05 / 05 / 2024

Kavak HES çed raporu

Kavak HES çed raporu

İl Mahalle Çevre Kurulu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nı yanıltarak ÇED raporu aldığı bilirkişi raporuyla ortaya çıkan proje sahibi MNG’ye 24 saat çalışma izni vermiş, mahkemenin durdurma kararı olasılığına karşı verildiği öne sürülen izin tepki çekmişti

Bodrum Epique Island Marina projesi ÇED raporu bekleniyor!

Bodrum Yalıkavak'ta Aksoy Bodrum Gayrimenkul Şirketi tarafından yapılması planlanan Epique Island Marina projesi için ÇED süreci devam ediyor. Projenin iptali için başvuruda bulunan çevre sakinleri Bakanlık'tan gelecek haberi bekliyor.

Yusufeli HES projesinin ‘ÇED Olumlu’ kararı iptal edildi!

Artvin'in Yusufeli ilçesinde yer alan Barhal Çayı üzerinde yapımı planlanan İkizkavak Hidroelektrik Santral projesiyle ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın verdiği `Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Olumlu´ kararı, iptal edildi.   

Hatay Hacıahmetli Regülatörü ve HES'in ÇED toplantısı 17 Mart'ta!

Hatay Arsuz'da yapılması planlanan Hacıahmetli Regülatörü ve HES projesinin ÇED toplanıtısı 17 Mart günü saat 10:30'da gerçekleşecek.

Artvin Kavak HES Projesi çevredeki evleri etkiledi!

Artvin Arhavi'deki Kavak HES Projesi'nin inşaat çalışmaları çevredeki evleri etkiledi. İnşaatın bitişiğindeki 3 evin kolonlarında, duvar ve zeminde çatlaklar oluştu.

Rize Hemşin HES Projesi'nin ÇED kararı iptal edildi!

Rize’nin Hemşin ilçesi'nde yapılması planlanan HES Projesi'nin ÇED Olumlu kararı Rize İdare mahkemesi tarafından iptal edildi.

Samsun Kavak'a kil ocağı inşa edilecek!

Samsun'un Kavak ilçesi'ne Üst Yapı İnşaat firması tarafından inşa edilen ve hakkında birçok dava açılan çimento fabrikasına ek olarak kil ocağı inşa edilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na ÇED raporu sunuldu. İşte o haber...

Antalya Kumluca HES projesinin ÇED toplantısı 8 Eylül'de!

Reis RS Enerji Elektrik Üretimi Motorlu Araçlar Tütün Ürünleri Dağıtım Pazarlama Sanayi ve A.Ş., Antalya İli, Kumluca İlçesi sınırları içerisinde Alakır Çayı üzerinde enerji üretimi için HES yapmayı planlıyor. Projenin ÇED toplantısı 8 Eylül'de yapılacak.

Muğla Marina projesinin ÇED süreci başlatıldı!

Muğla Yalıkavak Tilkicik Koyu’nda Aksoy Bodrum Taşınmaz Yatırımları A.Ş. tarafından yapılması planlanan Marina projesi için, ÇED süreci başlatıldı. Konuyla ilgili Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, ''150 yatlık marina için çok ciddi bir deniz dolgusu ve dalgakıranlar gerekiyormuş'' dedi.

Giresun ve Gümüşhane Pamuk Barajı projesinin ÇED toplantısı 11 Ağustos'ta!

Aziz Enerji Üretim Şirketi Giresun ve Gümüşhane illeri arasında Pamuk Barajı HES projesinin yapılması planlanmaktadır. Projenin ÇED toplantısı ise 11 Ağustos'ta yapılacak.

Antalya Alakır Çayı HES projesinin ÇED raporuna iptal!

Antalya 3’üncü İdare Mahkemesi, Antalya Kumluca’daki Alakır Çayı’nda yapılması planlanan Dereköy HES projesiyle ilgili ‘ÇED Olumlu’ raporunu iptal etti.

Amasya Umutlu HES projesi davasında karar verildi!

Anayasa Mahkemesi, Amasya'da Yeşilırmak Nehri 'ndeki Umutlu HES projesiyle ilgili idarece verilen "ÇED gerekli değildir"kararının iptali istemiyle açtıkları dava süre yönünden reddedilen başvurucuların mahkemeye erişim hakkının ihlal edildiğine karar verd

Danıştay'dan Antalya Ahmetler Kanyonu HES projesi kararı!

Antalya’nın Akseki ve Manavgat ilçelerindeki Ahmetler Kanyonu Karpuz Çayı üzerinde yapılması planlanan Kanyon Regülatörü ve HES projesine ait ‘ÇED Gerekli Değildir’ raporunu iptal eden yerel mahkeme kararını, Danıştay 14′üncü Dairesi onadı.

Arhavi ile Kavak HES imar planının iptali isteniyor!

ARTVİN Şehir Plancıları Odası, Arhavi Revizyon ve İlave İmar Planı ile Kavak HES imar Planı'nın iptali için yargıya başvurdu. Yetkililer, açtıkları iptal davasının takipçisi olacaklarını dile getirdiler.

Kavak HES çed raporu Haberi

Kavak HES çed raporu


Şehir içinde yapılacak ilk HES projesi olan, suyu 5 kilometrelik mesafeden dağ aşırılarak getirileceği için ‘Çılgın HES’ olarak anılan Arhavi’deki ‘Kavak HES’ projesine ‘ÇED olumlu’ kararı durduruldu.


İl Mahalle Çevre Kurulu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nı yanıltarak ÇED raporu aldığı bilirkişi raporuyla ortaya çıkan proje sahibi MNG’ye 24 saat çalışma izni vermiş, mahkemenin durdurma kararı olasılığına karşı verildiği öne sürülen izin tepki çekmişti.

Arhavi Doğa Koruma Platformu, ‘ÇED olumlu’ raporunun yürütmesinin durdurulması ve iptali için dava açmış, bilirkişi “Hesaplamalarında hile yapılarak can suyu miktarlarının düşük gösterildiği ve Bakanlık yanıltılarak ÇED raporunun onaylatıldığı” raporu hazırlamıştı. ÇED raporunda can suyu hesabı ve pek çok eksikliğe vurgu yapılan kararda, “Bitkisel formasyonun yoğun olduğu alanlarda kapsamlı ağaç kesimi yapılacağı anlaşılmakta olup, ekosistemin olumsuz yönde etkilenecek olması...