18 / 05 / 2024

Kauçuk esaslı sismik izolatörler özellikleri

Kauçuk esaslı sismik izolatörler özellikleri

Kauçuk esaslı sismik izolatörler ve özellikleri hakkında bilgiye ulaşmak için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Mat34 İnşaat Sarf Malzeme Kauçuk Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mat34 İnşaat Sarf Malzeme Kauçuk Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Tuzla'da 1 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Mat tarafından kuruldu.

Demka Ambalaj Kauçuk Ve Yapı Malzemeleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Demka Ambalaj Kauçuk Ve Yapı Malzemeleri Ticaret Limited Şirketi bugün Tuzla'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Fatma Damkaç tarafından kuruldu.

Deprem felaketinden sonra yeni değişiklik: Sismik izolatör ve kauçuktan taşıyıcı kolon üretimi için teşvik arttı!

Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar, bugünkü 32128 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Deprem felaketinden sonra yeni değişiklik: Sismik izolatör ve kauçuktan taşıyıcı kolon üretimi için teşvik arttı!

Dmrci İnşaat Elektrik Hırdavat Kauçuk Plastik Kimya Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dmrci İnşaat Elektrik Hırdavat Kauçuk Plastik Kimya Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 700 bin TL sermaye bedeli ile İsmail Demircioğlu tarafından kuruldu. 

Angay Kauçuk Kimya İnşaat Mobilya Gıda Otomotiv Nakliye Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Angay Kauçuk Kimya İnşaat Mobilya Gıda Otomotiv Nakliye Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kartal'da Devrim Anagay tarafından kuruldu.

Öncü 34 İnşaat Nakliye Metal Kauçuk Ve Elektrik Limited Şirketi kuruldu!

Öncü 34 İnşaat Nakliye Metal Kauçuk Ve Elektrik Limited Şirketi Esenyurt'ta Yüksel Yamaner tarafından kuruldu.

Depreme dayanıklı bina için bunlara dikkat!

Alacalı Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Karahan, "Taban izolasyonu kauçuk ve çelik parçalardan oluşan temel inşası. Teknik, yapı maliyetlerine yaklaşık yüzde 10 ek maliyet yüklüyor; ama binayı, canı ve malı da koruyor" dedi.

Ard Tasarım Kauçuk İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Ard Tasarım Kauçuk İnşaat Limited Şirketi Bağcılar'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Nuriddin Parpiev tarafından kuruldu.

Deprem geçirmez bina farkındalığı artıyor!

Sabancı Holding ve Bridgestone Corporation iştiraki Brisa, Bridgestone’un ürettiği kauçuk esaslı sismik izolatör ürünleriyle Türkiye’de binaları depreme karşı koruyan bu yenilikçi çözümler yaygınlaşacak.

Hedef Park Kent Mobilyaları ve Kauçuk Zemin Sistemleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hedef Park Kent Mobilyaları ve Kauçuk Zemin Sistemleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Esenler'de 250 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Karabacak ve Zafer Kapan tarafından kuruldu.

Mustafa Varank Sakarya'da fabrika açılış törenine katıldı! 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Sakarya’nın Ferizli ilçesinde bulunan Organize Sanayi Bölgesindeki Arsan Kauçuk Plastik Makine fabrikasının açılış törenine katıldı.

Amasya'nın 20 yıllık hayali çılgın proje hayata geçti!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Amasya’nın 20 yıllık hayali olan çılgın proje hayata geçti. Şehir merkezinden geçen Yeşilırmak’ı kauçuk bir bentle şişiren proje ile adeta bir taşla üç kuş vuruldu'' diye konuştu.

Petromer Polimer Petrol Asfalt Yalıtım Kauçuk Ve Plastik Ürünleri Üretim Paz.İç Ve Dış Tic.San.Aş. kuruldu!

Petromer Polimer Petrol Asfalt Yalıtım Kauçuk Ve Plastik Ürünleri Üretim Paz.İç Ve Dış Tic.San.Aş. bugün Avcılar'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Anıl Bayraktaroğlu, Gamze Özçelik, Tamer Çınar ve Ahmet Nedim Karasoy ortaklığında kuruldu. 

Kauçuk esaslı sismik izolatörler özellikleri Haberi

Kauçuk esaslı sismik izolatörler özellikleri

Kauçuk esaslı sismik izolatörler!

Yapılar üzerinde depremden dolayı meydana gelen etkilenimleri azaltmak için uygulanan yöntemler arasında "Kauçuk esaslı sismik izolatörler" de yer alıyor. Söz konusu kauçuk esaslı sismik izolatörler yerleştirildikleri yerde topladıkları deprem kuvvetini sönümlemek suretiyle yapının üst taraflarının sarsıntılardan çok daha az etkilenmesini sağlıyor.


Taban yalıtımı olarak da ifade edilen kauçuk esaslı sismik izolatörler, bina güvenliğinin arttırılması, binanın fonksiyonuna devam edebilmesi ve eşya ve mal güvenliğinin sağlanmasını amaçlıyor.


Kauçuk esaslı sismik izolatörler, doğal kauçuktan yapılıyor. Belli milimetril bir kalınlıkta kesilen kauçuklar, kat kat yerleştiriliyor. Aralarına yine bir kaç milimetre kalınlıkta çelik levhalar konuluyor. Levhaların iyi yapışması için, yüzeyleri parlatılıyor. Yüzeylere yapıştırıcı maddeler konulduktan sonra bir kat kauçuk bir kat çelik, ağır çelik kalıba konur. Alt ve üst ile kalıpla arasına da...