23 / 05 / 2024

Kavak Hidroelektrik imar planı

Kavak Hidroelektrik imar planı

Geçen yıl yapımına başlanan 14 megavatlık Kavak Hidroelektrik Santral projesiyle, Çifteköprü ve Kapisre derelerinin sularının 5 kilometre boyunca tünel ve borularla Cumhuriyet Mahallesi'nde yapımına başlanacak.

Bodrum Yalıkavak'taki arazinin imar planı değiştirildi!

Türkiye'de yer alan araziler bir bir özelleştiriliyor ve imara açılıyor. Sözcü'de yer alan habere göre; bugün, Bodrum Yalıkavak'ta yer alan büyüleyici bir manzarası bulunan arazinin de imara açıldığı belirtildi. 

Samsun Kavak'ın imar ve yerleşim planı hazırlandı!

Samsun Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, model bir Kavak’ı ortaya çıkartmak için proje başlattıklarını açıkladı. Sarıcaoğlu, bölgede imar ve yerleşim planlarının hazırlandığını söyledi.

Yalkavak Park Dolphin'in yola terkettiği alanın imar planı değişti!

Muğla'nın Bodrum ilçesi Yalıkavak Gökçebel Köyü'ndeki Park Dolphin Sitesi'nin encümen kararı ile yola terk ettiği alan alt ölçekli imar planında "turizm tesisi" ilan edildi.

Arhavi ile Kavak HES imar planının iptali isteniyor!

ARTVİN Şehir Plancıları Odası, Arhavi Revizyon ve İlave İmar Planı ile Kavak HES imar Planı'nın iptali için yargıya başvurdu. Yetkililer, açtıkları iptal davasının takipçisi olacaklarını dile getirdiler.

Alanya Gevne-Karapınar HES imar planı reddedildi!

AK Parti Grubu'nun Ay Elektrik Üretim Ltd. Şti için Gevne-Karapınar Hidroelektrik Santrali (HES) amaçlı hazırlanan imar planı reddedildi. Başkan Yücel, 'Hayırlı olsun' derken, AKP'li Başkaptan, 'Hayırlı olmasın" yanıtı verdi.

Samsun Kavak'ta yeni imar yolları açılıyor!

Kavak Belediyesi Şehir Plancıları tarafından büyük bir özenle çalışılarak imar planlarının oluşturulduğu Kavak’ta mevcut planlarda yol olarak görünen ancak görünümde yol olmayan yerler Kavak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından açılıyor.

Artvin Kavak Hes projesi için 3. kez ÇED süreci başladı!

Artvin'in Arhavi ilçesinde belediyenin imar değişikliğiyle önünü açtığı ve daha önce iki kez verilen 'ÇED olumlu' raporu mahkeme tarafından iptal edilen Kavak Hidroelektrik Santral projesi için, üçüncü kez ÇED süreci başlatıldı.

Artvin Kavak Hidroelektrik Santral için ÇED süreci başlatıldı!

Artvin'in Arhavi ilçesinde belediyenin imar değişikliğiyle önünü açtığı ve daha önce iki kez verilen 'ÇED olumlu' raporu mahkeme tarafından iptal edilen Kavak Hidroelektrik Santral projesi için, üçüncü kez ÇED süreci başlatıldı.

Kavak'ta imar planı mevzuatı bilgilendirme toplantısı yapıldı!

Kavak Belediyesi tarafından Ondokuz Mayıs Mahallesindeki bir düğün ve konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya İbrahim Sarıcaoğlu, Fen İşlerinden sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Reşat Ayyıldız ve Ondokuz Mayıs Mahallesi sakinleri katıldı.

Reşat Ayyıldız: İmar planı uygulaması vatandaşın lehine!

İmar planı uygulamasının vatandaşların lehine olduğunu belirten Ayyıldız, "Sizlerin ikamet ettiği Ondokuz Mahallesi, Kavak ilçe merkezindeki 6 mahalleden yapılaşma ve imar yönüyle en geride kalmış mahallemizdir. " dedi.

Arhavi Belediyesi Kavak Hes imar planını reddetti!

MNG Holding’e ait Kavak HES projesinin imar planına bir iptal daha geldi.. Artvin’de ‘Çılgın HES’ olarak bilinen Kavak HES için yeniden sunulan imar planı Arhavi Belediye Meclisi tarafından oy birliğiyle reddedildi.

Arhavi Belediyesi yeni Kavak HES planını reddetti!

ARHAVİ Belediye Meclisi, MNG firması tarafından Kavak HES projesi ile ilgili olarak tekrar sunulan imar planını, proje hakkındaki "ÇED olumlu" kararının iptal edilmiş olması gerekçesiyle oy birliğiyle reddetti.

Kavak Kömürün imar izni iptali davasının keşfi yapıldı!

Kavak Köyü'nde kurulmak istenen kömür işleme tesisine karşı çevrede yaşayan vatandaşların tepkisi artarak devam ediyor. İki kez durdurulan tesisin çıkarılan yeni yasalar çerçevesinde yeniden imar izninin verilmesi bardağı taşıran son damla oldu.

Kavak Hidroelektrik imar planı Haberi

Kavak Hidroelektrik imar planı

Geçen yıl yapımına başlanan 14 megavatlık Kavak Hidroelektrik Santral projesiyle, Çifteköprü ve Kapisre derelerinin sularının 5 kilometre boyunca tünel ve borularla Cumhuriyet Mahallesi'nde yapılacak .HES'e taşınması ve elektriğin de aynı bölgede kurulacak santralle dağıtılması planlandı. 'ÇED Olumlu' raporu alan MNG Holding'e bağlı Arhavi Elektrik Üretim Şirketi, imar mevzuatı uygun olmadığı için belediyeye başvurdu. Arhavi Belediyesi de, 4 Eylül 2013 günü imar değişikliği kararı aldı. AKP'li üyelerin oy çokluğu ile daha önce tarım alanı olan mahallenin bir bölümü, 'Konut dışı kentsel çalışma alanı' ilan edilerek projeye onay verildi. Belediye imar değişikliği ile HES yapımının yolunu...