaş Plajı'nı da içine alan ve tartışmalara neden olan Kaş-Kalkan bölünmüş yol projesi için verilen 'ÇED gerekli değildir' kararı, Antalya 2'nci İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi.

Ankara Etimesgut'ta kamulaştırma sonrası mutlu son!

Ankara Büyükşehir Belediyesi,Etimesgut Etiler Mahallesi'nde İstasyon Caddesi'ne alternatif yol projesi kapsamında gerçekleştirilen kamulaştırma sonrası yıkılan evler yerine yenilerini inşa ediyor.

katlı yol projesi samsun Haberi

katlı yol projesi samsun
Ulaştırma Bakanlığı Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü'nün Samsun'un Canik ilçesinde inşa ettiği ve mahkeme kararıyla durdurulan katlı yolda üzeri acilen örtülmesi gereken işlerin tamamlanacağı, daha sonra da Danıştay kararının bekleneceği belirtiliyor.

Mimarlar Odası Samsun Şubesi'nin Canik ilçesindeki viyadük projesinin hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle Samsun 2. İdare Mahkemesi'ne açtığı dava sonuçlandı. Mahkeme heyeti, katlı yol projesinin İmar Kanunu'na aykırı yapıldığını tespit ederek, yol düzenlemelerine htiyaç olup olmadığının belirlenmesi, ihtiyaç halinde en uygun yer seçiminin yapılması, bu hususların imar planlarında yer almasının ardından karar alınıp çalışmalara başlanılması gerektiğine dikkat çekerek, imar planlarına işlenilmeden uygulamaya geçilen projenin hukuka aykırı olduğu kanaatine vardı. Mahkeme, katlı yol projesinin Danıştay'a temyiz talebi açık olmak üzere iptaline karar verdi.

Samsun-Ordu karayolu transit geçiş kavşağını kapsayan katlı yol projesinin...