15 / 05 / 2024

kavak hes iptal mi edildi

kavak hes iptal mi edildi

ARHAVİ Belediye Meclisi, MNG firması tarafından Kavak HES projesi ile ilgili olarak tekrar sunulan imar planını, proje hakkındaki "ÇED olumlu" kararının iptal edilmiş olması gerekçesiyle oy birliğiyle reddetti.

Yusufeli HES projesinin ‘ÇED Olumlu’ kararı iptal edildi!

Artvin'in Yusufeli ilçesinde yer alan Barhal Çayı üzerinde yapımı planlanan İkizkavak Hidroelektrik Santral projesiyle ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın verdiği `Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Olumlu´ kararı, iptal edildi.   

Artvin Kavak HES Projesi çevredeki evleri etkiledi!

Artvin Arhavi'deki Kavak HES Projesi'nin inşaat çalışmaları çevredeki evleri etkiledi. İnşaatın bitişiğindeki 3 evin kolonlarında, duvar ve zeminde çatlaklar oluştu.

Rize Hemşin HES Projesi'nin ÇED kararı iptal edildi!

Rize’nin Hemşin ilçesi'nde yapılması planlanan HES Projesi'nin ÇED Olumlu kararı Rize İdare mahkemesi tarafından iptal edildi.

HES’lerde ödenek şartı aranmayacak!

Hükümet, Anayasa Mahkemesi’nin bütçe ile ilgili iptal kararlarını uygulama gerekçesiyle “torba tasarı” hazırladı. HES’lerin yanı sıra raylı şehir içi ulaşımda da yüzde 10 şartı aranmayacak.

Doğu Karadeniz’de 108 HES projesinin yapımından vazgeçildi!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Doğu Karadeniz’de 108 adet HES projesinin yapımından vazgeçilerek iptal edildiğini bildirdi.

Batman Ilısu Barajı'nın yapımı iptal mi edilecek?

Batman Ekoloji Meclisi Ilısu Komisyonu Üyesi Öner Öztürk, ''Ilısu Barajı’nın inşaatı iki aşamalıdır. Asıl elektrik üretecek olan HES inşaatı yapım maliyetinin fazla olmasından dolayı henüz başlamamış. Devlet baraj yapımının iptal edilme ihtimaline karşı bu inşaatı ağırdan alıyor” dedi.

Kuzey Bodrum Nazım İmar Planı iptal edildi!

MUĞLA 1. İdare Mahkemesi, 3038 hektarlık alanı kapsayan Bodrum İlçesi Yalıkavak Beldesinin belediye sınırlarını da içine alan Nazım İmar Planı ve Uygulama İmar Planını iptal etti.

Antalya Alakır Çayı HES projesinin ÇED raporuna iptal!

Antalya 3’üncü İdare Mahkemesi, Antalya Kumluca’daki Alakır Çayı’nda yapılması planlanan Dereköy HES projesiyle ilgili ‘ÇED Olumlu’ raporunu iptal etti.

Danıştay'dan Antalya Ahmetler Kanyonu HES projesi kararı!

Antalya’nın Akseki ve Manavgat ilçelerindeki Ahmetler Kanyonu Karpuz Çayı üzerinde yapılması planlanan Kanyon Regülatörü ve HES projesine ait ‘ÇED Gerekli Değildir’ raporunu iptal eden yerel mahkeme kararını, Danıştay 14′üncü Dairesi onadı.

Danıştay Alakır Dereköy HES projesini iptal etti!

Danıştay, Alakır havzasına yapılması planlanan 8 HES'ten biri olan, Dereköy projesini iptal etti. Antalya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu söz konusu yer için yapılan başvuruyu 2 yıldır gündeme almayarak askıda bırakıyordu.

Arhavi ile Kavak HES imar planının iptali isteniyor!

ARTVİN Şehir Plancıları Odası, Arhavi Revizyon ve İlave İmar Planı ile Kavak HES imar Planı'nın iptali için yargıya başvurdu. Yetkililer, açtıkları iptal davasının takipçisi olacaklarını dile getirdiler.

Antalya Kamer HES projesi için ÇED raporu iptal edildi!

Antalya'da Alara Nehri'nde planlanan Kamer HES için verilen 'ÇED Olumlu' raporunun iptali için açılan davada mahkeme, yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Artvin Kavak HES projesindeki ÇED tartışmasında son durum!

Artvin’de tepki çeken HES projesinde ÇED raporu tartışması yaşanıyor. Rize İdare Mahkemesi tarafından iptal edilen olumlu raporun hukuki süreci tamamlanmadan ikinci olumlu rapor alınarak projenin yüzde 30’luk kısmı bitirildi.

kavak hes iptal mi edildi Haberi

kavak hes iptal mi edildi

ARHAVİ Belediye Meclisi, MNG firması tarafından Kavak HES projesi ile ilgili olarak tekrar sunulan imar planını, proje hakkındaki "ÇED olumlu" kararının iptal edilmiş olması gerekçesiyle oy birliğiyle reddetti. Arhavi Doğa Koruma Platformu, dünkü toplantı sonucunu şu şekilde değerlendirdi: "Arhavi Belediye Meclisi projeye ait imar planlarını iptal etmemekte direnmişti. Kavak HES projesinin 'ÇED olumlu' belgesi iptal edilmiş olduğu halde, Arhavi Belediye Meclisinin AKP'li üyeleri ve Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu, bu durumu dikkate almamış ve Kavak HES imar planları iptal edilmemişti." Arhavi Doğa Koruma Platformu, vatandaşların ısrarlı hukuki girişimleri sonucu belediyenin imar planlarını iptal etmek ve hukuka uymak zorunda kaldığını ifade...